"MeatOut"/ Ziua fara carne-20 martie 2010

”EȘTI OPEN-MINDED? ATUNCI VINO SĂ AFLI DESPRE AVANTAJELE UNUI STIL DE VIAȚĂ VEGETARIAN

"Nimic nu va aduce beneficii mai mari pentru sănătatea umană și nu va crește șansele de supravietuire pe Pământ ca evoluția către o dietă vegetariană." (Einstein)

Există deja în lume milioane de vegetarieni. Dacă ești open-minded, ți-ar plăcea să-i cunoști pe unii dintre cei care trăiesc în România. Și să afli de ce au ales acest stil de viață. Te așteptăm sâmbătă, 20 martie, între orele 14-18, la discuții libere, prietenoase, însoțite de arome de ceai și cafea fierbinte la Ceainăria Serendipity.

Invitat special: Zoltan de la Sarmalele Reci, vegetarian de 16 ani!

"Pretextul" întâlnirii noastre îl reprezintă MeatOut Day - serbată în 50 de state din US și 25 de țări din întreaga lume, de peste doua decenii. Dedicată promovarii unui stil de viață vegetarian, MeatOut Day se celebrează la începutul primăverii prin festivaluri, dezbateri, dineuri, demonstrații culinare etc. Vegetarieni celebri își susțin și cu aceasta ocazie stilul de viață: Brigitte Bardot, Paul McCartney, Richard Gere, Jude Law, Alicia Silverstone, Vanessa Williams, Annie Lennox, Dustin Hoffman, Moby, Lenny Kravitz, Bryan Adams etc..

Societatea Vegetarienilor din România serbează MeatOut Day pentru a patra oară în România. Stilul de viață vegetarian are deja susținere și în rândul vedetelor locale: Zoltan Andras (Sarmalele Reci), Ana Maria Ferentz, Andreea Raicu, Andi Moisescu, Olivia Steer, Ludovic Orban, Paula Seling, Monica Davidescu, Anca Turcașiu etc.

Cu ocazia MeatOut Day Marius Vornicescu, membru SVR, își lansează cartea de rețete vegetariene.
Se pregătesc pentru noi produse proaspete, delicioase, servite gen bufet suedez: sushi, chifteluțe cu năut și susan, orez indian și chinezesc, lipii și pâine indiană, prăjitura de ciocolată cu nuci, tort de vanilie cu cremă de zmeură ș.a. Toate acestea sunt oferite cu plăcere de SVR.

Stăm de vorbă cu Iuri si Vanda, vegetarieni de mulți ani, care ne vorbesc despre stilul lor de viața. Ruxi pregăteste un atelier vegan baking. Mihaela le vorbește celor interesați despre avantajele raw food și despre cursuri de gătit preparate simple și interesante, Cătălin despre cosmetice naturale iar Mihaela de la AnimaPro, ne vorbește despre cazuri fericite în care animale de companie și-au găsit un nou cămin. Vom afla și detalii despre noul serviciu înființat pentru a oferi animalelor o șansă la o viață mai bună: politia animalelor.
Intrarea este liberă, dar spațiul Ceainăriei fiind limitat, este necesar să îți rezervi un loc ASTĂZI. Sâmbătă ar putea fi târziu, nu sunt foarte multe locuri disponibile. Sigur, poți veni direct acolo, dar dacă nu ești norocos riști să stai în picioare.:) Pentru rezervări, trimite email la
events@serendipity.ro sau la info@svr.ro

Eveniment organizat de Societatea Vegetarienilor din România în parteneriat cu Ceainăria Serendipity, cu ocazia MeatOut Day - care se serbează în peste 20 de țări din întreaga lume.” (preluat de pe svr.ro)

Contact: www.svr.ro, www.serendipity-tea.ro


P.S. Eu nu voi fi acolo, am cursuri....cei care ajungeți....îmi sunteți datori cu povești și impresii...:-))

Comentarii