Nimeni nu este scutit de esecuri. Mai mari sau mai mici, unele dupa altele (cum spunea cineva, la capitolul esecuri, desfid orice concurenta!) sau mai rare, mai dureroase sau mai amuzante, ele fac parte din viata noastra.
"De fapt, esecul apare mult mai frecvent decat succesul, saracia este mai des intalnita decat bogatia, iar dezamagirea este mai fireasca decat entuziasmul. Cresterea numarului de sinucigasi, alcoolici si a incidentei depresiilor constituie dovada vie ca majoritatea oamenilor invata cum sa atinga succesul, cand de fapt ar trebui sa invete cum sa faca fata esecului. " (J. Wallace Hamilton.)
In copilaria mea, singurele lectii despre esec s-au concretizat in principii enuntate semi-amar-se intampla si la case mai mari, nu e dracul asa de negru, daca nu curge, pica, n-om muri din asta, are dumnezeu grija si de barza chioara, apa trece, pietrele raman, ce nu te omoara, te face mai puternic si altelea asemenea.
In schimb, despre succes am primit adevarate prelegeri-ce inseamna succes (bani, renume, functii), exemple si dovezi. Mi-au trebuit ani sa scap din stransoarea ideilor absorbite de la cei din jur referitoare la succes si esec. Ideea ca esecul iti poate fi un bun invatator ar fi oripilat-o pe mama! :-)
Ce-ar fi sa invatam sa privim esecul altfel? Sa il redefinim? Si implicit, sa ne redefinim atitudinea fata de el. Putem transforma un esec dureros intr-o experienta plina de semnificatie? Exista vreo strategie pentru a putea gestiona mai intelept aceste experiente? Cum te-ai purtat pana acum cu esecurile tale? Tintim mereu spre succes, dar ce este succesul? Catre ce ne duce goana noastra dupa succes?
Te invit la Casa Rawz, pe 11 martie, intre orele 16-20 sa invatam cateva strategii de gestionat esecurile, nu inainte de a discuta despre:
- Redefinirea esecului
- Neadevaruri despre esec
- Esecul porneste din interior?
- Cum sa ne facem din esec un aliat
- Teama de esec- o problema mai mare decat esecul in sine
- Cum am fi fara experienta esecului? Aspecte pozitive ale esecului
Cost: 40 Ron/persoana
Nr maxim de locuri: 25
Locatie: Casa Rawz, str Elena Cuza nr 8, Bucuresti
Inscrieri : Gabriela, email gabi.cepariu@gmail.com, tel 0731. 372 305 sau adragomir@web.de
Pana la intalnirea noastra, te las in compania unei povesti personale. O poti citi aici.
De asemenea, te invit sa intri un pic in atmosfera, reflectand la ce vei auzi si aici. (subtitrare in lb romana).
Comentarii