Respir

Azi sunt ocupată cu respiratul.
Am citit ieri despre cât de benefic este să respiri adânc, profund și mi-am reamintit de câte ori a ajuns la mine mesajul acesta și în câte forme. Până și la tantralife am reînvățat să respir și nu știu cum se face că tot uit...Și la spital, după ce am născut, chinuită de dureri și de căldură, o asistentă s-a oprit în fața mea și mi-a spus : respirați adânc, din abdomen, respirația profundă, conștientă inhibă centrii durerii! Se întâmpla la Municipal..știu că sunteți surprinși, eu era să uit să respir de tot de surpriză că aud un astfel de sfat exact unde și când mă așteptam mai puțin.

Inspir-sunt calm/Expir-zâmbesc.. (pentru cei care sunt la servici și se enervează repede..)


Comentarii

filotas a spus…
chestia cu respiratia este fenomenala, si functioneaza...din pacate o facem constient destul de rar....
Anonim a spus…
Te poti obisnui sa faci respiratie completa, daca in timp ce mergi pe jos si esti singura, iti impui sa inspiri 5 pasi, 3 pasi tii aerul in plamani, 5 pasi expiri, 3 pasi tii plamanii fara aer, dupa care repeti ciclul. Poti folosi si formula 4-2-4, sau oricare se potriveste plamanilor tai. Dupa ani de exercitiu, am ajuns sa-l execut involuntar, nu cred ca mai pot merge altfel!
Atentie cat lucrezi la calculator, respiratia e superficiala si nu-ti dai seama!
Succes!
Pe curand, poate!
Ligia a spus…
Multumesc mult pentru link-ul catre site-ul meu, esti o dulce sa scrii despre asta si sa incurajezi si pe altii s-o practice.
Andreea a spus…
Eu multumesc, Ligia. Pentru tot.
Mai ales pentru biscuitii Dobrun :-))
Locuiesc in Bucuresti, insa dupa ce am citit la tine despre ei, l-am sunat pe lunganul Roli, un prieten din Sibiu si l-am rugat sa imi trimita 5 cutii!