Despre pasiuni și oamenii lor

Vorba domnului Exarhu, pe care îl citesc cu plăcere-pasiunea mea este pasiunea! Mă inspiră, mă motivează, îmi mențin viu focul acela interior fără de care nu aș putea funcționa la capacitate maximă, oamenii pasionați de ceea ce fac. Oamenii absorbiți, ”angajați” pe viață de pasiunea lor, subjugați, dar atât de liberi și de expresivi.
Dacă e o chestie de curaj să îți urmezi pasiunea? Da. Dacă e o chestie de noroc să poți trăi decent de pe urma pasiunii tale? Iarăși da. Deși aș aduce aici amendamentul conform căruia se spune, nu degeaba, găsește ceva care să-ți placă și nu vei mai munci o zi în viața ta! Dacă te simți împlinit și util, mulțumit, ba chiar fericit, urmându-ți pasiunea? Da, da, da.
Știu sigur aceste răspunsuri, pentru că m-a binecuvântat Dumnezeu cu prieteni minunați, care trăiesc plenar pasiunea lor, fie că este vorba despre pasiunea pentru muzică, pentru fotografie, pentru povești, pentru...algoritmi (soțul meu!!) sau pentru semeni și Dumnezeu....

I-am rugat să scrie poveștile lor, curioasă să aflu cum și-au descoperit pasiunea, cum au hranit-o, cu câtă determinare sau cu câte ezitări au urmat-o, făcând din ea axul central al existenței lor, ce le-a adus și spre ce îi îndreaptă.
O să cunoașteți oameni frumoși și buni, luminoși prin intermediul relatărilor lor pe care am să le postez aici.

Comentarii