Puterea imaginatiei


"......pentru a juca cu succes Jocul Vietii, trebuie sa ne dirijam bine imaginatia. Acela a carui imaginatie a fost antrenata pentru a-si reprezenta doar binele, atrage in viata sa toate dorintele juste ale inimii sale - sanatatea, bogatia, dragostea, prietenii, perfecta expresie de sine si realizarea celui mai inalt ideal.
Imaginatia a fost numita "Foarfecele Spiritului", si, intr-adevar, ea decupeaza, decupeaza fara incetare, zi dupa zi, imaginile pe care omul le formeaza, mai devreme sau mai tarziu, si in acest fel el intalneste, in planul exterior, propriile sale creatii. Pentru a-si forma in mod convenabil imaginatia, omul trebuie sa cunoasca natura operatiilor care au loc an interiorul sau. Grecii spuneau: "CUNOASTE-TE PE TINE INSUTI !"
Spiritul cuprinde trei planuri: subconstientul, constientul si supraconstientul. Subconstientul nu este decat puterea fara directie. El se aseamana cu vaporii sau electricitatea si indeplineste ceea ce i se comanda; el nu are putere intrinseca.
Tot ceea ce omul resimte profund sau isi imagineaza in mod clar este imprimat in subconstient si se manifesta in cele mai mici detalii


"Ai grija de inima (sau de imaginatie) mai mult decat de orice altceva, caci din ea provine sursa vietii." (Cartea proverbelor: 4:23).
Ceea ce inseamna ca ce omul isi imagineaza se va exterioriza, mai devreme sau mai tarziu, in afacerile sale. "


(extras din cartea Jocul vietii, de Florence Scovell Shinn)

Comentarii

Anonim a spus…
"Suferinta este rezultatul angajamentelor noastre conflictuale."

" Este necesar sa intelegem ca alegerile pe care le facem sunt intotdeauna conforme cu angajamentele noastre cele mai profunde. Atunci cand vietile noastre nu se desfasoara dupa cum ne-am dori, putem fi siguri ca exista un angajament conflictual ascuns, altul decat acela pe care-l sustinem in exterior... Aceste angajamente ascunse sunt formate din deciziile subconstiente luate de noi in trecut..daca ai fost crescut de parinti autoritari cel mai probabil susti ca-ti doresti disciplina si organizare in viata, insa angajamentul primar este acela de a avea un spirit liber"..si iata conflictul. INTREBARILE POTRIVITE de DEBBIE FORD.
Andreea a spus…
Asa este :-)
Am citit Debbie Ford acum cativa ani.
Mihaela a spus…
Am primit o leapsa de la stargates: "Cine-mi place si de ce?" O primesti?
Andreea a spus…
Ok: Imi plac multi si multe, printre care : Steve Irwin-pentru pasiunea si energia de care a dat dovada in munca si viata sa, Uca Marinescu-pentru curaj, putere interioara si modestie, Jack Nickolson, pentru exceptionalul talent, nuantat si rafinat, Oprah pentru charisma, deschidere spirituala si orientarea catre ceilalti, bunicii mei, care acum sunt la ingeri-pentru intelepciune si simplitate...si multi, multi altii.
Anonim a spus…
"Puterea mintii influenteaza organismul intr-un mod remarcabil. Desi nu intotdeauna pozitiv, este ajutator pentru 90% din problemele pe care oamenii le discuta cu psihologii" spune Martin Rossman director la Academia de Imagistica Asistata din California.

Imagistica a fost considerata un antidot impotriva bolilor in toate culturile lumii si este parte integranta a multor religii. Indienii Navajo practica o forma elaborata de imagistica care incurajeaza oamenii sa se "vada" sanatosi. Egipteni sau greci antici precum Aristotel si Hippocrate, parintele medicinii moderne, au crezut ca imaginatia elibereaza substante in creier care energizeaza inima si alte organe vitale ale corpului. Ei mai credeau ca imaginarea unei boli este destul pentru aparitia simptomelor.

Studii au aratat ca imagistica poate sa micsoreze tensiunea arteriala, sa ajute la tratamentul insomniei, obezitatii, fobiilor, bronsitei cronice si efizem,in caz de anxietate, depresie, oboseala si disconfort.
Imaginatia este la fel ca realitatea in sensul ca procesele creierului cand ne imaginam ceva, sunt similare cu procesele creierului cand activitatea se petrece in realitate.
In tomografiile computerizate unde se vad suprafetele de activitate celebrala, se vede ca imaginatia are un efect similar pentru alte parti ale corpului. Daca ne imaginam leganarea in vant a unei rachete de tenis, rezulta o relaxare a muschilor din zona umerilor si a mainilor.
Unei persoane obisnuite ii trec prin minte, in fiecare zi 10 mii de ganduri sau imagini ca cele de mai sus. Jumatate din ele sunt ganduri negative. Tristetea este o doza zilnica de ingrijorare. Imaginile negative pot sa va schimbe fizicul si va fac sensibil la abuzuri de mancare, acnee, artrita, migrene, boli de stomac, ulcer, infectii ale tractului urinar. Pentru prevenirea acestor boli cercatatorii ne sfatuiesc sa invatam cum sa ne controlam imaginatia, cum sa ne ajutam organismul sa se vindece singur.


IMAGINATIA. Fie ca "retraiesc" momente din trecut care au o "continuare in prezent", fie sunt doar momente dorite si care "m-a astepta" in viitor, fie sunt trairi intr-o lume doar a mea pe care nu am impartasit-o nimanui, imaginatia m-a ajuta... uneori este cea mai buna prietena.
Unknown a spus…
Am vazut zilele acestea si *The Secret*(care propovaduieste cam aceleasi idei) si m-a impresionat pur si simplu faptul ca acele discursuri din film imi confirmau, se pliau exact pe ceea ce credeam sau doar banuiam privitor la anumite aspecte ale vietii.
Andreea a spus…
@Roxana, multumesc pentru completari. Mintea nu face deosebirea intre imaginatie si realitate, asa ca si eu obisnuiesc sa navighez in imaginatie..
@Marius-Filmul este reusit, are impact asupra oamenilor.
De dimineata am recitit cateva pagini din Esther şi Jerry Hicks (3vol. aparute la ed. Adevar divin, imi scapa acum numele cartii)-pagini in care se explica multe lucruri interesante despre legea atractiei si puterea imaginatiei,a vizualizarii, a transformarii emotiilor si a vibratiilor.
Daca nu ai vazut inca, cred ca ti-ar placea si What the bleep we know, Profetiile de la Celestine (si cartea este frumoasa)..
elena a spus…
nu stiu de ce nu am putut posta comentariu pe ultimul tau blog...
"Cand ai sa devii si tu femeie?"-asta mi-a atras atentia in mod deosebit. acum 15-10 ani si pe mine ma framanta intrebarea asta, dar acum, dupa 40, nu-mi mai pasa. ma bucur sa ma imbrac si sa arat ca la 25-30, pentru ca oricum ma lupt cu greu cu inaintarea in varsta si acum faptul ca par mai tanara e bun pentru moralul meu. :)
Andreea a spus…
Stiu, te inteleg, la mine insa e dureros subiectul...tine mai degraba de atitudine, nu de haine, port haine feminine..numai ca atunci cand mai ma si imbrac intr-un fel care sustine atitudinea..tot aud reprosul in urechi. Nicidata nu am inteles exact ce anume vrea sa vada la mine. In fine..

In ce priveste comentariile, am sa remediez acum situatia. E vorba de o setare.