Visibilia ex Invisibilibus. Visăm prea putin?Motto: 
„Ochii corpului vostru sunt deschisi, intr-adevar, dar mai aveti si alti ochi si acestia sunt inchisi.” (Aivanhov)

Cand visezi cu ochii larg deschisi, decupezi ferestre mari deschise spre viitor. Cand visezi cu ochii deschisi, traiesti dublu: aici si acum si intr-un viitor posibil, dorit. (presupunand ca avem intelepciunea sa alegem vise incredibil de frumoase).

Cand visezi cu ochii deschisi, devii mai bogat si mai viu in interior. Daca ne pastram intr-o lume cunoscuta, daca tinem strans de rutina cotidiana, daca ne interzicem visatul ...mintile noastre se vor hrani cu o energie statuta, greoaie. Viata va parea din ce in ce mai terna si mai grea. Jugul va fi greu. Cand visezi, sufletul isi deschide larg aripile. Visul ne aduce curaj, prospetime, energie. Mintea este strabatuta de idei noi, menite sa ne ajute sa ne implinim visul.

Cand visezi frumos, te proiectezi intr-o stare de asteptare pozitiva, de nerabdare si freamat, de intampinare a noului, a experientelor, a vietii. Devenim recipiente gata sa fie umplute...Cand refuzam sa visam, e ca si cum am inchide etans recipientul cu un capac. Nimic nu intra, nimic nu iese. Trist, nu?

Cand visezi cu indrazneala si curaj, iti tesi panza destinului. Chemi cu visul tau lucrurile in viata ta.

Cand visezi, dai o mana de ajutor corpului si mintii tale sa se scuture de stres, caci visatul cu ochi deschisi reduce tensiunea arteriala si diminueaza nivelul de stres.

Cand visezi, ingerii se bucura, caci asa au si ei o imagine a directie inspre care vrei sa mergi si te pot ajuta.

Cand visezi, iesi din multime. Pentru ca este imposibil ca visul tau sa fie identic cu al altcuiva...

Visatul cu ochii deschisi ar trebuie sa fie jobul nostru cel mai important. Tot ceea ce exista acum in jurul nostru, toate bunurile de care ne folosim...au fost simple vise in imaginatia cuiva. Visibilia ex Invisibilibus.
„Visul este cel mai real lucru care exista”, spune Visatorul in Scoala zeilor. Crede pentru a vedea. A crede face parte din arta de a visa şi este calitatea cea mai de preţ a visătorului......"

Visul este cantecul inimii tale. Fa-l auzit, da-I voie sa fie. Viata ii iubeste pe visatori, pentru ca ei o creaza, ii dau trup si substanta.

“Numai un visator adevarat se poate simti in siguranta. Visul este siguranta. Indoiala, teama, suferinţele sunt iluzii, insa sunt unica realitate a omului de rând." (Visatorul din Scoala zeilor).
Viseaza pentru tine si viseaza pentru altii. Multe viitoruri posibile, unele mai fanteziste ca altele, iti stau la dispozitie. Viseaza..si alege visul, coloreaza-l cu incredere. Cine stie? Poate fi la un pas distanta de tine...Crede si viseaza.
 Visul este acumulatorul tau de putere, el aduce lumini si umbre in ochii tai, el te face sa vezi ceea ce altii nu vad.  Omul fara vis este ca un fragment pierdut in univers. Il poarta viata de colo colo, traieste intr-o masina de spalat pornita si nu poate sa iasa…"Realitatea înseamnă Vis plus Timp. Visează... visează... să nu încetezi niciodată să visezi... Visează!... Zboa­ră!... şi să nu te opreşti niciodată. Realitatea te va ajunge din urmă.
Toţi oamenii visează, toţi au puterea de a-şi crea propria lume, însă foarte puţini sunt conştienţi de ea şi ştiu cât de puternic este visul lor... că are forţa de a înzestra orice lucru din jurul lor şi să hrănească coşmarul lumii.Foarte puţini, datorită voinţei şi neprihănirii lor, pot visa o lume perfectă şi o pot materializa. Aceasta este condiţia îndeplinită numai de războinici, de eroi, de oamenii care iubesc." (fragment din cartea Scoala zeilor)

Vine week-end-ul. Visează cu putere și curaj. 


Am mai scris  aiciaici si aici despre vise.

Comentarii