3 chestii pentru bunastarea corpului (meu)

Apa de cocos


N-as fi cumparat vreodata apa de cocos, daca nu m-as fi saturat sa aud ca am tenul deshidratat pentru ca nu beau destula apa. Ce faci daca totusi bei apa multa, des si celulele tot nu se hidrateaza? Cauti solutii :-) 

Asa am ajuns sa citesc despre apa de cocos si despre exceptionala ei putere de hidratare si mineralizare. Este un isotonic natural, are proprietati detoxifiante, actioneaza ca un diuretic, fiind utila celor care au nisip/pietre la rinichi, are potasiu, calciu magneziu, ajuta la reglarea digestiei, hidrateaza si remineralizeaza corpul indeosebi dupa efort fizic. Pe scurt, este buna la gust si hranitoare. 

Antioxivita Phenalex
Am auzit de acest produs citind un articol despre el si inventatoarea lui. Cand si cand dadeam iarasi peste informatii despre el, asa ca pana la urma am decis sa il incerc. Iau 5 ml zilnic, cate 2,5 dupa micul dejun si dupa pranz. Il beau cam greu, imi face gura punga, dar diluat cu multa apa....merge. Este un antioxidant, incetineste imbatranirea prin limitarea distrugerii fibrelor de colagen, ajuta la reglarea tranzitului intestinal (certific), ofera protectie impotriva radicalilor liberi. Voi continua sa iau trei luni. De gasit, eu il gasesc la plafarul din cartier, dar se poate comanda si online. 

Masajul Chi Nei Tsang

Cu multi ani in urma, am fost la un curs de tantralife si acolo am cunoscut un tip care fusese in Tailanda la Tao Garden. Mircea mi-a povestit la un ceai despre acest tip de masaj, insa, la vremea respectiva, nu stiam nici eu, nici el pe cineva in Romania instruit in aceasta tehnica. Interesul era starnit, asteptam clipa prielnica.
Ieri am fost la un masaj abdmoninal-m-am lasat pe mainile Mirunei care m-a fermecat cu tineretea chipului ei (unul dintre efectele practicii tai chi), cu pasiunea pentru pictat pe lemn si cu blandetea si intelegerea cu care m-a atins. Cu Miruna (a studiat impreuna cu sotul ei la Tao Garden) ma vad si in una din zilele urmatoare, pentru o  face impreuna o meditatie numita " orbita microcosmica." De-abia astept! 

Revenind la acest tip de masaj, el este foarte util celor tensionati si stresati, asa cum antioxivita are efecte vizibile si rapide in cazul celor bolnavi (colesterol marit ori diverse alte probleme). Eu sunt sanatoasa (la masaj, abdomenul meu era nedureros si moale, maleabil la atingere), am un nivel de vitalitate peste medie, insa fac tot felul de lucruri pentru corpul meu pentru a imi rafina perceptia si pentru a imi atinge cateva obiectivele legate de functionarea si aspectul lui. 

Va povestesc mai multe la curs: pe 2 septembrie la Bucuresti si pe 23 septembrie la Brasov. 


Comentarii

vavaly2007 a spus…
nu stiu daca mi ar placea apa de cocos, ca am incercat sa fac in casa lapte de cocos si mi s a parut tare ...ciudat, gretos, nu stiu sa zic exact. in schimb uleiul de cocos imi place maxim. retin insa informatia pentru mama mea care are nisip la rinichi. masajul mi ar placea si mie daca nu dureaza prea mult :)). glumesc, desigur.
Andreea a spus…
Laptele de cocos simplu este gretos, insa gatit in diverse combinatii este foarte bun. Apa de cocos este dulceaga si racoritoare si chiar are multe proprietati de care corpul poate beneficia.

La masaj....eu as sta mult si bine. Atatea senzatii, atata bine!