Săptămânile mele refuză să mai fie ce-au fost. E de bine , nu mă plâng. Dacă în mod normal, o săptămână începe luni și se termină duminică, la mine, săptămâna dedicată frumuseții și vitalității a început luni și s-a terminat brusc vineri.
A fost o săptămână interesantă, zilele au avut gust de jeleuri de fructe, moi, colorate, puțin transparente, acrișoare și vesele, dar totuși cuminți.

Am fost răsfățată la cosmetică, a se citi m-am împăcat cu trupul meu de femeie care a primit îngrijirile de care avea nevoie, mi-am cumpărat multe cărți (mulțumesc fundației noi citim), m-am jucat cu Vladimir, am început o colecție de săpunuri (cam) scumpe (nu știu ce mi-a venit, e a doua oară când colecționez ceva, după timbrele din clasa a cincea), am simplificat procedurile cosmetice de acasă, adică am trecut pe produse românești. Merită detaliat puțin aici, pentru toate prietenele mele, fiice ale Evei-cu puțin timp în urmă, cheltuiam sume importante pe produse cosmetice, cu convingerea că după o zi de muncă, atâta rasfăț merit și eu! (parcă mă aud!). Șamponul și balsamul costau aproape 150 ron, crema de față și ochi cam 200 sau mai mult (m-am înroșit) etc...Îmi doream demult să încerc produsele folosite de mamele noastre, gen lapte demanchiant Doina (este foarte bun, demachiază inclusiv ochii și hidratează excelent pielea), crema cu vitamina C pentru față și corp, șampon și balsam dermocosmetic, din farmacii...Economisesc mulți bani și rezultatele sunt chiar remarcabile. De asemenea, mască de păr cu argilă sau din ulei de ricin, vitamina A și ulei de ricin (vitamina A și uleiul de ricin sunt incredibil de ieftine și se găsesc la farmacii). Mă simt împăcată cu mine, mulțumită de rezultate, iar banii economisiți au plecat din contul meu către cei care au nevoie de ei cu adevărat-mica și uimitoarea comunitate de la Valea Plopului sau fundația Estuar. Nu sunt sume mari, insignifiante în raport cu nevoile lor....însă de ajutor cu siguranță, atât lor, cât și mie-spun asta pentru că eu cred în ceea ce Deepak Chopra numește the law of giving).
Cam așa s-a conturat săptămâna mea tematică. Vitalitatea, ca temă, a rămas restantă, pentru asta am nevoie să stau mai mult în natură...să beau mai multe sucuri de fructe, să dorm mai bine..(am ceva reparații de făcut pe ici pe colo).

Tema următoarei săptămâni, adică cea în care ne aflăm acum, s-a reliefat sâmbătă, când am beneficiat de doua vizite- întâi a venit un bunic încărcat de plăcinte, cornulețe, gutui și mere ecologice, apoi doi prieteni, care ne-au adus multă bucurie cu sfaturile și darurile lor. Așa am înțeles că mă aflu în săptămâna surprizelor. Plăcute, să fim bine înțeleși.Vladi ne surprinde zilnic cu noi gesturi, unele tandre, altele nostime. Ieri a fost ziua lui tati și i-am pregătit o mică petrecere surpriză cu tort și prieteni frumoși-surpriza lui a fost totală, iar acum pun la cale, că tot am prins gustul, o surpriză pentru o prietenă grozavă, căreia îi datorez multe. Duminică am fost să votez-cu puțin înainte de a ajunge la secția de votare, mă decisesem să votez cu Antonescu-deși îl percep slab în interior, fără forță.., însă în cabină, am pus ștampila pe Iane, partidul ecologist. Am fost surprinsă puțin de alegerea mea spontană, de ecologiști nici nu am auzit în campania asta, însă am ieșit împăcată cu mine-am făcut o alegere mult mai congruentă cu cine sunt. Săptămâna surprizelor...
Să vedem ce mai urmează!

Comentarii