"Totuși, când sunt în câmpul vibrațional al bucuriei, gratitudinii și recunoștinței, sunt cumva izolat de nebunia agitată a timpurilor noastre. Este ca și cum sunt suspendat deasupra conflictelor în care eram atât de scufundat, doar cu câteva momente mai înainte. De asemenea, am observat că, dacă asemenea sentimente continuă suficient de mult, circumstanțele exterioare reflectă acest câmp vibrațional.


Cu alte cuvinte, motive de a simți bucurie, gratitudine și recunoștința se ivesc în jurul meu, prin coincidențe și sincronicități ciudate, care mă sprijină.


Când cedez câmpurilor de vibrație mai joasă, ale fricii, mâniei și ostilității (adesea, după ce privesc sau citesc prea multe știri, sau pur si simplu complăcându- mă în vechiul obicei prost de a-mi imagina cele mai groaznice scenarii posibile), mă regăsesc scufundat într-o lume a conflictului.


Coincidențele și bucuria dispar, iar lumea care era atât de plină de magie și posibilități se evaporă în fața mea." (extras dintr-un newsletter primit pe e-mail de la editura For you).

Un exercițiu minunat-să ne amintim zilnic lucrurile pentu care suntem recunoscători....sunt atâtea !
Enumerarea lor ne poate schimba starea de spirit, ne poate energiza, ne poate arăta că dracul nu e așa negru cum pare uneori.

Eu...sunt recunoscătoare pentru minunea de copil pe care o am, mă minunez zilnic și mulțumesc cerului pentru el, sunt recunoscătoare până la lacrimi pentru fiecare zâmbet al lui, pentru fiecare privire luminoasă adresată mie, pentru prezența lui în casa și inimile noastre...pentru că ne-a deschis și ne-a învățat să iubim, pentru că e sănătos, grăsun, vesel, fericit.
Sunt recunoscătoare pentru că sunt iubită și la rândul meu iubesc, că sunt sănătoasă, liniștită, plină de energie.
Sunt recunoscătoare pentru toate visele pe care le împărtășesc cu voi toți, cei din jurul meu.
Sunt recunoscătoare pentru tot ceea ce învăț-ieri, de ex., o prietenă mi-a reamintit cât de important este modul nostru de a ne exprima-cuvintele pe care le alegem, pozitive sau negative...cuvintele noastre au potențial creator, vorbind, ne proiectăm viitorul. Iată ce diferență între a spune cuiva "ai greșit!" sau a spune "e mai puțin bine" sau "mai e loc de îmbunătățiri".....Tot ieri, socrul meu, care se ocupă acum de toate pregătirile pentru botez și cununia noastră religioasă, mi-a spus că noi nu trebuie să ne stresăm cu nimic, trebuie doar să fim acolo și să ne bucurăm de eveniment...Așa ceva nu mi s-a mai întâmplat, sunt obișnuită să coordonez eu totul, să mă implic, să duc greul....ieri am învățat să accept cu bucurie și recunoștință ceea ce mi se oferă. Două lecții importante într-o zi...poate pentru voi nu înseamnă mare lucru, pentru mine însă au însemnat mult, am simțit că am mai crescut puțin. Nu e ușor să fii atent la cum te exprimi, ce cuvinte alegi, cu ce încărcătură vibrațională, cum nu e ușor nici să accepți unele daruri..
Sunt recunoscătoare pentru că pot găti și experimenta în tihnă, pentru că îmi pot alăpta copilul (sunt înconjurată de mămici care nu alăptează și văd cât se chinuie și ele și bebelușii. Nici pentru mine nu a fost ușor la început, însă a trecut. În inima mea, cred cu tărie că Fecioara la care m-am rugat cu credință m-a ajutat ....)
Recunoscătoare pentru că am timp de o carte minunată (citesc acum în paralel, în funcție de starea de spirit, Jung-Amintiri, reflecții, vise și Daniel Kehlman, Eu și Kaminski-) sau de un film sau de hoinărit pe internet.
Aseară am alunecat pe scări în casă, m-am ales doar cu o vânătaie în cot și o sperietură, însă în momentele următoare am simțit recunoștință- că nu l-am avut pe Vladimir în brațe, că nu a fost mai rău...puteam să rămân acolo...unii mor din mai puțin, nu? Ideea asta probabil m-a preocupat, pentru că am visat că mă stingeam și îi spuneam soțului meu că știu că îl iubește pe Vladi și că va avea grijă de el; îl rugam să îi spună când mai crește că și eu l-am iubit din toată inima și că îi mulțumesc că m-a învățat ce e iubirea necondiționată. Vise ciudate, însă primul sentiment când m-am trezit de dimineață a fost de recunoștință!

Aș putea continua lista, sunt incredibil de multe lucrurile pentru care sunt recunoscătoare, iată, inclusiv răgazul acesta în care mi-am trecut în revistă bucuriile !

Comentarii

Anonim a spus…
Eu am citit de la Daniel Kehlmann "Masurarea lumii". E foarte amuzanta si instructiva.
Andreea a spus…
Da, am citit-o si eu, mi-a placut mult. Doris Lessing, Jeanette Winterson, Elisabeth Gilbert si Daniel Kehlmann sunt cativa autori care mi-au placut mult in ultima vreme, asa ca am comandat pe net tot ce am gasit de ei.