Articole


  1. Inteligenta fara iubire este rece, iar emotia fara inteligenta este naiva-interviu cu Nossrat Peseschkian, fondatorul psihologiei pozitive. Cartile lui sunt traduse si la noi. 
  2. Este bine sa vorbim cu copiii nostri despre problemele de cuplu?  Eu vorbesc cu Vladimir, pe intelesul lui. Ma vede uneori furioasa (pe fondul oboselii fizice), ridicand tonul la tatal lui (care are darul de a apasa ca la jocurile de noroc, rapid si cu sete fix pe butoanele sensibile), asa ca discut cu el si ii explic. De asemenea, i-am spus mai demult, o singura data, ca atunci cand ma vede suparata, sa vina sa ma imbratiseze, pentru ca asa imi va trece sigur orice rau. Tatal lui i-a spus in schimb de nenumarate ori sa nu se uite la mine si sa nu asculte ce spun cand sunt suparata. Din cele doua variante oferite, ignor-o sau ofera o imbratisare, el a ales singur...cu inima lui buna si tandra. Ultima data m-a imbratisat si m-a pupat pe unde ajungea si mi-a spus sa ma odihnesc putin, ca sta el cu mine.
  3. Multi oameni au dificultati cu trezirea de dimineata. Urasc sunetul ceasului. Daca s-ar trezi natural, pe masura ce lumina soarelui invadeaza incaperea, ziua ar avea un inceput bun si starea fizica si emotionala ar fi imbunatatita. Cei de la philips au inventat o lampa...care da trezirea asa cum ar face-o soarele. Priviti aici.
  4. Nu am televizor, nu am vazut meciurile (si daca aveam, probabil tot nu ma uitam), insa am mai citit pe ici pe colo cate un articol. Unul care mi-a placut de dimineata a fost al Anei Maria Caia: ce au comentat femeile pe facebook si tweeter despre finala Argentina-Germania
  5. Esti sau nu esti un cititor bun? Nu al blogului meu, asa, in general :-)
  6. 10 filme psihologice de vazut 
  7. Citesc acum cartea turcoaicei Elif Shafak, Sfantul nebuniilor incipiente. Orice intalnire cu ea inseamna si o intalnire cu sufismul, o intalnire cu Rumi. In dar, una dintre cele mai frumoase rugaciuni pe care le-am citit/rostit in ultima vreme.


Comentarii

Anonim a spus…
Minunat acest articol! Esti foarte talentata! Ovidiu
Andreea a spus…
Multumesc! Am sharuit doar cateva dintre articolele care mi-au placut zilele astea...