Impotmoliti in neincredere



Neincredere in faptul ca ti se pot intampla si lucruri bune, gratis. Neincredere in bine.
Pe facebook circula o leapsa foarte frumoasa, capabila sa puna in miscare o energie pozitiva frumoasa. 
Am dat mai departe cu speranta ca un gest mic poate sa schimbe ceva in bine pentru cineva, candva. Cu increderea ca suntem buni, in esenta, generosi, dornici sa interactionam unii cu altii. Cu bucurie si recunostinta am preluat si eu textul care suna asa:

Primele 5 persoane care vor comenta la acesta postare cu "Vreau!" vor primi o surpriza de la mine anul acesta - ar putea fi orice, o carte, un bilet la film, la teatru sau la un concert, ceva facut de mine, absolut orice surpriza! Nu voi anunta cand, se va intampla atunci cand voi simti ca e momentul si voi gasi ceva despre care voi crede ca vi se potriveste si o sa va placa.

Aceste cinci persoane trebuie sa posteze la randul lor acelasi mesaj. Pur si simplu copiaza mesajul si transmite-l mai departe.

Putem face mici lucruri dragute unii pentru ceilalti in 2014, fara motiv, doar pentru ca ne dorim sa zambim mai mult si sa aratam ca ne gandim unii la ceilalti.

Sa fie un an plin de bucurie, iubire si prietenie!


O copilarie, veti zice unii. Ai prea mult timp liber, se vor otari altii. Daca vreau o bucurie, mi-o fac eu, nu astept de la altii/necunoscuti, se vor inchide in carapacea lor altii. Leapsa asta este toate astea si mai mult de atat. Este energie buna in miscare, energie care trebuie sustinuta de cat mai multi pentru a produce o schimbare. 

La aceasta postare au raspuns cu vreau trei persoane. Cinci au dat like si restul, pana la 371 prieteni au ignorat mesajul. 

Celor trei persoane le-am cerut adresele pentru a le trimite candva, anul acesta, un mic dar. La randul lor, au postat mesajul pe paginile lor, cu rezultate....zero.

Cred ca asa se intampla si la scara mare: nu spunem "vreau". Spunem "nu vreau", in schimb. Mult prea des si pagubos. Nu avem curaj sa cerem ( o persoana care la postarea mea a spus vreau, a simtit nevoia sa se disculpe instant (Subscriu la aceasta postare nu motivata de faptul ca voi avea ceva de castigat ci pentru mesajul deosebit pe care il transmite. Dar imi plac provocarile si surprizele asa ca voi spune "Vreau"), nu avem curaj sa speram ca ni se pot intampla lucruri bune, daca spunem DA existentei, DA bucuriei, DA lucrurilor bune, DA neprevazutului, DA curgerii libere a energiei, fara controlul nostru limitativ. 






Comentarii

Marina a spus…
Super! Am preluat si eu textul pe Facebook...sper ca nu te superi :)
Andreea a spus…
Deloc, din contra :-))
Anonim a spus…
"Tot cautand termenii comuni tuturor relatiilor, am descoperit o combinatie complexa a patru instante care par simple si care constau in: A DARUI; A PRIMI; A CERE; A REFUZA. Din interactiunile multiple ale acestor elemente, se formeaza un sistem relational intre doua fiinte..."
"A primi are doua taisuri. Este in acelasi timp o deschidere si un risc de a fi invadat, de a se patrunde in universul nostru. A primi inseamna a-ti asuma riscul de a fi influentat, deci de a te schimba."
"Emotia anumitor intalniri, forta anumitor schimburi patrund adanc in noi, de unde vor incolti dupa mult timp in ARTA DE A PRIMI."
(Jacques Salome, "Daca m-as asculta, m-as intelege")
Andreea a spus…
Este o explicatie posibila....