Frivolitati feminine-de unde ne cumparam rochii


Rochia-cadou de ziua mea

Intotdeauna am avut multe pijamale si camasi de noapte si multe rochii. 

Pentru pijamale si camasi de noapte a avut mama mea o slabiciune (nu am mostenit-o, mie imi place sa dorm in pielea goala, asa simt ca e sanatos si bine pentru mine, daar, intr-o casa cu copii...am inceput sa cumpar pijamale. Si aseara, inainte sa adorm, imi faceam in minte o lista cu lucrurile pe care nu le mai fac de cand am copii: printre ele, dormitul in pielea goala, statul pana noaptea tarziu in oras si altele..:-))

Mama mea detesta blugii si incaltamintea sport, spunea ca sunt lipsite de orice urma de feminitate, nu ma avantajeaza deloc, asa ca refuza sa imi cumpere. O pereche de tenisi la sport si niste blugi Levis mari de mine, adusi de  afara de un prieten de-al tatalui meu au fost "abaterile mele" de la standardele mamei mele.   De fapt, cred ca eram mult mai eleganta si mai cocheta in trecut decat sunt acum! In fotografia de mai jos, de ex., sunt cu colegii si profesorii mei la liceu. Ghiciti care sunt eu? Cea in taior croit pe comanda si pantofi Guban ....Nu ma imbracam zi de zi asa, atunci aveam o prezentare....dar totusi....mai vedeti pe cineva in taior pe acolo? :-))

                          

langa mine, prof. Mihai Mester, dirigul nostru.
Un om special caruia ii pastrez o amintire luminoasa. 

Am gasit la mama acasa o rochie de-a mea, midi, dintr-un material cu ceva dungi late verticale, in culori pale, o taietura in V indrazneata pe spate si nasturi mari maro pe toata coloana. Am ramas interzisa, nu imi aminteam de ea. Mama mi-a spus atunci ca am purtat-o pe la 15-16 ani!! Hm, nu imi pot imagina cum ma simteam atunci in ea, insa era cu siguranta genul de rochie pe care as fi purtat-o acum la intalnirile de business! Nu ma mir totusi prea tare, mama avea o mica retea de croitorese si femei care impleteau ( asa se spune?) pulovere si tot felul de cardigane-fantezie dupa Neckermann si Burda. Cum eu o insoteam adesea la probe....nu aveam cum sa scap. 

Acum, ca ati inteles ce istorie am cu rochiile, intelegeti mai bine de ce in dulapul meu sunt mai multe rochii decat orice altceva. Bine, si pentru ca sunt comoda, nu stau sa asortez, sa combin, mi se par simplu de purtat, stiu deja ce mi se potriveste acum ca lungime, culoare, material. Daca as slabi un pic, as avea si mai multe de luat la purtare....:-)

Ieri, de ziua mea, Vladi mi-a spus ca tati mi-a luat "rochia aia alba la care te uitai tu". Am sarit in sus de bucurie, este de la un brand romanesc de la care mai am o rochie pe care o apreciez mult pentru lejeritatea ei, croiala, finisajele, culoarea, materialul usor de calcat. 


rochia pe care o am deja
undress.ro

Draga Aura, uite cateva site-uri de incredere de unde imi cumpar rochii: 






6. depot96.ro (aici ma uit pe net, insa merg sa probez, nu ma potrivesc mereu cu croiul lor)


Cam astea ar fi in mare. Ordinea in care am pus site-urile este aleatorie.
Preturile poate nu sunt mici neaparat, insa raportat la durata de folosire si calitatea lor, devine automat mic. Am o rochie de pe asos cumparata acum 5 ani si este impecabila. 

Fara sa imi fi propus neaparat, am remarcat ca port mult bleumarin, alb, rosu si negru. Aleg rar imprimeuri, ma fac sa ma simt incarcata. 

Cum le aleg? Dupa cum ma fac sa ma simt cand le privesc....ideal este ca atunci cand le port, sa uit de ele, sa le port eu pe ele, nu ele pe mine. 



o fotografie din vremurile in care purtam 36 ... si nici nu visam copii :-)
am iubit rochia aceea, am gasit-o intr-un magazin din Brasov si am purtat-o pana am facut-o praf

Comentarii

Andreea a spus…
Cu mult drag!Multumesc pentru intrebare, mi-a facut placere sa scriu despre rochii. Ai gasit ceva pe gustul tau?
Iti spun un mic truc-cei de la fashionup si glittio ofera de multe ori o reducere de 5 ori 10% daca iti faci cont, pui produsul ales in cos si il lasi acolo. In cateva minute te imbie pe mail inapoi pe site, sa finalizezi comanda beneficiind de o reducere :-) Sper sa iti fie de folos.
Andreea a spus…
Ce rau imi pare! Cele de la undress asa sunt facute, largute si lejere, de asta le si iubesc. Eu port 38 (88 bust, acesta este numarul la care sunt atenta cand comand). Sa verifici cu atentie tabelele de marimi, sunt destul de precise. La unii port M, la altii S cu aceleasi dimensiuni. Pe site-uri ca buykud, newchic ori lightinthebox sunt si mai atenta la marimile trecute in tabele. Tin pumnii sa iti cumperi multe rochii frumoase, feminine si potrivite!
Dana a spus…
Foarte bun articol, multumesc pentru sfat !
Andreea a spus…
Cu drag, ma bucur mult ca a fost de folos!