Ne traim ultimul sfert de ceas?



  1. Este mai rau decat cel mai rau scenariu posibil
     2. Nu mai avem timp

     3. Raciti planeta si refaceti mediul

    4. Cea mai rapida si mai verde solutie



Pe autoarea speech-urilor de mai sus o iubesc din toata inima. Intalnirea cu ea, acum cativa ani mi-a schimbat in bine sensul vietii, a pus punct cautarilor si dorului de Acasa. O apreciez pentru tot ceea ce face, indeosebi pentru semnalele de alarma pe care le trage cu curaj si speranta. 

Fiecare poate sa isi aduca contributia, sa incline balanta spre distrugere sau refacere. Este o alegere. Nu avem nevoie de carne ca sa supravietuim. Nu o sa spun: uita-te la mine, sunt vegetariana din 9 oct 2002, sunt sanatoasa, energica si am adus pe lume doi copii normali, reusiti, fara sa fi mancat carne, fara sa fi luat vitamine si nu stiu ce alte suplimente. Nu, alege tu sa traiesti fara carne macar o luna. Vezi cum te simti, cum te misti, cum faci fata provocarilor zilei! 
Da-ti si da-ne o sansa. 

             

Subiectul acesta, ca si cele legate de parenting, religie sau politica este unul delicat, spiritele se inflameaza imediat si parerile pro si contra curg. Nu imi doresc polemici. Imi doresc doar sa pun la dispozitie informatii si oamenii sa aleaga. Sa testeze pe pielea lor, sa descopere orizonturi noi. Si sa gandeasca dincolo de ei, la scara mai mare....

P.S. Ideea din titlu este cea pe marginea careia se tese intriga romanului Inferno, a lui Dan Brown (pomenesc de cartea aceasta aici pentru cei care doresc o lectura usoara, agreabila, care insa trateaza un subiect delicat si de actualitate-suprapopularea, cu toate consecintele acestui lucru). 

Comentarii