2009/2010


2009 a fost un an cu multe încercări. Le-am trecut pe toate. A fost anul cu multe proiecte, cu zile active, dar și anul cu zile leneșe, ușoare ca fulgul. A fost anul cu cele mai mari emoții, l-am adus pe lume pe Vladimir. A fost anul în care corpul meu a trăit viața lui proprie, necunoscută, pulsatorie. S-a umflat până a devenit rotund și butucănos (cine ce spunea de grația femeilor gravide?!) până a atins apogeul de 83 de kg, apoi a revenit spectaculos în trei luni la formele de dinainte. Am cunoscut durerea fizică inimaginabilă și am aflat cât de puternică și răbdătoare îmi este inima. A fost anul în care am încetinit ritmul, mi-am domolit sângele și pașii, anul în care am încercat să reglez ritmul propriu așa cum reglezi frecvența la un radio. Încă mai am de lucru la reglaje, încă oscilez... Anul în care ba mi-a înflorit inima de bucurie, ba am căzut în abis, nemaiștiind cine sunt, aflată în plin proces de reconfigurare. Anul în care amavut curaj să închei relații toxice și anul în care am stat cel mai mult cu mine însămi. Anul în care am trecut cu brio examene, la propriu și la figurat. Anul în care am înțeles că nu sunt singura responsabilă de cum merge o relație, că nu trebuie să fac eu totul –m-am eliberat de vină. A fost anul în care am făcut și lucruri care nu mi-au plăcut, doar pentru a-i face pe alții mai fericiți. (Îmi ) Promit să nu mai fac, prețul e grotesc de mare pentru mine, măsurabil poate doar cu nerecunoștința celorlalți (ei simt cu siguranță când nu pui suflet și nu ești acolo și atacă, chiar dacă te-ai străduit și ai avut intenții bune).
Anul trecut, pe vremea aceasta simțeam în pântec primele fâlfâiri ale copilului meu. Acum, el chiuie și gângurește fericit lângă mine !

De la 2010 nu am așteptări. Nu mi-am stabilit obiective cu liniuță de la capăt, ca în alți ani. Îl privesc cu curiozitate și cu prospețime, și cu ajutorul lui Vladimir, care acum privește cu ochi noi tot ce îl înconjoară. Sigur, am dorințe, însă nu obiective.

Îmi doresc să fiu frumoasă, îngrijită și odihnită pentru băieții mei și pentru mine.
Îmi doresc ca Vladimir să rămână același copil minunat, sănătos, ușor de îngrijit, frumos și vesel. Să crească armonios, într-un mediu pozitiv, un mediu care să vibreze de iubire.
Vreau să călătoresc cât de mult posibil, în formație completă. (cu Bogdan și Vladimir)
Îmi doresc să îmi definesc mai clar noile gusturi-în materie de oameni, de haine....S-a schimbat câte ceva în mine și în 2010 sper să văd mai limpede totul.
Îmi doresc să leg prietenii noi, în care să fiu mai activă. Nu mai sunt pe drumuri și nu mai alerg, așa că nu mai am scuze.
Îmi doresc un an al gesturilor romantice, tandre, calde.
Nu vreau să mai tolerez politețea de complezență - e viața mea care se scurge implacabil, e timpul meu pe care îl irosesc fără să fiu acolo cu adevărat. Îmi doresc să fie posibil, fără efort și răni, să fiu eu însămi, să aleg doar cu inima și să trăiesc cu adevărat, să fac doar alegerile care să mă facă să mă simt vie. Și știu că sunt vie după intensitatea bucuriei care irumpe în inimă și după pofta de viață pe care o am....

2010 va fi primul an din noua mea viața. Un trup, o minte și o inimă transfigurate. O viață nouă începe pentru mine în 2010. O viață în care să nu aștept nimic, dar să primesc tot ce am nevoie. O viață ancorată în Aici și Acum, o viață în care șansele de a alege să fie numeroase și variate. O viață în care să petrec mai mult timp în natură-mi-a lipsit îngrozitor anul acesta! O viață în care să dăruiesc și să primesc iubire.

Asta vă doresc și vouă - nu un An nou, ci o Viață nouă plină de binecuvântări, o viață sănătoasă, magică, lipsită de griji, armonioasă și plină de iubire! O Viață în care să vă cunoașteți pe voi înșivă, să vă iubiți și să vă onorați, fără să mai așteptați să facă altcineva lucrul acesta pentru voi. O viață mai curată, mai autentică, mai simplă, mai pașnică, mai congruentă cu valorile spirituale și cu cele ale familiei și prieteniei. Asta vă (îmi) doresc- să trăim un început nou, generos în șanse și bucurii, să inventăm împreună al cincilea anotimp.
La mulți ani, prieteni dragi !

Comentarii

Lore a spus…
La multi ani cu bucurie!
Andreea a spus…
Te imbratisez Maya! La multi ani!
Mihaela a spus…
La multi ani Andreea! Sa ai un an asa cum ti-l doresti!
ajnanina a spus…
toate bucurile peste tine in anul care vine!
si surpriza de a vedea cat sunt de multe!
viviana b a spus…
La multi ani, draga Andreea, Valdimir si Bogdan!
Imi doresc pentru tine ca tot ceea ce ai scris in post sa fie deja in drum spre tine, daca nu cumva a si ajuns!

Va imbratisez cu drag!
Andreea a spus…
Doamne ajuta! Multumesc mult!
Anonim a spus…
Un an plin de impliniri si incercari a fost 2009. 2010 iti doresc sa fie bogat de bucurii, liniste sufleteasca, zambete si rasete si multa sanatate tie si familiei tale.

O prietena care se gandeste adesea la tine.
Andreea a spus…
Multumesc mult prietena invaluita in mister!