Dorinta

Imi doresc sa scriu. Mai bine zis, imi doresc sa am puterea si vointa de a pune pe hartie tot ceea ce am depozitat in mine. Toate acele lucruri cu care ma joc cand nu am altceva mai captivant de facut. 
foto de pe site-ul drrkg.com.
Intamplator sau nu, azi mi-am inceput ziua cu lectura a zeci de sfaturi de la scriitori precum Margaret Atwood sau Haruki Murakami despre cum sa scrii.
Poate fac asta anul acesta. O sa imi cumpar un caiet frumos, niste pixuri care sa alunece usor si o sa las sa iasa la lumina....lucruri. Personaje si povesti. Am nevoie insa nu numai de caietul special. Am nevoie de o rutina (as putea sa scriu dimineata devreme, de la 5-6, oricum ma trezesc mereu), de un loc al meu (nu il am), de liniste, de vointa si putere de concentrare. Mai greu, dar si mai provocator.

Mi-ar placea un curs de creative writing. Stie/a urmat/recomanda careva un astfel de curs bun in Bucuresti? 

Nu am vreo finalitate pentru scrisul meu. Nu neglijez sau minimalizez ego-ul care viseaza un public adorator, autografe, succes, numele pe coperta etc. Dar nu pentru asta as scrie. As scrie ca sa ma vindec. As scrie pentru valoarea terapeutica, de exorcizare a scrisului. As scrie pentru a (ma) comunica mai bine celor dragi. As scrie pentru ca imi face bine, este o activitate balsamica. As scrie pentru puterea si fascinatia pe care o exercita asupra mea cuvintele. As scrie ca si cand as smulge din mine parti pe care le car inutil. As scrie cu speranta ca pot ajuta, indirect, alti oameni ca mine. 


M-as juca in continuare cu cele doua personaje de aici. 
Cum vi se pare stilul? Prea incarcat? Obositor? 


Comentarii

ajnanina a spus…
cursuri:

http://www.fundatiacaleavictoriei.ro/2010/atelier-de-scriere-creativa/

http://www.revistadepovestiri.ro/atelierscrierecreativa/

si inca unul, tinut de subsemnata, inca neplanificat :)
Andreea a spus…
vreau sa vin la cel tinut de tine, tu ai efect bun asupra mea, ma inspiri. da-mi de veste cand!

multumesc pentru linkuri, o sa ma uit. ai fost la vreunul dintre ele? impresii?
ajnanina a spus…
o sa am un demo joia viitoare pe 30 ian seara pe la ora 20 la Caffe d'Arthe, o sa ma laud pe facebook cand primesc afisul.

am fost la cursurile de la Calea Victoriei, ti le recomand cu mare drag. si despre celelalte am auzit doar de bine, dar nu am fost personal.

spor si inspiratie :)