Rupe pânza negativității

Oboseala fizică și psihică, alimentația de proastă calitate, lipsa aerului curat, proaspăt, mass media, gândurile pline de griji și multe altele țes perfid o pânză gri de negativitate. Și așa se instalează apatia, stresul, insomnia, paloarea obrajilor, privirea pierdută, fără strălucire, lipsa de chef de viață, de muncă, de joacă, frânturi de gânduri negative se ițesc în mintea noastră și ne răpesc bucuria de a trăi, ne privează de sens și direcție, de sentimente precum recunoștința, bucuria, entuziasmul, pasiunea, ne strică armonia interioară și echilibrul, calmul și seninătatea, încrederea în magia și pitorescul existenței .

Am spus mereu la cursurile mele, atunci când oamenii m-au întrebat cum să facă totuși, trăim într-o lume dură, aspră, faptele din jur te pot zdruncina serios, grijile la fel etc etc. – am spus, vă amintiți poate unii dintre voi, nu putem controla atmosfera din lume, dar pe cea din mintea noastră DA! Noi singuri suntem cei care decidem totul-ce fel de știri îngurgităm, cu ce ne hrănim sufletele și mințile, ce fel de hrană alegem, ce calitate să aibă somnul nostru, ce fel de muzică ascultăm (un banal exemplu, observă cum te simți ascultând gloomy sunday vs Mozart), de ce oameni ne înconjurăm, ce anume căutăm pe net sau la tv sau afară (apetitul pentru tragic și rău poate fi strunit, așa că în loc să ascultăm știrile, putem alege să vedem un film cu o poveste frumoasă, în loc de mall-urile mâncătoare de energie vitală putem alege liniștea unui muzeu etc sau vizita la un prieten bun etc).

Un om drag îmi spunea foarte convins că cel mai fain lucru la viața noastră este că putem alege. Îți amintești ? Poți alege, chiar dacă ți se pare că nu. Gratiile și barierele există, însă doar dacă tu investești energie și credință în ele. Poți alege să investești în altceva.

Comentarii

denisia a spus…
Ai dreptate, avem dreptul de a alege, decide cu ce ne hranim sufletele...in ce sa investim timp si energie... asta imi place mult...