Video CV-ul

Nu am auzit ca la noi sa fie o practica prea raspandita, insa in alte tari, video CV-ul este utilizat pe scara larga. Un filmulet de prezentare poate furniza potentialului angajator o serie de informatii pretioase despre tine. De ce? Pentru ca e important ce spui, dar mai ales cum spui!

Discutam ieri cu o prietena care se ocupa de recrutare intr-o companie mare si o intrebam daca romanii ar fi deschisi catre un astfel de mod de prezentare. Mi-a raspuns ca sincer, nu crede, in 8 cazuri din 10, oamenii pe care ii intalneste la interviuri nu stiu sa se vanda, nu stiu sa se prezinte, asteapta sa fie intrebati, trasi de limba, ajutati. Mai avem pana la video CV-uri..

Din punctul meu de vedere, e o modalitatea excelenta de prezentare, sprijinim si mediul in felul acesta, ne diferentiem de competitori, transmitem mesaje puternice despre noi. Un exemplu de video CV, aici: VIDEOCV

Comentarii

erasmul a spus…
Felicitari Andreea !

Mult mai frumoasa aceasta "zugraveala " a blogului tau....Am si eu video cv pe site-ul my job. L-am facut sambata trecuta la MTV ! sac....iar esti in urma cu un pas....Vrei tu sa fii doar umbra mea?
Andreea a spus…
@malaescu: multumesc pentru aprecieri.
nu am avut pretentia ca sunt prima in romania care s-a gandit la cv-ul video.
Anonim a spus…
Nici nu vreau să mă gândesc la aşa ceva, şi nu poţi spune că nu sunt o persoană deschisă, cu atât mai mult cu cât jobul meu se leagă direct de tehnologie. Nu. Mi se pare aberant, mi se pare depersonalizant, atât pentru angajator, cât şi pentru angajat. Ce, oamenii de la HR au obosit şi nu mai au chef de discuţii cu persoanele respective?
erasmul a spus…
:)))) ...Nici sa nu ai ! :)
Tu esti prima la altceva ! Stii prea bine aceasta!

Raza de soare !
Anonim a spus…
Nu e vorba ca au obosit oamenii de HR, ci ca asa pot culege in liniste o serie de informatii importante despre candidat. Daca as fi recrutor, mi-ar placea mult sa vizionez astfel de video CV-uri. E grozav !
Pe de alta parte, nu m-as simti confortabil sa stau a povestesc in fata unei camere cine sunt si ce stiu sa fac ! Si mai trebuie si sa fii atent sa nu depasesti 60 secunde. Bine, Andreea e trainer, poate e mai exibitionista ca noi...Sper ca nu le-a dat idei unora !
Anonim a spus…
ideea video cv are 2 taisuri: e buna pt ca sunt unele pesoane care se pierd cand sunt in fata angajatorului si nu e buna pt k sunt cativa angajatori care vor sa vorbeasca face2face cu potentialul angajat. feed-back-ul e foarte important
Andreea a spus…
Sigur ca da, insa video CV-ul iti ofera o sansa in plus sa ajungi in fata angajatorului. Pana la reactie si feedback...trebuie sa il convingi sa te cheme, sa te selecteze din zecile de CV uri pe care le primeste.
Plus, un angajator trebuie sa tina cont si de chimia pe care ar putea-o avea candidatul cu echipa, nu numai de abilitatile si pregatirea lui. Poti sa iti faci o impresie despre un om, "sa vezi" cum s-ar incadra el in echipa....doar vizionand cele 60 secunde ale video CV-ului.