Demonstrație culinară fără foc


Ligia va veni la București pe 30 mai pentru o delicioasă demonstrație culinară fără foc. Detalii aici.
Ora și locația vor fi anunțate din timp.

Comentarii

Anonim a spus…
Referitor la mancare...la mancarea care dauneaza sanatatii , respectiv care intretine/stimuleaza sanatatea...la ultimul paragraf al articolului http://www.formula-as.ro/2007/751/mica-enciclopedie-as-27/mirosurile-care-vor-sa-ne-duca-de-nas-7641 , este urmatoarea afirmatie(care desi se refera la miros, poate fi usor transferata si catre gust): "Oamenii nascuti inainte de anii 30 erau capabili sa memoreze mult mai multe mirosuri naturale ca noi. In schimb, tinerii de azi disting mai usor mirosurile de materiale sintetice." Plecand de la acest lucru observam ca cei care consuma preponderent mancare tip junk food, coca-cola, tutun(adica sintetizata la gust si miros) prezinta un comportament alimentar(gustativ si olfactiv) total opus celor care prefera mancarea naturala, cruda, in sensul ca cei din prima categorie au imbratisat atat de mult obiceiurile alimentare daunatoare incat ajung sa se indeparteze de mancarea sanatoasa cu o determinare comparabila(dar in sens invers de data aceasta)cu a unuia care si-a construit un stil de viata din a manca sanatos si care, atunci cand ajunge sa bea(de exemplu) o coca-cola(dupa ce pentru foarte mult timp nu a consumat acest produs), simte o repulsie, un disconfort, care la consumatorul frecvent al acestui produs(cola) deja nu mai exista(sau poate nu mai este perceput). Concluzie: Mancarea(mai precis calitatea acesteia) are o importanta decisiva asupra noastra, caci aduce cu sine un intreg mod de viata. :)
Andreea a spus…
Exact, de modul in care ne hranim depinde nu numai sanatatea noastra...ci si calitatea vietii, energia pe care o cheltuim, modul in care gandim. Am citit de curand cartea Studiul china, o recomand oricui doreste sa inteleaga mai multe despre legatura dintre alimente si boala/sanatate. Am trait in minciuna multi ani in ce priveste modul in care ne hranim-o minciuna care insa a ingrasat industrii intregi...
Anonim a spus…
Daca e sa luam de exemplu sucurile junk, cu aspartam, observam ca acestea solicita foarte mult pancreasul(legat de diabet), dar printr-o excitare excesiva a organismului in ansamblul sau se constata si un comportament(psihic vorbind) cel putin diferit al consumatorilor acestor produse comparativ cu non-consumatorii. Desi poate nu pare, lucrurile au o incarcatura destul de serioasa.
Andreea a spus…
Dam multi bani pe sucuri si ceaiuri pline de chimicale....Cu aceeasi suma de bani ne putem face acasa propriile sucuri si ceaiuri, infinit mai gustoase, proaspete si in cantitate mai mare...
Alimentatia cruda pare-se ca are un efect benefic asupra diabetului, din cate am citit eu pana acum, ca tot ai pomenit de diabet.