Despre leadership cu Richard Branson

"Cred că este foarte trist când ai şefi cu care nu e distractiv să lucrezi. Ca lider, trebuie să dai un exemplu ca să scoţi tot ce e mai bun din oameni, trebuie să-ţi pese de oameni ca şi cum ar fi fraţii sau surorile tale, sau copiii tăi. Şi cred că astfel ar trebui înţeles leadership-ul adevărat: să apreciezi oamenii, să-ţi pese de ei. Asta e foarte important."  (Richard Branson)

Comentarii

Anonim a spus…
teorii ... cu foarte putina aplicabilitate pe meleagurile noastre.momentan, cel putin.poate pe viitor se va intelege cat este de importanta orientarea si in directia asta, nu doar materialismul pur.
Anonim a spus…
referitor la a vedea un subaltern ca pe un copil nu sunt in totalitate de acord ... pe un copil simti nevoia sa-l protejezi, o persoana care este pe o pozitie mai jos ca tine o ajuti sa promoveze, sa-si dezvolte calitatile si capacitatile, bineinteles daca are si vointa in acest sens ... probabil se face referire la latura umana pe care trebuie pus mai mult accent decat pe cea materiala ... e destul de interpretabila aceasta comparatie a lui Branson, cel putin din pct. meu de vedere.
Andreea a spus…
Pe meleagurile noastre, managerii nu prea au inteles ca a fi sef nu mai inseamna ce insemna pe vremea parintilor nostri.

Ei inca exercita autoritate, nu rateaza un moment ptr a da feedback negativ, se concentreaza prea mult pe ce nu au, decat pe ce au (in materie de oameni ca resurs), in loc sa trateze angajatii ca si parteneri, ca si fii si fiice, copii, poftim, cum spunea Branson. Pentru ca fata de cei din familie manifesti grija, ii ajuti sa creasca, sa isi exploateze potentialul, nu il asupresti, nu il biciuiesti sa aiba randament mai mare, nu ii vanezi greselile. Da, si eu cred ca pe meleagurile noastre, tichia de sef, nu de partener, e mult prea lipita de capetele managerilor si va mai trece pana vor evolua..