Politică....

L-am votat pe Băsescu cu inima îndoită. A fost greu să decid, să trag o linie clară între cei doi...mai aveam puțin și puneam pe hârtie plusurile și minusurile celor doi candidați. Aseară am ascultat/văzut reacțiile celor doi la auzul primelor rezultate - Geoană m-a emoționat, părea sincer, autentic, a vorbit frumos, pe alocuri puțin patetic, dus de val, a mulțumit tuturor, și celor care l-au votat și celor care nu, a fost recunoscător până și lui Băsescu...Primele mele gânduri au fost-Dumnezeule, dacă mâine află că rezultatele sunt altele, ce oribil trebuie să fie să te bucuri atât de intens și apoi să cazi de sus și apoi-se grăbește, e nepermis de bucuros, fără să fie prea sigur de fapt și de drept.....și nu în ultimul rând, când l-am auzit explicând ce înseamnă în greacă nicolae, m-am gândit că e prea domn și prea fin pentru poporul ăsta. Când am ales să nu îl votez, am ales gândindu-mă că, din păcate, oricât de bine intenționat și pus pe treabă ar fi, nu vom scăpa de figurile sinistre ale lui Năstase, Vanghelie, Iliescu. Au fost ca niște umbre apăsătoare pe lângă el. Cred că mulți care au ales să nu îl voteze, nu au nimic cu el personal, cât s-au temut, ca și mine, de răul din spatele lui, de care pare-se nu există cale să se distanțeze. Cel puțin nu fără sprijinul nostru. Una peste alta, cred că, culmea, a câștigat ceva capital de imagine.

Băsescu-mi-a fost rușine cu el aseară, deși l-am votat și îl susțin în continuare. Îmbrăcat casual, cu gesturi de clown, o șapcă portocalie pe care scria PNȚCD pusă pe cap cu gesturi golănești...și apoi palma-a mulțumit doar electoratului său și a declarat satisfăcut ca i-a ciuruit....Toată ziua soțul meu mi-a explicat cum se simte ca "ciuruit". Mi-a fost rușine că omul ăsta, jucător perfid, mă reprezintă. Aș fi vrut să fie decent, sobru, conștient de ce responsabilitate îi revine după aceste alegeri. Aș fi preferat să văd o astfel de atitudine, matură și chibzuită, decât cea de băiețoi satisfăcut de pozna lui. La câteva ore și-a mai revenit....cam târziu, oricum. Gura lui mare o să-l piardă într-o zi....Vor veni zile interesante, ani grei pentru toți.
Ce aș vrea să îi transmit domnului Băsescu, e că deși l-am votat și susținut, nu voi ezita să îl sancționez atunci când voi considera că nu își îndeplinește cu onoare și profesionalism misiunea.
Și mai cred că oamenii nu vor avea răbdare cinci ani ca să meargă iar la vot, ci vor ieși în stradă după nici un an dacă speranțele le vor fi înșelate.

Iată ce spunea Winston Curchill -"abilitatea politică constă din a putea să prevezi ce are să se întâmple mâine, săptămâna viitoare, luna viitoare și anul viitor, iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-au putut întâmpla". Hmmmm, e cu dus și-ntors treaba asta...

Comentarii

Geoană a fost jenant, Andreea, ţopăia ca un cangur...
Andreea a spus…
Așa este, s-a bucurat prea devreme, a fost prea sigur, prea emotionat și automat jenant. Dar Basescu?..
croco a spus…
daca punctul cel mai slab al lui Geoana este identificat in faptul ca manifestarile lui de fericire sunt percepute ca jenante, atunci Geoana trebuie felicitat ca iata, partizanii adversarului nu-i gasesc un defect real consistent.

revenind, desi am votat cu Geoana, am un sentiment de multumire ca nu a iesit presedinte, pentru ca scap de povara asumarii faptelor pe care le-ar fi avut ca presedinte, povara care apasa acum, sper, pe constiinta votantilor lui Basescu.

singurul regret e ca am ratat ocazia de a-l avea prim-ministru pe Johannis.
cami a spus…
Servus Andrusca,

si eu am votat la fel...La munca multi multi m-au blamat si am simtit un soi de tristete proportionala cu avantul pe care l-am avut cand am luat decizia de a-mi exprima votul, oricat de grea ar fi alegerea...pentru ca oricand, oricum ar fi lucrurile, pur si simplu nu poti ramane indiferent.
Pe cat de surprinzator de naiva si sincera a fost reactia lui geoana, pe atat de surprinzator de perversa mi s-a parut reactia celui pe care l-am votat. M-a durut sufletul pentru omul geoana insa cred in continuare ca a fost o alegere buna si nu pot decat sa sper ca intr-o zi ne va fi mai "bine".E o veche vorba in popor: dupa soare vine nor.:) Dar si trece norul ...
Andreea a spus…
@Croco-da, povara responsabilitatii apasa acum pe constiinta mea, a lui Cami si a cui l-a mai votat pe Basescu..Si asta nu ar fi o problema, grav ar fi sa nu il apese nimic taman pe cel votat...
@Cami-asa este, trec toate...noi sa fim sanatosi!