Obiective pentru simplificarea vieții

Aseară îi spuneam unei prietene ce obiective am până la finele acestui an în vederea simplificării vieții și mi-a cerut să o țin la curent cu ce fac, pentru că o inspiră și o motivează și pe ea. Poate fi valabil pentru multe persoane, așa că iată cele trei obiective ale mele:
  1. reciclez hârtia și plasticul - aceeași prietenă căreia nu îi stă mintea o clipă, mi-a propus să strâng în saci separați plasticul și hârtia, oferindu-se să îl ridice ea de la mine. E ușor și convenabil. Inițial am zis că nu se adună de la noi mare lucru, că probabil va trebui să treacă o dată pe săptămână să ridice sacii.....însă, surpriză, de duminică la prânz până ieri seara, aveam deja doi saci plini gata să fie luați....Mă simt bine făcând asta, mulțumită și împăcată.
  2. închid creditele de nevoi personale...credite care îmi găuresc bugetul lună de lună. Săptămâna viitoare închid unul. 360 de ron vor rămâne în contul meu începând de luna viitoare. Mi-am închis și asigurarea de viața, din motive obiective, ceea ce înseamnă alți 220 de ron lunar care vor rămâne cuminți în cont. În obiectiv-cardurile de credit pe care le acopăr, dar nu le returnez-sunt minunate atunci când ne confruntăm cu o urgență. Și gândul că am șanse, dacă sunt cumpătată (la limită, dar e temporar) să scap de datorii, e foarte reconfortant și motivant.
  3. m-am tuns scurt (vreo două zile am purtat pe cap tot felul de chestii, pentru că nu mă puteam obișnui cu tunsoarea de franțuzoaică, cum îmi spune soțul meu). Planul este să ajung la culoarea naturală-deja mai sunt vopsite doar vârfurile. Părul meu natural este frumos, frumos - castaniu cu reflexe roșiatice (în copilărie, prietenii îmi spuneau liță din cauza culorii cu reflexe), strălucitor, sănătos. Mi-am făcut de cap destui ani, ca să zic așa, experimentând vopsele de păr, măști, șampoane, stiliști....Am donat toate șampoanele (aveam 6 la baie, plus balsamurile aferente, nebunie, nu?), masca de păr, tot. Folosesc acum un produs Welleda baby pentru păr și corp, pe bază de gălbenele. Același cu care îl spăl pe Vladimir. Este minunat, nu am nevoie de balsam, mască, spumă de păr etc. Economisesc bani (destui) și timp.
  4. învăț să practic reiki. Am primit deja inițierea în gradul I, ceea ce îmi permite să fac autratamente de vindecare. Mai folositor decât vă puteți imagina. De curînd, soțul meu a răcit zdravăn, apoi Vladi și începusem și eu....Primul impuls- fuga la farmacie să cumpăr medicamente, din care am și început să iau, până mi-am amintit că știu reiki :-). După două ședințe de autotratament, niciun simptom de răceală nu mai mă necajea. Am regretat doar că nu am avut timp pentru inițierea de grad II, ca să îi pot ajuta și pe iubiții mei..mai ales pe Vladimir, care a luptat din greu cu febra, cu mucișorii, gâtul inflamat...nici nu vreau să mai îmi amintesc. În curând primesc și inițierea de grad II, care îmi va permite să îi tratez pe alții. Voi scuti bani (medicamentele), energie ( m-am consumat mult acum privindu-l pe Vladi așa afectat), timp (vindecarea se va produce mai repede ajutată de reiki).
Sper să vă fi inspirat și pe voi să faceți schimbări. Dacă mai aveți și alte idei care pot ajuta la economisirea de timp, bani și energie, scrieți-le aici.


L.E.:  Zilele trecute îmi scria așa o mămică de pui mic, mai mic ca al meu : ”De mine ce să-ți spun..........îmi vin multe în cap, dar vor trece și va fi bine. Sunt obosită. Mă împart zilnic între mâncare, ordine, piață, plimbare în parc, spălat, călcat etc. Le fac cu mult drag și dăruire, dar parcă uneori aș vrea să mai poposesc un timp dar nu prea am cum. Mă simt ca un cal care tot merge la trap”.

Am simțit tristețea și oboseala ei, îmi aminteau de ale mele, de care am scăpat de curând, de când am înțeles că e necesar să găsesc soluții alternative, altfel rămân captivă în vârtejul treburilor cotidiene, că voi merge obligat-forțat la trap și în zilele în care nu voi avea energie...Așa am ajuns să angajez o menajeră prin agenția homee.ro. Vine o dată pe săptămână, muncește 5-6 ore și lasă casa lună, uneori ne mai face și câte o plăcintă, iar eu sunt împăcată, nu mai trântesc și bufnesc că nu am timp să spăl geamurile sau băile sau mai știu eu ce....E mai ușor acum să întreținem curățenia.
De asemenea, pentru băieții mei, comand uneori mâncare de la pomello.ro. Mâncarea este foarte bună, apreciată de toți cei care au servit-o la noi până acum. Porțiile mici de la ei ne ajung o săptămână și ceva, mai ales că alternez cu feluri vegetariene, de la care nu se dau înapoi băieții mei. Gătitul nu a fost niciodată punctul meu forte, mai ales că nu mănânc/cumpăr/gătesc carne....Celor pasionați de gătit s-ar putea să li se pară scump să comande o oală de mâncare, însă pentru mine ar fi mai scump să intru în market să cumpăr toate ingredientele necesare, plus timpul necesar preparării.....în condițiile în care puștiul meu doarme pe zi cam două ore (asta în zilele bune, altfel mult mai puțin). Eu mănânc fructe și salate, semințe, nuci de toate felurile,  biscuiți, așa că eu rezolv partea asta destul de simplu.
Așa reușesc să am puțin timp și pentru mine, ceea ce înseamnă până la urmă energie mai multă de investit în alte lucruri la fel de importante sau chiar mai importante ca și curățenia sau mâncarea: studiul, lectura, joaca cu Vladi, îngrijirea personală etc.

Comentarii

Anonim a spus…
Timp pentru mine? Asta deja imi pare de domeniul fantasticului. Ma simt epuizata, iar seara ma culc cateodata cu lacrimi in ochi ca nu am apucat sa am si eu 30 de minutele doar pentru mine.
Postarea ta mi-a prins bine. Poate ma inveti si pe mine cum sa-mi organizez timpul pentru ca deja ma simt depasita de situatie. Simt ca nu mai fac nimic cum trebuie.

Roxana
Andreea a spus…
Poate nu cu timpul e vreo problema, el este acelasi pentru toti, cat cu nivelul de energie-daca ai energie buna din belsug, poti face mult mai multe lucruri intr-un timp mai scurt. Energia buna poate fi obtinuta din alimente, somn bun, lucruri care ne aduc bucurii, sport...si cand spun sport, nu ma refer la cel organizat, ci la cateva miscari facute oriunde-acasa, la birou, pe strada....Sunt multe solutii mici, dar de efect. Nu te lasa depasita de situatie, ia masuri :-) Si simplifica cat poti, unde poti-fie ca e vorba de rutina ta de ingrijire, de ritualul vorbitului la telefon, gatit sau menaj.