Inima cusuta

Una dintre cele mai frumoase carti citite in ultima vreme: Inima cusuta, Carole Martinez.
Nu-mi place deloc sa povestesc carti si filme, prefer sa las fiecaruia placerea de a se bucura de propriul amalgam de stari. 

Pentru mine, Inima cusuta a adus miros de praf si flori vestejite, realismul unui sat sarac, aflat la marginea lumii si savoarea magiei cu necunoscutele sale care coloreaza existenta unui lung sir de femei  ce primesc initierea o data cu primul sange, a adus livezi de maslini, copii cu insusiri stranii (Clara lumineaza, Morticia aduce moartea prin sarut, Angela face sangele sa freamate prin cantul sau, Anita deapana si presara prin lume povesti, Soledad isi asuma destinul singuratic, Pedro deseneaza ca nimeni altul etc), desert rosu si moase talentate (Blanca, Maria si batrana araboaica), un capcaun care facea rau copiilor si revolutionari...

O poveste captivanta, un fir ca un cantec straniu de care nu m-am putut desprinde, o scriitura limpede, rotunda, fireasca, fara nimic fortat sau cautat, cuvinte alese cu har si intuitie. 
O recomand din toata inima. Este o carte-incantatie magica, o carte plina de frumusete si durere, de stele si praf, o carte-broderie complexa, cusuta cu mare har si pasiune. 
Jos palaria, Carole Martinez!

Multumesc libris.ro!

Comentarii