Dăruieşte un zâmbet!

Prietena mea, Monica Brânduşescu, a devenit de puţin timp ambasadoarea unui proiect frumos, greu, nobil.
Citeşte mai jos rândurile ei şi află povestea. Dacă vrei şi poţi să dăruieşti un zâmbet, nu ezita!

"Titlul articolului nu este doar o simpla sintagma exclamativa formata din trei cuvinte si menita sa te previna in legatura cu subiectul textului pe care tocmai il citesti, ci este un real indemn la actiunea de a darui un zambet. Ce spui despre asta? Tu cand ai daruit ultima oara un zambet? Indiferent cat de rar sau des faci asta, sper sa iti aduc acum un motiv in plus de a o face:)


Mai intai, sa-ti spun cum a inceput totul. Se intampla ca, fix in toiul unei perioade in care simteam intrucatva plutind in jurul meu uitarea multora dintre cei care obisnuiau sa-mi fie destul de apropiati pe vremea cand viata mea profesionala era inca pe primul loc, sa primesc, oarecum din senin, o invitatie extrem de onoranta pentru mine – aceea de a deveni ambasadoarea unui proiect deosebit de frumos, desfasurat chiar sub sloganul ”Daruieste un zambet!”. Sincer, pe cat de mult m-a uimit si m-a emotionat aceasta invitatie, pe atat de tare m-a pus in incurcatura – caci nu mi s-a mai intamplat inca sa ocup o astfel de functie si nici nu-mi dau seama prea bine ce fac pentru a da tot ce-i mai bun in aceasta noua calitate ce mi-a fost atribuita. Asa ca am sa fac si eu tot ce pot in conditiile date, incepand cu a-ti povesti tie despre ce este vorba si bizuindu-ma pe bunavointa ta de a-ti anunta si prietenii in legatura cu surprizele pe care le pregatim in cadrul acestui proiect unor copii care cu siguranta au nevoie si de zambetul tau si al lor si ai cat mai multor oameni care inca mai sunt conectati la copilul interior din ei insisi.

Pe scurt, proiectul este organizat de catre absolventii Young Professional Academy II, acestia propunandu-si asa daruiasca un zambet copiilor bolnavi de cancer de la spitalul Marie Curie. Pe 16 iulie 2011, absolventii vor merge la spital si le vor copiilor spune povesti, se vor juca cu ei si vor incerca astfel sa le aduca un mic zambet. Scopul absolventilor YPA este sa le aduca un strop de voie buna atat copiilor bolnavi, cat si parintilor. Astfel, timp de cateva ore atmosfera va fi animata de clovni, baloane colorate, jocuri, povesti si, bineinteles, cadouri si obiecte de stricta necesitate. Tinerii au creat acest proiect cu scopul de a aduce cateva momente de bucurie in viata unor copii greu incercati de soarta.


Este vorba de 30 de copii, cu varste cuprinse intre 3 luni si 17 ani, care sufera de diverse tipuri de cancer. S-au alaturat acestei initiative fundatia Sensiblu si Diverta care doneaza cateva produse (jucarii si carti). Avem cu noi si 2 firme de organizari de evenimente pentru copii. Timp de 3 ore ne vom juca cu acesti copii, folosindu-ne fiecare imaginatia si creativitatea pentru a-i face sa uite de suferinta lor, macar in rastimpul pe care il vom petrece impreuna.

Pentru ca in timpul tratamentelor din spital acesti copii nu au cu ce sa se joace, orice contributie de jucarii sau produse (inclusiv contributie financiara) este mai mult decat binevenita. Prin urmare, daca aveti jucarii (mai ales de plus), carti sau jocuri in stare foarte buna si vreti ca acestea sa ajunga la ei, va rugam sa luati legatura cu Cristina PETREA, manager de proiect, criss.petrea@gmail.com – 0727.321.406.


Nevoia cea mare a copiilor este sa zambeasca, sa se joace, sa petreaca timpul altfel atunci cand sunt la tratment. Daca vrei sa vii chiar tu sa petreci timp cu ei, te astept cu drag, sambata 16 iulie, incepand cu ora 10.00 la etajul 5 al spitalului Marie Curie, sectia Oncologie Pediatrica.
Detalii despre proiect: http://www.youngprofession​als.ro/proiect/daruieste-u​n-zambet http://www.facebook.com/pa​ges/Young-Professionals-Ac​ademy/178708508814727

Comentarii

Anonim a spus…
Buna Andreea,

Iti citesc blogul de mult timp...si descopar de fiecare data articolele si initiativele minunate pe care le promovezi...esti
o persoana speciala...doar , vroiam sa-ti multumesc..si pentru faptul ca in blogul tau am descoperit alte persoane frumoase care ma incarca pozitiv .
Sa strangeti mii de zambete pozitive.

Ps:..de fiecare data cand sunt in "cautarea nemuririi
sufletului"..prietenul meu ma intreaba...iar esti la Andreea Dragomir?:)...Francesca
Andreea a spus…
Francesca, iti multumesc pentru mesaj!
Nu sunt speciala, tanjesc ca toti oamenii dupa lumina si recunosc public asta :-)


M-a amuzat povestea cu prietenul tau, mi-am imaginat figura lui cand te intreaba asta! Mi-a mai zis cineva de curand ca prietenul ma numeste little Oprah! :-))) Scriu rar in ultima vreme, sper ca asta e o consolare pentru domni!

Si da, sper ca Monica sa stranga multe zambete, eu nu am sa merg, nu ma simt pregatita emotional sa privesc suferinta in ochi.