Nu te supolt! Iesti plea calda! ( a se citi cu voce plangacioasa)




Azi sta sa ploua. Adie vantul si este racoare, e placut tare afara. Este ziua mea azi, implinesc 41 de ani. Nu imi amintesc o aniversare similara, cu vreme asa. De obicei, de ziua mea arde soarele. Toata copilaria am avut de ziua mea tort de inghetata in mai multe culori. 

 In duminica in care m-am nascut, era canicula in Bucuresti. Nimic nu se clintea, mi-a povestit mama. Un salon plin de lumina, cu geamurile larg deschise, lauze adormite, doctori in concediu, asistente care faceau economie de miscari. Pe la ora 15 m-am precipitat sa vin si mama mi-a spus ca s-a animat totul-au inceput sa bata clopotele bisericii Sf Gheorghe aflata langa spital, au venit vizitatori la proaspetele mamici si apoi, imediat ce m-am nascut, un alai de nunta a trecut pe acolo. E semn bun, i-ar fi zis o asistenta mamei mele. 

Corpul meu are o proprietate ciudata: cand imi este somn si cand dorm, arde. Eman o caldura insuportabila pentru ceilalti. Nu transpir, nu ma deranjeaza. De-a lungul vietii, a fost si este  sursa de amuzament. Am auzit multe despre aceasta calitate neobisnuita, am ras de atatea ori in hohote cand mi s-au povestit "impresiile" ! Oricine ma atinge cand imi este somn, oricine a incercat sa doarma vreodata langa mine, a avut ceva de spus despre asta. De regula, cu un amestec de uluiala si grija, cu amuzament si putina frica :-))

Recent, Miruna mi-a zis cu  naduf-voia la mine in brate seara la culcare, insa, ce sa vezi, ardeam. S-a indepartat spunand: nu te supolt! Iesti plea calda! Sotul meu spune ca se topeste ca untul cand sta langa mine. E nevoit sa ia distanta. Imi amintesc ca demult, la inceputul relatiei noastre, s-a dus la baie intr-o seara. Era iarna si eu, draguta, am vrut sa ii tin locul cald. Cand l-am auzit ca vine, m-am intors pe locul meu. S-a asezat si m-a intrebat perplex daca am calcat ceva pe pat, ca arde cearceaful :-)) Cand am putut sa respir de ras, i-am zis ca am stat pe locul lui cateva clipe. Ce naiba, a bodoganit el, nu e uman asa ceva, ard si arcurile patului, ce ai facut?! 

Sambata asta am fost la masaj si doamna, imediat ce a pus mana pe mine, a spus intrigata: esti fierbinte! A sunat intr-un mare fel, am ras amandoua. Eram doar obosita. 

Prima data cand am auzit ca ard rau noaptea a fost pe la 8 ani. Venise in vizita bunica materna, mamaia Rada si mama o cazase in camera mea. Dimineata devreme, mama intrase sa o ia la cafea si o gasise stand pe marginea patului meu, ingrijorata maxim. "O ars copila asta toata noaptea, a zis. Am dezvelit-o, am deschis un pic si geamul, tata noaptea n-am inchis un ochi. Tulai, ce arde! Du copchila la doctor, ca se aprind tate cele in ea!"

M-am trezit in sopocaiala lor matinala si am auzit-o pe mama spunand ca asa sunt eu dintotdeauna, ca ard noaptea, ca nu fac febra ori ceva, sa nu isi faca griji. N-am inchis un ochi toata noaptea, se vaita mamaie, cum sa dormi cu dogoarea asta langa tine! Sa o duci totusi, ca nu-i normal, ma, mama, ma! Mama zambea, eu ascultam uimita ca exista lucruri pe care nu le stiu eu despre mine, dar le stiu altii. 

De atunci, am adunat multe istorii haioase. Vladi este singurul care se lipeste de mine si nu pare deranjat. Miruna si sotul meu, ar vrea, dar este insuportabil pentru ei.  Sa le vad mutrele imbufnate, gen vreau, dar cum sa fac, este mereu motiv de hohotit si de glume la noi in casa. Aseara m-a imbratisat sotul meu si din nou a inchis ochii coplesit-ce e ma, aici, cum poti sa arzi asa, nu inteleg! Doamne, ce somn ii e lui mami! Vladi, duceti-va la culcare, ca mami mai are putin si.... da in clocot! Apoi: Miru, stai putin sa ies pe terasa putin sa ma racoresc, am imbratisat-o pe mami! Si Miru, care stie despre ce e vorba, l-a privit imbufnata, pentru ca voia in brate la mine, dar si cu compasiune. 

Azi mi-a trecut pentru prima data prin cap ca poate exista vreo legatura intre canicula obisnuita de ziua mea ori cea din duminica nasterii mele si aceasta proprietate a corpului meu....Daca mai e cineva ca mine ori daca are cineva vreo explicatie, m-as bucura sa primesc povestea! 

La cum e vremea azi, sa fie semn ca ...ma racesc? Chiar nu imi amintesc de vreo ploaie de ziua mea, mereu soarele a fost puternic, cerul senin. 

La 41 de ani, imi doresc sa imi arda mereu inima in mine, pentru ca asta inseamna ca sunt vie, ca traiesc, ca sunt aici. 

Comentarii

cristina a spus…
La multi ani fierbinti!
Andreea a spus…
:-)) Multumesc!!
Anonim a spus…
La multi ani, multa sanatate si bucurii iti doresc!
Cristina
Anonim a spus…
La muuuulti si frumosi si fericiti ani!
Iti doresc tot ce-ti doresti! Fierbinte, frumos, fabulos, cum e mai bine pentru tine!
Multumesc pentru inca un an de daruire!
Cu tot dragul, Odetta
Andreea a spus…
Multumesc, Cristina! Si pentru tine la fel si ceva in plus!
Andreea a spus…
Odetta, multumesc din suflet! Mereu ma ating mesajele tale!
Corina Gligor a spus…
Ce poveste frumoasa! Ca tot ce tine de tine. La multi ani de foc sa ai! Cu drag.
Anonim a spus…
La multi ani, cu sanatate si bucurii!
Sa va fie bine in suflet!
Monica
Tzuca Bufnitzuca a spus…
La multi si buni ani! :-)
Andreea a spus…
Multumesc mult pentru toate gandurile si urarile!

Bine in suflete sa ne fie tuturor!
francessca a spus…
La multi ani! :)🌸