Cum ma fac bine repede atunci cand racesc



Sunt bine, nu am mai racit de ceva vreme, insa in ultimele zile aud de tot mai multi oameni "rapusi" de raceala si gripa. 



Nu mai apelez de cativa ani la medicamentele din farmacii, pentru ca am descoperit alte leacuri naturale care ma ajuta sa ma vindec repede. Nu stiu voi cum va doftoriciti, eu las aici cateva remedii, poate va inspira.



-limonade, variatiuni. Toate sunt foarte gustoase, le beau cu placere. Storc 3-4 lamai, apoi mut sucul in blender si adaug: 


  1. apa, polen crud, miere
  2. apa, polen crud, miere, scortisoara
  3. apa, ghimbir pulbere, miere
  4. apa, piper chayenne, miere (uneori si polen)


Polenul crud am mereu in congelator, il cumpar de pe apiland.ro, miere primesc din sursa sigura, ghimbir pulbere gasesc in plafare sau in magazinele naturiste online, lamai bio la pret bun la Lidl, piper chayenne-mega image, plafar, online.


Pentru tuse, ma bazez 100% (mai ales cand racesc copiii) pe siropul de ridiche neagra cu miere. Facut in casa, nu cumparat. Copiii iau foarte usor acest sirop, mie nu imi place deloc. De asemenea, pentru calmarea tusei, aliate excelente sunt ceaiurile (vrac) de patlagina, tei, cimbrisor. Copiilor le dau pentru a calma accesele de tuse ulei de chimen negru (negrilica). 



Pentru nas infundat folosesc uleiurile esentiale de pin, eucalipt sau menta (cand ma doare capul-stiti senzatia aceea de tample care zvacnesc-masez tamplele cu putin ulei esential de menta). Eu am in casa uleiuri cumparate de aici 
Pentru somn bun, ulei de lavanda ori cedru in lampa de aromaterapie. Mai folosesc ulei de tamaie cand doresc sa curat casa de urmele energetice ale oaspetilor cu vibratie joasa (mda, nu dati ochii peste cap, va rog :-)) sau cand pregatesc spatiul pentru o activitate creativa. Aerisesc bine, apoi aprind lampa de aromaterapie. 



N-am fost niciodata atat de bolnava, incat sa nu am chef sa fac baie :-)), asa ca atunci cand sunt racita, adaug in apa din baie sare Favisan (online sau in magazinele naturiste). La fel de eficiente sunt si baile de picioare cu sare de mare, epsom (apa se schimba pana cand nu se mai simt furnicaturi in picioare. 
Somnul de dupa este ca cel de bebelus...profund si odihnitor). 



Supe/ciorbe de legume, usoare, in care am grija sa adaug ghimbir si pe care le acresc cu suc de lamaie. Ceaiuri din plante, indulcite cu miere.



Ma imbrac gros ca sa transpir abundent. Transpir, ma dezbrac, ma usuc bine, iau haine uscate si o iau de la capat. Cand fac asta, garantat scap de raceala intr-o zi sau doua. 



Odihna, somnul....Pentru mine sunt lux, cu doi copii mici activi in jur, insa daca aveti liniste si sunteti raciti.....nu mai pierdeti vremea. In pat cu voi. 

Transpirati mult, beti lichide (limonade si sucuri de citrice bogate in vitamina C), supe usoare.



Aici am mai gasit un remediu care pare  bun de testat


Ce functioneaza la voi? Rutina aceasta merge de minune la mine, mai ales daca actionez din pripa, de indata ce remarc primele semne. 

                                               

Comentarii

cristina a spus…
Eu am mers mai mult pe prevenire pana acum. Mi-am intarit imunitatea luand multe luni la rand Baraka (ulei de chimen negru) sau polen uscat dizolvat in iaurt.
Din pacate, vineri a debutat o raceala foarte rea. N-am mai luat polen de circa 2 luni si s-a simtit, mai ales la aceste diferente mari de temperatura de la o zi la alta.
Am facut diverse pentru a o tine sub control, caci nu prea s-a ameliorat, dar farmacista a spus ca am luat bine ce-am luat si sa continui asa, caci va trece:
- Biosept de la Plafar (un complex de plante echivaland cu un antibiotic natural) - 6 pe zi;
- Homeovox - ceva homeopat impotriva raguselii si a durerii de gat;
- tinctura de Propolis pe miere - circa 90 picaturi pe zi;
- ceaiuri toata ziua (fara citrice cand ai gatul inflamat!), supa, mancaruri usoare dar consistente; fructe (mere);
- seara mi-am aplicat sare fierbinte (la limita suportabilitatii) pe piept si gat;
- ACC 600, una pe zi si inca nu tusesc.
- stat aproape o zi in pat.
Din pacate azi am venit la serviciu si cred ca o sa-mi treaca mai greu decat daca as fi stat acasa, dar asta-i cu sistemul medical - n-am gasit programare la dr de fam decat vineri.
Consider ca e un virus, nu-i o simpla raceala de la frig, asa ca e mai important ca, daca nu l-ati luat inca, sa preveniti, sa va intariti imunitatea prin orice metode.
Sanatate!
Andreea a spus…
Insanatosire grabnica!

Biosept, da, iau si biosept pastile si copiilor le dau sirop. Avem mereu in casa. De Baraka nu stiam, multumesc, o sa caut infos pe net.

Mesajul racelii, al gripei in psihosomatica este tocmai legat de nevoia corpului de a lua o pauza, de a se odihni, de a nu-l mai agresa cu mancare sau efort. Febra este focul care arde toxinele, daca nu depaseste pragul critic este buna. Azi imi povestea un prieten ca a fost nevoit sa mearga la serviciu in ciuda racelii...E dificil sa te refaci asa. Fa-te bine, bea lichide multe.