Sunt puternica (P*)


In timp ce scriam postul despre cele zece zile Oshawa, m-am gandit ca, daca reusesc sa rezist cele zece zile, sunt un om puternic. Nu este deloc usor sa iti invingi lenea, obisnuintele, poftele, sa te domini cu alte cuvinte.
Ieri mi-a scris pe facebook Dana (Dana Burghel) ca ea l-a tinut timp de trei luni, la recomandarea unui medic. 10 zile, pauza trei zile, apoi din nou. Wow, cata vointa, cata putere si cata motivatie trebuie sa fi fost in joc! Ea este puternica. Sau nu, rectific, eu sunt puternica, ea este alien, nu se pune! 

Mi-am amintit cum raspundea intr-un interviu Andrei Plesu (caruia ii datorez si descoperirea cartii Pelerinul rus, pe care Domnia Sa o plaseaza pe primul loc in topul cartilor esentiale-o pozitie surprinzatoare) la intrebarea: Cand v-ati simtit puternic? Si el raspunde: 
"M-am simtit puternic in doua imprejurari. (...) cand am reusit sa ma domin, intr-un moment sau altul. Viata interioara a omului este de fapt efortul lui de a se domina si acesta este "razboiul nevazut" despre care se vorbeste in unele texte. Cand am reusit asta, nu prea des, m-am simtit puternic. Si m-am mai simtit puternic, in mod paradoxal, cand am reusit sa uit de mine, cand m-am ocupat de altcineva, de altceva, cand nu am fost propriul meu subiect. Atunci am simtit ca sunt un om puternic. Nu vreau sa apara ca o lauda de sine. Mi s-a intamplat rar, dar ma straduiesc. (interviu acordat Adrianei Saftoiu, inclus in cartea " Din vorba-n vorba, 23 de ani de intrebari si raspunsuri, de Andrei Plesu, pp 382-383)


Am bifat ambele imprejurari- prima parte, acum, cu Oshawa, care inseamna tinut in frau timp de zece zile si a doua ca mama. Cred ca toate mamele vor fi mantuite, pentru faptul ca servesc si ingrijesc cu iubire pruncii...ca pun nevoile lor mai presus de ale lor, mai ales in primii ani de viata.


* trimiterile sunt catre libraria online libris.ro, care imi furnizeaza lunar un mini-pachet alcatuit din una doua carti, la alegerea mea. Le multumesc mult!


Comentarii

Anonim a spus…
Esti cumva si ipocrita?
Andreea a spus…
Cand am afirmat ca nu am scris nimic platit pe blog, nu am mintit cu nimic. Nu am primit niciodata bani pentru placerea mea de a impartasi diverse lucruri cu ceilalti. Cunosti diferenta dintre "platit" si "rasplatit"? Singura intelegere existenta (initiata de ei) este cu libraria libris, care, in schimbul unor linkuri ocazionale ma rasplateste cu carti. Am pus P-ul acela ca sa te fac fericit(a), desi nu este, repet, post platit. Colaborarea cu libris nu este un secret, am scris despre ea inca de la debut (vezi arhiva. Sunt recunoscatoare pentru ea. Sunt multi catre care pun linkuri si nu am primit nici macar un merci.
Tu in afara de anonim(a) (ce trist!!), cum mai esti?
Îți va fi mai ușor când cu inima vei analiza realitatea iar gândurile și credințele absurde și iraționale ți le vei schimba. Atunci vei fi cu adevărat puternică. Îți vei realiza eternitatea și menirea în acest univers creat pentru tine chiar dacă de tine deocamdată pe de-a întregul neperceput. Vei ieși din lanțul slăbiciunilor și îți vei învinge temerile, iar Iisus și a sa (analizând situația de haos de pe planetă ai spune din păcate) iluzorie mântuire nu vor mai fi un paravan pentru actele necugetate și lipsite de rațiune întreprinse așa cum este pentru mare parte din cei ce trăiesc iluzoriu (în dimensiunea anti-rațiunii) pe Pământ de ceva vreme bună. Monstruoasă invenție a forțelor întunericului: religia ( o îndelungată ceartă a oamenilor despre cine este Dumnezeu și care îi sunt favoriții). Și cu toate acestea niciunul nu este favoritul căci atât musulmanul, cât și budistul, creștinul de oricare ar fi, etc. (fie că e considerat sfânt sau nu de către cei ce împărtășesc aceiași credință) cunosc efectul amăgirii provocate de forțele întunericului și anume boala (dizarmonia trupului) datorită degradării conștiinței umane și odată cu ea a mediului înconjurător.

O luminiță va crește în tine zeițo și vei înțelege măcar jumătate din ce ți-am scris încă din această perioadă a eternei tale vieți ce se desfășoară deocamdată în era ocultă dacă natura (gândurile materializate ale lui Dumnezeu) cu ale sale splendori a însemnat vreodată ceva pentru tine.
Andreea a spus…
Tu cum te-ai transformat? Cum analizezi (exclusiv) cu inima?
Eu m-am transformat într-un început punându-mi întrebări despre realitate pe care alții se pare că nu au curajul sau timpul (mai rar, dar există și asemenea cazuri) să și le pună. Fără să ocolesc nici un subiect și nici o experiență oricât de trist(ă)sau dureros(oasă) ar putea fi. Analizând totul (cu mintea și cu inima în același timp - exclusivitatea pe una dintre ele duce la lipsa armoniei- fiecare își are rolul ei bine definit) de la toți fără să fac discriminări și evitând pe cât am putut informația care se repeta ca să nu petrec timpul doar de dragul de a-l petrece fără ca ceva mai bun să se întrezărească. Acționând astfel consider că te apropii de imaginea de ansamblu a realității la nivelul posibil momentan de percepție. Apoi fiecare informație acumulată am început treptat să o pun în practică în viața mea. Situația actuală: credințele în ceea ce privește realitatea sunt aproape în totalitate schimbate, gândurile și aspirațiile sunt altele, iar Andrei a scăpat de mare parte din suferința fizică (este mult mai în formă (cum se spune) decât a fost vreodată (chiar dacă pentru mulți care se ghidează pe tipare nu ar părea)) iar pe planul inimii (cum se spune) a cunoscut ce înseamnă trăirile pozitive ce țin și nu expiră cu trecerea timpului. Andrei încearcă să cunoască cât mai multe asemenea trăiri și să fie cât mai sincer cu el și cu ceea ce experimentează fără să se lase captivat de trăirile aparent plăcute dar care nu durează și au efecte adverse de nedorit.

Cu ce ți-am scris mai sus am încercat să îți răspund cât mai concis și la obiect întrebărilor puse. Există ca în orice poveste și detalii dar acestea nu contează decât dacă rezonezi cu informația transmisă și vrei să aprofundezi ceva ce consideri că contează și te ajută să fi mai bine.

Dacă postările pe care le-am citit pe acest blog vorbesc despre tine ești o persoană ce mă surprinde prin antiteza preocupărilor sale. Succes cu luminița zeițo și armonia tuturor energiilor universului ce zac încătușate în interiorul tău să ajungi să o cunoști din nou!