Suntem mai eficienti si mai rapizi atunci cand suntem pozitivi



Stiati ca studiile spun ca doar 25% din succesele la locul de muncă sunt determinate de I.Q? 

75% din succesele joburilor sunt influenţate de nivelul de optimism, susţinere socială şi abilitatea de a vedea stresul ca o provocare, nu ca pe o ameninţare.

Dacă putem sa ne  creştem nivelul pozitivităţiicreierele noastre sunt cu 31% mai eficiente decât daca ar fi negative, neutre sau stresate. Suntem cu 37% mai buni la vânzări. Doctorii sunt cu 19% mai rapizi, mai precişi la găsirea diagnosticului corect atunci cand gandesc pozitiv, faţă de negativ, neutru sau stresat. 

Dacă putem găsi o cale de a deveni pozitivi în prezent, creierele noastre vor funcţiona cu mai mult succes căci putem munci mai repede, mai mult şi mai inteligent.


Putem face acest lucru, invatand si practicand. Căci dopamina, care pluteşte în sistemul nostru când suntem pozitivi, are două funcţii. Nu doar ne face mai fericiţi, ci activează toate centrele de învăţare din creier, permiţându-ne să ne adaptam diferit la lume. 

Este stiut deja ca nu ceea ce se intampla in lume ne afecteaza, ci modul in care noi ne raportam la ceea ce se intampla.








Comentarii