Chef de scris

Am pofta de scris, insa nu am habar despre ce. Despre toate si nimic....vorba unui prieten .
Despre ce ati vrea sa scriu ?
Ma ajuta sa fiu provocata, ma directioneaza, altfel, imi spun ca e mai usor sa gandesc....si las asa lucrurile .
Va rog, fiti generosi si dati o mana de ajutor.
Astept cu mare interes sugestiile si provocarile :-)

Comentarii

Anonim a spus…
Sunt oameni care asteapta raspunsuri in loc sa le caute. Calea cea mai usoara este sa le oferi raspunsurile, dar calea cea mai frumoasa este sa ii ajuti sa isi gaseasca singuri raspunsuri... :-)
erasmul a spus…
...gandeste frumos Anonimul, nu?

andreea ...am trimis o idee unor cercetatori din Cluj...Vaccinul anticancer ! Venin de sarpe(unul anume) care sa fie "bombardat cu ioni negativi, iar celulele maligne cu ioni pozitivi...

deplasarea se face pe baza de electroliza...ceva de genul acesta...

Ce crezi...poate salva sarpele omenirea? :)
Andreea a spus…
Grea intrebare pentru mine!
Eu am auzit de un sarpe, da era unul magic, vorbitor. de cate ori prind cate un grup in zona Bran-Moeciu declansez o actiune de cautare a lui.
Nu cred insa ca la asta te refereai. :-P
Anonim a spus…
povesteste-ne despre experientele tale de la salonul de psihologie. Cum a fost? Ce te-a impresionat?
victor a spus…
uh... eu as vrea sa scrii despre spiridusul din noi:)
Anonim a spus…
De ce mi-e frică de oameni,mă blochez când trebuie sa intru în contact cu oricine- la cumpărături,la medic!!!,în vizită chiar şi la neamurile mele cu care nu mă am foarte bine(de fapt tot din cauza purtării mele-fac şi spun numai gafe,îi jignesc fără să vreau sau poate din gelozie că le merge totul bine).
Anonim a spus…
@Fricutza
Cred ca ai un complex de inferioritate. Ar fi indicat sa vb. cu un specialist despre asta.
Bafta!
Andreea a spus…
Bun gasit tuturor!

Multumesc pentru sugestii, am acum cateva subiecte: despre cum sa ii ajuti pe oameni sa isi gaseasca propriile raspunsuri, despre spiridusul din noi, despre serpi magici si despre salonul national de psihologie si despre iubire si frica.
Si despre un baietel de patru anisori care zilele trecute construia preocupat o masina in care sa bage oamenii rai si sa iasa apoi fluturi.
Puternic a spus…
spune-mi despre...de fapt poate poti sa ma ajuti: am de dat o diploma de care nu am absolut nici un chef. sunt pe ultima suta de metri. nu imi place domeniul (e vb despre arhitectura) si am de gand oricum sa fac altceva. problema e ca undeva in mine ma intreb daca e chiar ok sa o las balta. nu sunt genul care renunta, dar conteaza sa fac ce imi place si ma bucura in fiecare moment. am dat si niste bani...suficienti ca sa o pot da. si mai e si mama care tine neaparat sa o dau. e o fire dominatoare (din cauza fricii) si cu cat vrea ea mai mult sa o dau, eu am tendinta sa vreau mai putin. cand cineva imi zice ce sa fac si cum sa fac sau sa fac cutare lucru, nu mai stiu cine sunt si ma intreb acest lucru si simt nevoia sa fac un pas inapoi sa-mi dau seama. Am impresia ca D-zeu care nu lasa lucrurile neterminate ar termina diploma daca ar fi in locul meu, dar daca sapi o groapa si iti dai seama ca nu-i bine ce faci, te opresti, nu-i asa? am tendinta sa continui pt ca ma simt manipulata de faptul ca banii au fost dati deja si m-as simti vinovata si pe cealalta parte: poate D-zeu vrea sa o dau, poate si eu vreau, dar nu mai imi dau seama din cauza dominatiei mamei mele. cand faceam pregatiri pt a intra la facultate, mi-am dat seama ca nu mi se potriveste, dar tata tocmai daduse banii si atunci am continuat doar pt acest lucru, acum ma simt ca fac acest lucru, dar inca nu vad cu claritate care-i faza, caci daca as vedea, m-as putea elibera. poate ai vreo idee despre asta sau poate cunosti ceva ce m-ar putea ajuta sa iau o hotarare care sa-mi faca bine si sa fie bazata pe adevar, nu pe unele minciuni in care cred dar pe care nu le recunosc ca minciuni...multumesc.
Unknown a spus…
Scrie-ne despre frica de a iubi, despre lipsa de incredere in oameni.
Anonim a spus…
Spune-mi ce faci atunci când nu mai ai ce să faci.

PS - Vroiam să te anunţ că am mutat blogul meu la www.demaio.info, şi să te rog să schimbi adresa în blogroll-ul tău. Mulţumesc mult.
Andreea a spus…
Buna tuturor,

La salonul de psihologie nu m-au impresionat multe, poate zambetulobosit lui Ioan Gyuri Pascu si amestecul si convietuirea pasnica a conventionalului cu neconventialul, chipurile atente ale oamenilor la workshop-ul meu si inca cateva lucruri mici.:-)
Despre shotii si spiridusi, curand, Vic!
Fricutza, te implor sa iti spui Superba, Puternica, Minunata, oricum, numai Fricutza, nu. Deschide-ti inima, cate un pic in fiecare zi. Iubeste-te pe tine mai intai, pretuieste cate un lucru mic la tine, zi de zi, pana ajungi sa te iubesti cu totul. Abia apoi poti sa ii iubesti si pe altii. Sa le vezi partile bune, pozitive. Incepe cu tine.
Ptr PUTERNIC-Draga mea, atunci cand ni se impun lucrurile din afara si aleg altii pentru noi, e normal sa opunem rezistenta, sa nu mai fim siguri daca vrem sau nu sa urmam acel drum.
Fa abstractie de mama ta si gandeste-te: iti aduce bucurie, satisfactie sa iei acest examen sau nu? Stii ce ti-ar placea sa faci? Ce te-ar entuziasma? Mi-e teama ca s-ar putea chiar sa iti placa arhitetura, dar sa ii opui rezistenta pentru ca te-au manipulat si ghidat ai tai spre asta.Cere indrumare in rugaciune si vezi ce gand iti aduce pacea. Indiferent care va fi raspunsul, actioneaza cu curaj. Ne asumam multe greutati si ne zbatem sa le rezolvam singuri, cand Dumnezeu ne sta la dispozitie si ne invita sa ii aruncam Lui grijile noastre. Ai incredere si roaga-te.Nu stiu alta solutie, indiferent cat am dezbate, adevarul ar fi mereu undeva, la mijloc.
Cristian, ti-am raspuns.
Demaio, intotdeauna mai e macar un singur lucru de facut. Sa zambesti de ex. Amar, dulce, deschis, dispretuitor, senin, amuzat,cu candoare,cu intelepciune,in coltul gurii.Sau ala care se traduce prin "mda...".
Care zambet te aranjeaza astazi? :-)
erasmul a spus…
pentru puternic !
Oricine ai fi, nu esti TU !

...Acum, ceea ce faci se numeste medicamentul social ! Iti administrezi doze de neplacut voit pentru a apartine unui sir...de acolo vei deveni mult mai stapan pe sine....pentru ca vei apartine primului reper obtinut !

nu renunta la Arhitectura!

O sa te chem sa-mi faci cea mai frumoasa casa...in care o sa-ti cer sa locuim impreuna !...ca sa-i testez siguranta !
Termina cu prostiile ! Ai tai nu te manipuleaza...Ai tu o imaginatie mai bogata si iti inchipui aceasta !
Anonim a spus…
Cred că cel mai bine mă aranjează un rictus...
erasmul a spus…
:) cum spui tu Demaio...

rictusul poate deveni zambet, daca-ti ingrijesti spiritul ! :)
Puternic a spus…
Daca as lua diploma, ar fi un capitol incheiat din viata mea si m-as simti bine pentru ca nu l-am lasat in plop, ca n-am lasat nimic, ceva neterminat, ceva ce as fi putut sa termin. Mai mult presiunea pe care o simt din partea ei (a mamaei) 'ma ajuta' sa rezist.. cu putin ;) ego de la mine..si asa. Daca as da diploma, ar contribui la increderea mea in mine, la respectul meu de sine, iar daca nu ar fi invers. Nu stiu cat de mult m-ar afecta negativ daca n-as da-o, dar o umbra de regret as avea, sunt sigura.
Puternic a spus…
Asta cu ce mi-ar placea sa fac cred ca e pe cale sa se rezolve. O sa fie mult mai bine cand o sa mi se diminueze rezistenta (cu ajutorul meu desigur ;) )
Mi-ar aduce bucurie si satisfactie sa iau aceasta diploma, dar nu sa si fac ceva pt asta (de obicei ma gandeam ca imi mananca timpul).
Puternic a spus…
Intr-adevar s-ar putea sa-mi placa intr-o masura arhitectura, intr-o masura numai, pt ca talentele mele se indreapta spre altceva.
Da, ..multumesc. Insusi faptul ca ti-am scris tie 's-a intamplat' dupa ce m-am rugat.
...
Multumesc, Andreea!
Toate cele mai bune!
mai vorbim,... desigur, daca doresti si tu.
Andreea a spus…
Oricand, cu mare drag!
Meteor a spus…
1. Povestioare hazlii din copilarie!
2. "Lumea Andreei" - imagini, sunete, senzatii din inima unui Bulgaras de Lumina!
3. Lectii de calatorie prin inimile oamenilor!

- sunt doar sugestii de titluri... pt ce cred eu ca ai putea pune acolo... te va costa un zambet!
Anonim a spus…
---
de 1 ora si 50 minute ... citesc pe blogul tau ...
(ma opresc, am o intalnire si trebuie sa plec)
---
stiu ... am ajuns la un post 'vechi'... scris de'demult si intr-o oarecare stare ...
si eu totusi ma inscriu sa-ti las un msj ...

CEL MAI BINE SCRII DESPRE TINE SI TRAIRILE TALE !
ESTI UN OM ... TARE FAIN !!
----
Sa ai viata lunga si frumoasa !

Cand mai mergi la Oradea ... spune cu voce tare ... daca sunt acasa ... mergem la un ceai bun !?

Ingerii sa te pazeasca ! :-)

elena.n
Andreea a spus…
Multumesc, Elena! Da, cand mai ajung la Oradea, dau de stire. Nu am vazut orasul decat seara tarziu, pentru ca in timpul zilei eram in sala de curs...Ma rog, orasul...pot sa ma laud cu vizitatul Lotusului...:-)
Lotusul si aeroportul imi sunt cele mai cunoscute locatii din Oradea :-), asa ca am de recuperat. Nu prea curand insa, pentru ca anul acesta sunt ocupata cu adusul pe lume si vegheatul unui baietel :-)
Anonim a spus…
Andreea :-)

zambesc ... ma bucur mult pt Tine !
sa fi tare fericita ... e cel mai frumos lucru care ti se poate intampla ... venirea pe lume a copilului Tau :-)
---
:-)
am inceput ziua bine ... citindu'te :-))

multumesc.

ai grija de tine !!

elena.n
Mircea Ordean a spus…
Cînd nu ai chef de scris şivrei s-o faci, o fi pentru că te temi grozav de linişte şi singurătate. ori că-ţi lipseşte presupusa aprobare şi iubire (multă, puţină...) a celorlalţi...
Zic şi eu...
Andreea a spus…
Mircea, multumesc de vizita, dar mai ales pentru ca, gratie tie, am retrait acel moment in care am scris postul si mai ales, am recitit comentariile, unele delicioase de-a dreptul!
Eu aveam chef de scris, starea aia de mancarime in degete si nerabdare sa astern pe hartie ideile, nu reuseam insa sa ma opresc asupra a ceva. Vorba unui nene intelept, lucrurile neinsemnate nu sunt chiar asa de neinsemnate, iar lucrurile insemnate, nu sunt chiar asa de insemnate! Daca privesti lucrurile asa, e greu sa mai decizi despre ce sa scrii. Bine, eu am dilema asta mereu cand scriu pe blog, pentru ca nu prea mi-e clar cine ma citeste si de ce!
Si da, nevoie de atentie si iubire aaam, dar cine nu are? :-)
Cu linistea si singuratatea ma impac foarte bine, multumesc. Si zi in continuare, ca zici bine. :)