Toti pentru Florian

Pe tatal lui Florian il cunosc de multi ani. Nu pot reda in cuvinte cat de mandru este de baietii lui, Calin si Florian. Cat de frumos vorbeste despre ei, cu cata iubire ii inconjoara. Florian este special si parintii lui lupta din toate puterile sa il ajute sa se bucure de viata.  






Fii tu legătura lui cu lumea!!

Cine-l vede pe Florian, pe stradă ori în poze, are imaginea unui îngeraş blond, cu privire inteligentă de băieţel care deja a înc
eput să cunoască lumea. Insa, el are multe de spus lumii, este foarte atras de literatură si poezii, de limbile străine, ştie să numere în zece limbi, citește fluent în două limbi, identifică anotimpuri, zilele săptămânii, lunile anului, dar şi planete, ţări, capitale. Este atras de numere, vede relații care-i uimesc pe părinții săi și poate spune pe de rost, fără ezitare, 184 de zecimale ale numărului PI. Cu ajutor, Florian poate avea un viitor mare. Dar Florian e „prizonierul” unei afecțiuni încă stranii, inclusiv pentru medici, fiind diagnosticat cu autism atipic.


E ca şi când o fiinţă se deplasează pretutindeni prin lume, dar „prinsă” într-un fel de celulă ale cărei gratii nevăzute o împiedică să interacţioneze spontan cu alte persoane, să îşi exprime dorințele ori să le resimtă pe ale altora. Îl opresc să îşi exprime verbal, comportamental, prin cuvinte sau gesturi, dorinţa de a fi alături de alţi oameni, de a-şi împărtăşi stările, sentimentele, trăirile. Iar dacă acum e doar un copil, unul ocrotit de părinţi, mai târziu va deveni un adult care va risca să fie pus în afara vieţii sociale, fiind “altfel” decât ceilalţi. 


De aceea, terapia acestei patologii aparte trebuie făcută imediat ce simptomele ei se fac simţite. Pentru Florian, care a părut a fi un copil normal până la un an şi două luni, aceasta înseamnă deja mai bine de trei ani de eforturi ale familiei de a-i asigura tratamentul necesar recuperării, mai ales în condiţiile în care Florian are şi epilepsie, dar și sindrom hiperkinetic, diagnostice ce îl mențin într-o stare de agitaţie aproape permanentă. Ne-ar trebui pagini pentru a pomeni toate analizele şi terapiile de care Florian are nevoie, pe lângă multele investigatii frecvente necesare, de la cea pentru intoleranţă la zeci de alimente şi aditivi, la RMN şi terapii zilnice complementare precum terapia prin artă, înot, hipoterapia, pianoterapia, kinetoterapia sau cea homeopată.
 

Teama noastră este că nu se va putea integra social corespunzător, la grădiniţă, la şcoală, în societate şi că va avea o independenţă scăzută dacă nu continuăm totul în ritm susținut. Ce ziceţi: merită Florian o şansă pentru a putea să-şi continue lupta cu autismul? Desigur, că DA! Hai să credem împreună lucrul acesta!
Pentru că fiecare SMS înseamnă un mic pas către recuperarea sa, iar orice sprijin în a duce mesajul "Fii tu legătura lui cu lumea!" mai departe, reprezintă o şansă de a ajuta in mic geniu să-si arate întregul potențial, să se joace zglobiu cu copiii de vârsta lui, să devină, desigur, independent într-o zi.

Trimite SMS la 8846 cu textul FIRU FLORIAN și Donează 2 euro prin SMS pentru a face posibili primii pași pe drumul spre o nouă viață cat mai puțin captivă pentru un copil SPECIAL! 


SMS-urile pot fi trimise la numărul scurt 8846 doar pe o perioada determinată de timp, doar până începutul lunii iulie.


Florian vă zâmbește  si vă mulțumește deja tuturor!

Comentarii