Give this world good energy





Mereu am spus ca ne suntem datori sa fim bine. Echilibrati, iubiti, in bucurie, plini de energie proaspata, creativi, liberi, buni unii cu altii.


Vorbim mult despre poluarea industriala. Insa despre celelalte tipuri de poluare rar spre niciodata. Poate despre poluarea fonica, cea mai recunoscuta dupa cea industriala. Dar despre poluarea energetica ce ziceti? Nici nu stiu daca exista sintagma asta, daca nu, nu-i nimic, o lansez eu acum. 


Daca toate relele ar veni tocmai din cauza acestei poluari energetice? 

Indispozitii, ura, apatie, frici- (am citit undeva ca emotiile negative, frica indeosebi, emana un miros foarte urat-miros care nu este perceput de nasul uman, insa cainii, de ex, il simt din plin. De aceea se si spune ca in prezenta cainilor sa ne stapanim frica, ca sa nu ne latre/muste. Mirosul fricii noastre ii irita) toate perturba claritatea si frumusetea zilelor noastre. 

Daca am face tot ce putem noi ca de azi sa fim bine? In echilibru. Mai senini. Sa respiram adanc, sa ne ramanem fideli inimilor noastre si valorilor noastre reale, sa mestecam mai rar si mai cu grija mancare, stiri si informatii care ne suprasolicita si ne suprasatura. Ce s-ar naste in fiinta noastra, daca am crea inauntru un loc curat, aerisit? Ce fiinta noua, pura si transparenta s-ar ivi firav in not? 

Ar creste daca ar gasi acea energie buna, inlocuind omul invechit si greoi care suntem.

Daca vezi numai ce nu merge, uita-te in jur si gaseste ce merge.
Daca esti suparat pe cineva, pune-te in locul lui si vezi cum se vede de la el.
Daca nu ai mai facut de ceva vreme vreun bine cuiva, fa-l azi din toata inima. 
Daca nu ai zambit niciodata fara motiv, incepe de azi.
Daca te deprima vremea, ce ai putea face sa o indragesti? Nici tu nu esti zilnic numai zambet si lumina si cei dragi nu isi retrag iubirea lor, asa-i? Cu vremea de ce suntem asa cruzi?
Daca nu ti-a fost drag niciodata de tine, simte acum caldura in inima cand te gandesti la tine. Esti aici tu cu tine, fa pace.
Cine si cum ai vrea sa fii? Ce pas mic ai putea face azi ca sa te apropii de imaginea aceea? Cui ai putea cere ajutor, daca nu e ceva ce tine de tine?
Daca ai tendinta sa te plangi, musca-ti limba si gaseste azi un motiv de recunostinta.

Daca te temi de ziua de maine aloca zilnic timp sa iti imaginezi un viitor diferit, luminos. Cred ca suntem in asa fundatura, plictisiti si saturati de ceea ce putem cumpara cu bani, sclavi in corporatii si frustrati in adancul nostru si pentru ca nu visam. Mereu imi repet in gand-planeta noastra este la marginea unei galaxii, traim intr-un Univers fascinant, urias, de ce nu ne-am dori sa exploram? De ce ne pierdem timpul cu "gainarii" marunte, cu drame neinsemnate? De ce nu visam, de ce nu aspiram la mai mult, mai plin, mai frumos? De ce ne multumim cu atat de putin? De ce ne resemnam cu atata hotarare? De ce facem din drumul nostru de la nastere pana la moarte asa o poveste previzibila si seaca?

Du-te spre oameni. Nu exista nimic care sa ne incalzeasca pe dinauntru mai bine decat interactiunea cu alti oameni. Nu mai zic de lucratul impreuna pentru ceva mai mare ca noi....Stiu ca tendinta zilelor noastre este sa ne retragem sensibili si raniti din interactiunile cu altii, insa ...haideti, nu mai suntem copii, avem inimi mai curajoase si mai calite acum, putem insista...e atat de bine sa fii inconjurat de prieteni!






Si acel ceva, mai mare ca noi, in cazul acesta, este o energie mai buna si mai rafinata in lume. Adu-ti aportul azi cu energia ta buna. Fii bine, maxim de bine. Stop poluarii si scurgerilor de energie toxica! 

Comentarii