Suntem frumoși

„Am băut păhărelul de ayahuască. În câteva minute m-am trezit într-o viziune simplă: în fața mea stătea un fel de curcă. O pasăre gri-pământie, banală. Deodată, acea pasăre pământie și-a deschis o coadă enormă, superbă. O coadă foarte asemănătoare cu cea de păun. Diferența era că ochii penelor la această pasăre radiau lumina, transmiteau o vibrație amețitoare. Era de o frumusețe copleșitoare, pe care nu am cu ce să o asemăn. Abia când extazul meu în fața unei asemenea splendori a fost total, spiritul plantei m-a ajutat să înțeleg:- Acesta este omul. Iar coada asta frumoasă sunt emoțiile lui. Ele sunt cel mai frumos lucru din câte există. Fără ele, omul, ca și păunul la început, seamănă cu o curcă, e o pasăre oarecare. Omul este frumos atunci când își arată emoțiile. Ele sunt podoaba lui, darul lui uimitor, la care nu te saturi privind.”


Citește tot articolul în Formula As.

Comentarii

Anonim a spus…
Suntem frumosi daca ne aratam emotiile..., da' cine are atata curaj in ziua de azi? Mai bine curca pamantie, decat paun vanat de toti, nu?
ajnanina a spus…
vreau si eu o gura de ayahuasca...
am poftit de cand am auzit prima data de ea...
si saunt in stare, dupa, sa-mi infoi si eu toate penele :)
Andreea a spus…
@Anonim- Ah, vechea disputa-sa imi reprim emotiile sau sa le manifest...Cred ca sunt apuse timpurile in care eram invatati ca sa ai emotii si sa le mai si arati e periculos. Eu sunt pentru etalarea lor, cred ca s-ar imbunatati mult relatiile dintre oameni..
Andreea a spus…
@Ajnanina- eu exersez infoierea penelor si fara ayahuasca, desi nu as refuza ...experienta.:-)
Mihaela a spus…
Frumos! Oricum, conflictul ramane si la mine: sa ma manifest sau nu?
Andreea a spus…
Din nou, votez pentru renuntarea la frica si manifestarea plenara a emotiilor. Nu numai pentru ca asa suntem mai vii, mai umani, mai reali, mai frumosi, ci si pentru ca beneficiile sunt uriase: mai multa compasiune, empatie, intelegere, armonie, respect.