Frivolitati de week-end




Inca un pic si implinesc 40 de ani si tot nu stiu sa aplic make-up. Nu e nicio tragedie, desigur, desi...mi-ar placea sa stiu tot felul de trucuri....Uneori, cand sunt cu energia la pamant sau cand ma supar tare pe ceva sau cineva, am observat ca ma ajuta sa imi schimb hainele, sa imi pun o rochie, de ex, care imi place si imi vine bine si sa ma machiez putin-gen fond de ten, putin blush, un pic de creion negru la ochi...Ma simt intarita, un pic mai puternica. Seamana cred cu modul in care indienii isi deseneaza dungile acelea colorate pe fata inainte de vanatoare sau lupta :-)) Nu stiu sa explic prea bine mecanismul psihologic, stiu doar ca (ma) ajuta sa fac fata mai bine situatiilor tensionate. Deci, cand cearta este in toi, eu fug la baie, imi perii parul bine si aplic chestii pe fata :-))) 
Frumoasa imagine imi fac :-))

Imi plac mult cremele, imi plac produsele de ingrijire, citesc mult despre ele, am folosit multe branduri ( in momentul acesta folosesc alternativ, dupa chef si nevoi, produse de la Organic Joy, Plush Bio Cosmetics si -417). Ma bucur de un ten curat, usor de intretinut. Folosesc demachiant fata Bioderma Sensibio si Cattier Pearl d' Eau (le alternez, nu le gasesc niciun cusur) si demachiant ochi Yves Rocher. 

In materie de make up...doar fond de ten (fidela Chanel Aqua Vitalumiere), blush Clarins  si mascara Babor, un singur ruj si lip balm cu un strop de culoare Apivita. De la Apivita cumpar si masti de fata (cele exfoliante cu samburi de masline si cele cu rodie sunt preferatele mele). 

Imi doresc sa invat mai multe despre machiaj, despre cum se mascheaza imperfectiunile, cum se obtin umbrele si diverse efecte, cum se realizeaza machiajul ochilor...Cautand informatii pe net, am dat peste Lisa Elridge. Stiu, probabil toata lumea o cunoaste, nu radeti. Mai bine mai tarziu, decat niciodata.

De fapt, daca stau bine sa ma gandesc, cred ca numele ei mi-a atras atentia cu ceva timp in urma, cand si-a lansat cartea despre istoria make-up-ului. Am vazut prezentarea cartii intr-o revista glossy (cel mai probabil in Marie Claire, caci pe aceasta o cumpar regulat). 

Ca veni vorba de reviste si pentru ca se apropie week-end-ul, adica leneveala pe terasa cu limonada si reviste, voi ce reviste cumparati de obicei? Eu Marie Claire, Shape, National Geographic, DOR si uneori HR Manager. Pe net citesc si The art of living, Marea dragoste si formula as plus cateva bloguri - Irina Markovitz, Adela Sarghie, Dana Rogoz, Federova,  Aveti si pe roz, Maurice Munteanu, Andreea Raicu, Dana Sota, Ana Morodan, Alina Ceusan, Bianca Poptean. 

Gata cu confidentele, e randul vostru :-)




Comentarii

Laura a spus…
Si mie imi place sa respect acest ritual. Eu, de ex., am o problema cu parul deranjat. Daca nu se asaza cum trebuie, nu ma simt prea bine in pielea mea.
Andreea a spus…
Am parul ondulat, imagineza-ti- nu arat doua zile la rand la fel :-)) M-am obisnuit cu asta, il mai dresez din tunsoare...
Ma tot uit la tutorialele Lisei si, desi imi place de mor ce rezulta la final, nu ma vad...cere timp, ustensile, dedicare. N-am de niciunele :-))) Sau poate sunt doar putin coplesita :-)))
Fetita mea e nelipsita din baie in timpul ritualului de ingrijire...se uita cu adoratie, cere si ea-uneori o dau cu putina apa termala sau un strop de crema pe nasuc si chiuie si chicoteste....Imi place la nebunie ca e asa feminina si preocupata de produsele mele. Vladi in schimb, baga capul pe usa, se uita scurt, ma intreaba ce e aia si pana sa raspund, dispare. Cand folosesc masti, fuge mancand pamantul :-))). Miruna in schimb este fascinata!