Viu sau pe aproape?

Nu avea cum sa nu ma atinga citatul de mai jos, dat fiind faptul ca ma gandesc de cand eram copil la asta. La multe dintre intrebarile mamei mele: dar ce ce vrei atat de tare sa te duci? (tabara, petrecere, clase de yoga, cenacluri literare etc), de ce insisti sa faci cutare sau cutare lucru, eu raspundeam exasperata: pentru ca vreau sa vad cum e!! 

De fapt, ceea ce vroiam sa spun era : vreau sa ma simt vie, sa am experiente, multe, diverse, in care sa ma simt vie. Daca stau acasa simt ca intru intr-un modul de autoconservare, de amanare a traitului. Sau poate nu amanare, ci ferire, evitare a traitului, incetinind si labartand ritmul. 

"Oamenii spun ca ceea ce cautam este un sens al vietii. Nu cred ca asta este ceea ce cautam cu adevarat. Eu cred ca ceea ce cautam este o experienta a senzatiei de a fi viu. " (Joseph Campbell, Eroul cu o mie de chipuri)

Cat de vii ne dam voie azi sa fim? Care sunt activitatile care ne fac sa ne simtiti vii? Autentici? Conectati, energizati? Cautam in trecut pentru raspunsuri, experimentam in prezent, aruncam o privire inspre vise...



 “A fi fericit inseamna a fi viu”,
                                                

Comentarii