În copilărie aveam mai mereu genunchii juliți, însă sufletul întreg și luminos. Acum, am genunchii curați și sufletul rănit. Îmi curgea adesea sânge din genunchi și coate și mă mândream cu rănile mele, indicau fapte de mare vitejie-sărit garduri, trânte și cazemate construite..., acum, din sufletul meu se scurge bucuria de a trăi, se scurge viața, iar eu strâng hainele mai bine pe corp să nu se vadă...În copilărie, abia mă uitam dimineața în oglindă, aruncam puțină apă rece, mă ștergeam în viteză, uneori cu mâneca de la pijama, acum, mă contemplu îndelung, zâmbesc forțat, încercând să îndulcesc chipul trist din oglindă, îmi ating cearcănele și părul aspru și uscat și apoi, după clipe de plumb, respir adânc și încep să îmi construiesc masca-fond de ten, anticearcăn, mascara, blush, creion dermatograf, gloss pentru buze....masca este gata, arăt ...ca scoasă din cutie, știi?
O păpușă mecanică. Nu tristă. Mecanică. Cui îi pasă?
Majoritatea ne “deshidratăm” așa pe parcurs.....și nimănui nu pare să îi pese...

Comentarii

Mihaela a spus…
Ma regasesc perfect in descriere, Andreea si imi pare rau pentru amandoua. Poate, totusi, ne vom zgaria din nou genunchii...
Andreea a spus…
Imi pare asa rau, Ella! N-am stiut!!
Vreau sa scriu o carte in care sa adun cateva ganduri ale femeii singure, neiubite care mai apare in textele mele uneori..numai ca este un personaj pe care il accesez dificil....trebuie ca eu insami sa fiu suparata ca sa ajung la vocea asta..Texte ca acesta si ca noli me tangere sunt amestec de experienta personala cu fantezie sau cu realitati pe care le-am aflat in jur..
Nu sunt insa sigura ca ajuta cuiva sa dau glas acestei femei...tu ce zici? Faptul ca te-ai regasit in textul meu te-a ajutat in vreun fel? Ma ajuti mult raspunzandu-mi....Te imbratisez cu drag!!
Mihaela a spus…
Exprimi foarte bine stari pe care le am uneori.
Nu tot timpul simt ca imi pun o masca dar sunt momente (dimineta cand plec spre serviciu, de exemplu) cand fac exact ceea ce ai exprimat tu atat de frumos: oftez si incep sa imi pun "masca".
Si imi pierd uneori bucuria de a trai pentru ca nu imi dau voie, prea des, sa fac ce simt, ce-mi place...
Anonim a spus…
Buna dimineatza Andreea
ca de obicei citesc pe blogul tau lucruri pe care tu stii sa le exprimi atat de bine...cu cuvinte simple dar pline de continut. Ce nu inteleg eu e de ce ai tu sufletul gol cand il ai pe Vladimir ?? Iti doresc sa ai o zi plina de culoare!
Andreea a spus…
Multumesc pentru urare! Uite un pont-textele mele poarta niste etichete, sunt notate mai jos, inainte de comentarii. Etichetele la acest post spun totul-literatura,exercitiu de imaginatie, monolog. Sunt o serie de texte, prin care vorbeste o femeie-una tanara inca, frumoasa, insa care nu a gasit iubirea..Ii aud vocea des, insa nu mereu asez in cuvinte...Ma joc si eu.
E adevarat ca uneori simt si lucruri similare...ca sunt neiubita, ca nu am destul, ca nu e cum vreau eu una sau alta-sunt si eu fiica a Evei, amestec de huma si lumina, mai mult huma cateodata, chiar huma fara ochi....daca nu as fi si asa nu as putea capta atat de bine vocea acelei femei...Probabil ea este parte din mine, insa nu cea dominanta. Per ansamblu, sufletul meu e linistit si senin. Vladimir ar fi un uracios si un morocanos daca nu as fi asa, ori el este vesel, cuminte si foarte iubitor. Copilul este oglinda mamei, asa se spune..Mai ales cand este baiat..
Multumesc inca o data pentru gandurile bune! Cand o sa ma doara pe mine sufletul tare, nu o sa stie probabil decat Dumnezeu, nu voi scrie pe blog.
Lore a spus…
femeia care creste in mine tinde sa faca, sa simta, sa traiasca astfel...eu tocmai din acest motiv nu vreau "maturizare" ca ajung sa ma pierd pe mine si copilariile mele...am evitat sa comentez pana acum, am evitat o intalnire/confruntare/deschidere
Mihaela a spus…
Maya, trebuie sa invatam din nou sa ne julim genunchii..
Lore a spus…
@ Ella : tocmai ca eu nu trebuie sa invat din nou,nu inca, pentru ca am inca acea parte vie in mine, numai ca femeia care creste si se dezvolta in mine ucide...problema mea e alta...sa las femeia sa devina, sa devina intr-un mod armonios