Altfel de vise...



Vor vedea ca au nevoie de căldura inimilor celor din jur.
Vor avea nevoie de zâmbete, de o îmbrățișare....
De acceptare, de un umăr pe care să plângă sau de timp petrecut în natură.
De prieteni. 
Vor avea nevoie de un vis comun, pentru care să muncească toti.
Vor avea nevoie de simplitate. 
Lucrurile scumpe si celebritatea sunt greu de dus si de apărat...Vor trăi înconjurați de gărzi și camere de luat vederi....

Un petec de iarba curată, fragedă, ne face mai fericiți decât un covor creat de nu stiu ce designer. 
O noapte sub cerul spuzit de stele este ceva ce trebuie încercat măcar o dată în viață....Nu se va compara experiența cu nicio noapte la un hotel de 5 stele, oriunde ar fi el in lume....

In loc să ne concentram pe acumulat lucruri, mai bine ne-am concentra pe acumulat experiente. Să traim divers, nu static. Să ne miscam, să interacționăm unii cu alții, să visăm împreună. 

Eu ma gândesc uneori cum ar fi dacă fiul meu ar 
merge în vacante la prietenul lui X din galaxia Y.....
Cum ar să ieșim la o cină romantica pe Lună sau pe cea mai șic planeta din galaxia vecină? 
De ce nu? 

Cum ar fi daca suferinta ar fi eradicată? Foamea, lipsa de iubire, singuratatea de care suferă atatea suflete? Planeta este in suferinta, o suferinta teribila. Cum ar fi daca valul asta negru de frica, durere, deconectare s-ar ridica in vazduh si s-ar dizolva in albastrul cerului? Ce progrese am face? Cine am fi? Cum ar fi zilele noastre? Cum s-ar defini "a trai" atunci? Pentru ca acum, multi dintre noi supravietuim....nu traim. Suntem pe modulul: asteptare....Si viata trece, zilele trec fara mila una dupa alta. La final vedem cu amaraciune ca totul a fost desertaciune, averea, faima, cautarea de placeri....totul. 

Greu ne putem imagina. Nu avem la ce raporta. Suntem prea obisnuiti cu noroiul, cu jungla, cu lupta, cu fricile care ne stau agatate in suflete....Putem sa ne fortam ochiul mintii sa viseze, sa indrazneasca. Sa exersam in interior bucuria de a trai in viitorul apropiat o viata diferita. 
Putem sa ne punem imaginatia la treaba. Curaj, poate fi altfel....daca nu pentru noi, atunci pentru copiii nostri. 

Comentarii