Laptisor de matca, carti, cursuri de ebraica, bloguri


La inceput de saptamana, cateva descoperiri:

1. sunt un copac

Multe povesti de viata, multe informatii, texte usor de citit. Eu le citesc pe fete seara tarziu pe telefon, ma inspira si ma motiveaza.


2. Va ofer un remediu pentru tuse, dar si tonic si vitaminizant-intr-un borcan se pun 200 grame polen, zeama filtrata de la doua lamai si o sticluta cu tinctura de echinacceea. Dupa doua ore se adauga 400 gr miere poliflora sau de salcam si 4 gr laptisor de matca
Le dau copiilor in perioada aceasta, pentru ca tusesc. Efectele sunt miraculoase. Imi pare rau doar ca nu mi-a dat prin cap sa le dau de la debutul tusei....Eu am inceput azi sa iau laptisor de matca, 2 grame dimineata pe stomacul gol. Cand ma veti vedea fresh, plina de energie si inca tanara (are efect antiimbatranire, printre altele) sa stiti cine e...autorul! :-) Cumpar polen si sapunuri (link catre preferatul meu vara) de pe apiland.ro, ii recomand din toata inima. 


3. De curand am cunoscut pe cineva care activeaza ca voluntar aici. Am aflat foarte multe lucruri interesante despre activitatea lor. Am fost impresionata de faptul ca se ocupa cu atata dedicare de ceva ce ne priveste pe toti. Nu stiu inca cum le putem fi alaturi, insa pana una alta, este bine sa stim de ei, sa le sprijinim munca si sa o facem mai vizibila.  Iata cateva fapte:

"Împădurirea  națională este obiectivul pe care îl vom avea şi anul acesta. Ne dorim să ajutăm românii să conștientizeze etapele prin care trece o pădure până ajunge la maturitate, beneficiile pe care le are pădurea matură pentru mediu și om şi urmărim să-i și implicăm concret și palpabil în acest demers care contribuie la creșterea suprafeței împădurite a României.
Pe scurt, din 2011 am mobilizat 22.180 de voluntari şi am plantat 462.200 puieți pe 135.5 hectare de terenuri publice neproductive. În anii următorii, vom îngriji puieții până la reuşita finală a plantațiilor. În plus, au mai fost plantați în numele proiectului 9.512 puieți de către 832 de voluntari din Republica Moldova și România, organizați independent, ca urmare a apelului lansat pe 14 noiembrie.
Am realizat, de asemenea, Harta tăierilor de păduri - aplicația online prin care oricine poate raporta o tăiere de pădure. În 2013 am primit Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Margareta a României, iar de-a lungul anilor ne-au fost  acordate șase distincții din partea comunității."

4. Asculta-ti inima daca esti in cautarea unei minuni

5. Am citit volumul al doilea al tetralogiei semnate Elena Ferrante...O lectura de vacanta pe care o recomand cu caldura. Tot in bagajul cu carti de savurat in concediu as recomanda si cartile Zeruyey Shalev. Pe lista mea este acum cartea Amandei Palmer, Arta de a cere, dar si cartile lui Moshe Idel. 

6. Invat ebraica, momentan de pe net si cu ajutorul prietenilor din Israel, iar din toamna poate merg la un curs la crystal mind. Ebraica nu seamana cu nimic din ce cunosc...poate de aceea exercita o asemenea fascinatie asupra mea. Sau poate transfer asupra ei dragostea pe care o am pentru numerosii mei prieteni evrei, nu stiu. Cert este ca mi-am propus sa invat si asta fac...

7. Printre proiectele corporate, pregatesc din septembrie si alte workshop-uri open, deschise publicului larg. Toate vor fi gazduite de ceainaria Santhe-este un loc cu un vibe exceptional, ma linisteste, ma ajuta sa ma concentrez, asa ca in multe zile ale acestei veri ma puteti gasi lucrand in linistea dusty pink a ceainariei. Pe 2 septembrie voi fi gazda unui workshop despre comunicarea cu persoanele dificile, pe 10 si 20 septembrie - doua workshop-uri despre bariere in comunicare. 
Ultimul workshop al acestei veri va fi pe 27 iulie, de la ora 18. Inscrierile sunt deschise! 


Comentarii