Două filme și o poezie pentru o zi ploioasă și rece

Am văzut un film care m-a tulburat (mă rog, sunt si mai sensibilă acum, din cauza sarcinii, a vremii de afară, nu știu ..). Este vorba de filmul The curious case of Benjamin Button, film care m-a dus cu gândul la poezia Anei Blandiana....
Pe Cate Blanchett și Brad Pitt îi puteți vedea împreună și în Babel - alt film care mi-a ținut companie într-o zi ploioasă, anul trecut.

Comentarii

DeMaio a spus…
Uf...din punctul meu de vedere este doar o copie de Forrest Gump, mult mai proastă decât originalul... :((
Dar, ceva-ceva calităţi se găsesc, dacă avem o lumânare :)
Andreea a spus…
Am vazut Forrest Gump cu multi ani in urma, nu mi-l mai amintesc bine. :-(
Mi-a picat bine povestea, oricum, dincolo de tehnica..
Anonim a spus…
Ce se petrece? Nu mai are lumea timp de net? Criza isi arata coltii? Ma refer la cat de putine comentarii sunt pe blog!
Pe curand, poate!
Andreea a spus…
Nu am mai scris nici eu..desi am timp mai mult acum..:-)
Anonim a spus…
Mi-a placut mult pilda aceasta, despre cum se poate dezamorsa un eventual conflict:


Un batran intelept, isi cumpara o casa modesta langa un liceu. Isi petrece primele saptamani in liniste si pace. Apoi incepe anul scolar. A doua zi dupa amiaza trei baieti plini de viata si de entuziasm trec pe strada sa, batand cu veselie in fiecare cos de gunoi pe care-l intalneau. "Muzica" se repeta in fiecare zi pana cand intr-o zi inteleptul batran decide ca este vremea sa actioneze si iese pe strada ca sa-i intalneasca pe "percutionisti". Ii opreste si le spune "Baieti, sunteti foarte haiosi. Imi place sa vad cum va exprimati exuberanta. De fapt, si eu faceam acelasi lucru la varsta voastra. Vreti sa-mi faceti o favoare? Va voi da fiecaruia cate un dolar daca imi promiteti ca veniti in fiecare zi si faceti ce faceti voi de obicei." Copiii sunt incantati si continua sa faca zgomotul obisnuit in fiecare dupa amiaza. Dupa cateva zile, batranul ii intampina din nou, de data asta cu tristete. "Baieti, am o veste proasta" le spune. "De acum incolo, va voi putea plati doar 50 de centi ca sa bateti in butoaie." Zgomotosilor nu prea le convine, dar accepta oferta batranului si continua vacarmul de dupa amiaza. Dupa cateva zile, batranul se apropie din nou de ei. "Uitati care este problema" spune el. "Nu mi-am primit ajutorul social inca, asa ca nu va voi putea da decat 25 de centi. Va convine?" "O amarata de moneda de 25?" exclama liderul grupului. "Daca dvs. credeti ca noi o sa ne pierdem timpul batand in butoaiele astea pentru asa de putini bani va inselati! Nici o sansa, prietene. Nu mai venim!" Si astfel batranul s-a bucurat de liniste si pace pana la sfarsitul vietii.

Mi-as dori sa am prezenta de spirit a batranului si mai ales, intelepciunea lui!
Pe curand, poate!
Andreea a spus…
Asta da, gandire strategica !
Andreea a spus…
Multumesc !