Te-ai culca cu tine?

Cu cateva zile in urma, am zambit usor citind titlul unui workshop: Te-ai culca cu tine? M-am uitat curioasa pe agenda si mi-am amintit cum ma intrebam acelasi lucru cu ani in urma. Sau daca as putea fi prietena cu cineva fix ca mine. Ce aduc eu intr-o relatie? Cum se simte corpul meu in imbratisare? Pielea? Ce am eu frumos si bun si sexy? Ce din mine aduce bucurie si placere celuilalt? Faceam un efort mare sa ma dedublez cumva si sa ma vad cat mai bine din afara. 
Mi s-a parut un exercitiu foarte greu, dar si foarte util. Asa ca, sigur, faptul ca cineva gandeste similar mi-a atras imediat atentia. 

O cheama Raluca Petre, fuge de scris cat poate (am convins-o realmente greu sa imi scrie cele cateva randuri), insa nu fuge de tot ceea ce inseamna explorarea propriei sexualitati, insotind si alte femei sa descopere magia sexualitatii feminine. 

A oferit prea putin in text pentru gustul meu si probabil si pentru al vostru, asa ca va invit sa ii adresati intrebari aici pe blog, in comentarii ori sa participati la workshop-ul ei pe 25 februarie


"Am stabilit data primului meu workshop de sexualitate feminină la o ceașcă de cafea și un pahar de vorbă cu o prietenă. Nu mai știu exact despre ce vorbeam, însă eu știu că m-a întrebat: “și tu când mai ai de gând să faci acele workshopuri despre care tot vorbești?”. Și așa am stabilit data. Am plecat de la întâlnirea cu ea cu o dată stabilită, cu sala rezervată și cu faptul că va fi despre sexualitate feminină. Asta era tot ce aveam. Sau, cel puțin așa credeam eu în acel moment. Eram fericită și panicată, în același timp. Fericită că devenea palpabil și începea să se întâmple acel ceva la care eu visam în ultimii ani, panicată că îmi părea că nu știu cum, ce, cât etc. 
Și am pornit de la acel ceva. În aceeași zi, am deschis jumătate de gură și am spus unui grup de prieteni că eu o să fac un workshop de sexualitate feminină. Reacția lor a fost pentru mine trambulină: “Super! Vin și eu!”. Și, astfel, la câteva ore după ce am stabilit data, aveam și 3 înscrieri. Mai mult decât atât, un prieten m-a întrebat “câte participante este necesar să fie pentru a ține workshopul?”. Răspunsul meu a fost: una. 
Am ajuns seara acasă și aveam: data, sala rezervată, 3 înscrieri și numărul de persoane pentru care aș ține workshopul. Și, în acel moment, mi-am spus mie că este un workshop pilot, așa cum este acel prim episod la începutul unui serial. În 2 săptămâni aveam structura, durata, numărul maxim de participante, costul și cum se numește workshopul: “Te-ai culca cu tine?”. Și cel mai important lucru: bucuria și entuziasmul pe care le simțeam când făceam ceva legat de workshop.
A venit data workshopului cu numărul maxim de participante (adică câte locuri avea sala rezervată) și a fost una din cele mai minunate zile trăite de mine. Un curcubeu de sexualități feminine la o șezătoare unde s-au pus pe masă de toate și s-a vorbit despre tot. La acest workshop pilot am simțit cât de mult contează și cât este de important să ai un cadru în care să poți să discuți deschis și sincer, așa, ca între femei. Așa cum îmi aduc eu aminte că făcea bunica mea iarna când se adunau la ea femei din sat ca să toarcă lână, să împletească ciorapi și pulovere, să țeasă cuverturi și preșuri, și să vorbească câte-n lună și în stele despre ele și nu numai.
Și apoi am dat drumul serialului “Magia sexualității feminine”, cu primul sezon “Te-ai culca cu tine?”. 
Acest workshop, de fiecare dată când îl țin, pe lângă bucurie și entuziasm, mă conectează cu femeia din mine, cu propria senzualitate și sexualitate, îmi stârnește admirația și curiozitatea și mai mult legată de această lume magică și plină de surprize plăcute a femeilor. 
Am avut oportunitatea să învăț câte ceva de la fiecare femeie care mi-a fost alături în această călătorie și vreau să le mulțumesc pentru asta.

O femeie minunată și plină de viață mi-a scris după ce a fost la workshop:
Aştept cu mare poftă şi emoţie continuarea, partea a doua a discuţiei despre bucuria de a fi femeie, de a te simți delicioasă, pofticioasă, picantă, aromată, apetisantă, o fascinaţie, plăcere nemărginită. Îţi schimbă percepţia despre cum eşti tu, deci e magie! Te face să te vezi cu adevărat frumoasă, unică. Reapare în simţuri după mult timp, trezind de fiecare dată în diferite feluri dorinţa, curiozitatea, admiraţia, aducând vise, încrederea în propriul farmec, în faptul că poţi face orice pentru a te simţi împlinită. 

Da. Acest workshop chiar este o fiestă, o sărbătoare, o petrecere a fetelor pregătită cu multă grijă, atenţie la detalii, bun gust şi cu drag. Şi astfel prin discuţii ca între fete, prin joacă, comunicare şi acel flow în care lucrurile apar, se întâmplă, se succed cumva sinergetic, te transformi, te vezi cu alţi ochi, îţi simţi forţa şi slăbiciunea feminină, te îndrăgosteşti, da, da, pur şi simplu te bucuri de proces şi de tot ce te aşteaptă. Clar, te aşteaptă. Şi e tot mai interesant, mai surprinzător şi mai întineritor. Aştept şi mai vreau, vreau. Ce bine.”  

Comentarii