În liniște


Acceptare. Îmi accept starea, trupul, vidul, liniștea, întrebările, temerile, limitele și speranțele.


Așteptare. Îmi aștept pruncul, aștept să îmi pot revendica mintea, trupul și veșmintele, aștept toamna cu lumina aceea aurie și blândă pe care o iubesc și care mă liniștește.


Rugăciune. Îl rog pe Dumnezeu să îmi binecuvânteze cu grația și iubirea sa copilul, să ii călăuzească pașii și să îl sprijine să își împlinească menirea. Să îi dea un spirit vesel și înțelept. Să îl ferească de boală și lipsuri. Îl mai rog să îmi lumineze fiecare ungher al inimii și al minții, să îmi dea curaj să trăiesc nu după voia oamenilor neapărat, cât dupa voia lui, adică experimentând viața cu bucurie și mirare.


Iubire. Renunțare, plinătate, abandon, lipsa ego-ului și a controlului, încredere, lumină, bucurie, esență, pasiune.


Claritate. Limpezime, prospețime, forță. Pentru că nu am multă energie fizică să ies hai hui, îmi folosesc timpul să aduc mai multă claritate filmelor mentale. Îmi imaginez...diverse, iar și iar, cu și mai mult curaj , cu și mai multă limpezime decât am îndrăznit vreodată, cu credința că ele se vor întrupa în plan real curând.


Meditație. Tac cam 10 ore pe zi. Tăcerea conștientă este meditația mea.


Prieteni. Făpturile dragi ale căror gânduri le simt când și când în preajma mea. Ale căror voci le aud când și când la telefon. Distanțele dintre noi parcă se măresc din ce în ce-fiecare aleargă după ceva, zi de zi. Eu m-am oprit, m-am dat chiar la o parte, lăsând loc să se manifeste unui copil bucălat . Copilul meu, care deja îmi revendică cu forța energia și atenția.


Promisiuni. Îmi promit o reinventare de proporții. Noi dimensiuni, noi fațete. Nuanțe. Îmi promit că voi învăța să mă abandonez iubirii pentru cei doi din viața mea, asa cum nu am avut niciodată curaj să o fac. Iubire care nu mă va devora și distruge, asa cum îmi era frică, ci care îmi va aduce mai multă lumină și frumusețe în ochi.


Dor. De Brașov. M-am trezit cu lacrimi în ochi de atâta dor ! Dor de diminețile însorite și răcoroase, de foșnetul pădurii de pe Tâmpa și clopotele bisericilor, dor de cafeaua cu lapte băută pe îndelete și de ștrudelele cu vișine și pâinea gustoasă, cu semințe, pe care coboram să le cumpăr pentru micul dejun. Brașovul va fi mereu rana mea vie. Orașul - coroană în care eu am fost prințesă fără griji. În care mi-a copilărit sufletul și în care m-am hrănit cu lumină, frumusețe și iubire.

Comentarii

Anonim a spus…
>:d< Haide, vor fi toate bune, deja ştii asta! :)
Umbra din umbra a spus…
Imi place ruga, gandul catre Dumnezeu, incredintarea in mainile Lui! Si cand ma gandesc la "inceputurile" mele ... durerea mamei, imi dau seama ca trebuie sa accept si sa binecuvantez! :) Cu Maica Domnului totul e Iubire!
elena.n a spus…
Ai o stare speciala ... (probabil e normal).
Ai cuprins o multitudine de stari ... daruire, bucurie, implinire, ...

Da Doamne -ruga ta sa fie ascultata.
Ganduri frumoase.
Anonim a spus…
Dorul de Brasov ma chinuie si pe mine; am copilarit acolo si tot ce era pe langa "ceasul rau", era lumea noastra. Dealul Melcilor era al nostru, acolo aveam locuri tainice unde ascundeam te miri ce! Cand am fost indragostit prima oara, pe Dealul Melcilor ascundeam amandoi biletele cu juraminte, pe care le "descopeream" cu emotie a doua zi! Fiecare urcare pe Tampa era o aventura demna de Discovery Channel!
Ai reusit sa rascolesti amintiri de mult uitate, lasate in paragina, neglijate cu buna stiinta; n-am vrut sa sufar aducandu-mi aminte de perioada de aur a vietii mele! Iti multumesc ca nu le-ai lasat sa moara!
Pe curand, poate!
ombun a spus…
Am descoperit astazi in gandurile voastre atata viata, atata emotie si frumusete pura, incat nu-mi ramane decat sa va doresc sa aveti zile cu impacare, zambete si amintiri ca-n povesti.

Un nostalgic si un visator
Mihaela a spus…
O sa fie asa cum iti doresti!
Andreea a spus…
Va imbratisez pe toti, ma readuceti pe linia de plutire. Azi mi-a spus un prieten sa nu uit ce privilegiu minunat este sa aduci pe lume copii....Este. Ma inarmez cu rabdare...desi ultima suta de metri e mai dificila...insa va trece, toate trec, nu? :-)
ana a spus…
toate trec, dar sa nu uiti sa te bucuri de fiecare in parte...fiindca fiecare moment, are un ceva special...stiu, e banal, dar in fiind insarcinata, voiam sa nasc odata, cand am nascut, voiam sa creasca bebe, sa ma pot intelege cu ea...au trecut f repede 3 ani, acum ma inteleg cu ea, dar regret f multe momente speciale pe care le-am trait pe repede inainte, asteptand altele, mai "importante"....

sa fii sanatoasa si linistita!!!
Andreea a spus…
Ana, inteleg ce spui...pe la 5 saptamani de sarcina de-abia asteptam sa mi se vada burtica...si tot asa.
Sunt acum pe ultima suta de metri, mai sunt poate maxim 10 zile pana la intalnirea cu baietelul nostru si recunosc ca nu mai am rabdare...este si mai dificil din punct de vedere fizic..tu stii cu siguranta.
In rest, promit sa ma temperez si sa traiesc in prezent. :-)
Blow a spus…
atat de simplu si totusi atat de profund...in intunericul cotidian in care sunt afundata, parca esti o lumina care ma ajuta sa ma regasesc...sa spun de fiecare data, da, asa e, exact asa simt si eu. cum nu te-a alterat lumea? zilnicul? banalul? prostia? rautatea? indiferenta? te felicit si iti doresc sa ramai asa...

poftim, un pic de Brasov, chiar de sub Tampa, desi iti recomand doze mici, ca sa poata sa-ti inspire toata viata cele enumerate.
Andreea a spus…
Multumesc! Imi doresc sa merg la Brasov o vreme cu Vladimir, ne-ar prinde asa bine!