Cum a fost la prima editie a cursului Comunicarea cu corpul. Elemente de psihosomatica.



Acesta este un curs nou in portofoliul meu. 

Uitandu-ma in urma, imi dau seama ca pregatirea mea pentru el a inceput cu ani inainte. Experimentam diverse lucruri: dansuri, terapii (access bars, bowen, terapie craniosacrala, masaj ayurvedic etc), diverse tipuri de respiratie, posturi, body art, pilates, tantralife, yoga, oul de jad, meditatii taoiste. Deviza din spatele actiunilor mele era mereu aceasta: cand ma simt blocata emotional, lucrez cu corpul, nu mai ma gandesc deloc la lucrurile care ma tulbura, ma concentrez pe corp si rezolvarea si inspiratia vor veni cand energia va fi din nou fluida in corpul meu. 

In ultimul an am devenit mai receptiva la vocea corpului. Am inceput sa iau decizii dupa ce intreb in interior si astept sa inregistrez semnalele pe care corpul le emite. Trupul nu minte niciodata. 
De asemenea, ma folosesc de posturi corporale pentru a influenta pozitiv starea de spirit, increderea si pentru a-mi creste puterea personala. 


"Nu exista problema fara rezolvare si niciun eveniment fara scop in noi. Sinele cel mai larg sta ascuns si isi dezvaluie adevarurile cand pamantul fiintei noastre este pregatit.

Trupul este scoala noastra, lectia noastra, umbra si sufletul nostru, prietenul profund al sufeltului nostru. Trupurile noastre, atat de sensibile fata de imaginile noastre, sunt mai schimbatoare decat credem noi, mai fluide si mai spirituale, mai infuzate de lumina decat percepem noi." (John P. Conger, in cartea sa "Jung si Reich, Trupul ca o umbra").

Apoi mi-au cazut in maini cateva carti care vorbesc despre "simtul corporal", "inteligenta corporala" ori "vocea corpului". Am avut o imagine mai clara si am inceput sa reflectez adesea la cum traim noi, cuibariti bine la mansarda, fara a permite corpului sa simta prea multe. Ce deconectare este intre corp si minte. 

Ce spune Eve Ensler in clipul de mai jos este adevarul multora dintre noi. 




Mi-am revendicat corpul. Si ma folosesc de formatia mea ca trainer, ca voce care este auzita de a ii invata si pe altii cum sa isi revendice si sa isi onoreze corpul. Drumul meu pana la armonie cu corpul este la inceput. Am un avans mic in fata celor care vin la cursurile mele. Dar ce fac eu la curs este nu atat sa ofer cunostinte, cat sa le insuflu dorinta puternica de a isi revendica proprietatea, prietenul, trupul-spuneti-i cum doriti.

Pe 2 septembrie am avut intalnire cu o grupa frumoasa. A fost putin ciudat-cu cateva ore inainte, in seara precedenta cursului, cativa participanti m-au anuntat ca s-au imbolnavit. Enterocolite, entorse. Insomnie mai toti. Inclusiv eu. Dimineata aveam senzatia aceea ca vad lumea ca prin apa. Am fost trista-eu am lumina mea si puterea aferenta daca sunt odihnita, altfel....Ma gandeam ca am compromis cursul inainte sa inceapa...

Cu toate astea, sufletul nu era obosit. Altfel nu imi explic ce s-a intamplat la curs. Am spus si facut lucruri care nu erau nicicum incluse in agenda, insa grupa respectiva avea nevoie sa le auda. Sunt sigura ca pentru urmatoarea grupa va fi diferit-exista desigur o agenda a cursului, un schelet bine pus la punct, insa nevoile grupei vor fi diferite. A fost minunat sa am aceasta libertate si aceasta flexibilitate. Si ce a fost si mai minunat si cred ca da dependenta a fost sa o am alaturi pe Miruna (simplitao.ro)-in pauze si-a gasit timp sa imi strecoare cuvinte de incurajare si apreciere, a ajutat pe toata lumea cu cate ceva, a fost langa mine gata sa serveasca in orice moment cu orice as fi avut nevoie. Obisnuita sa lucrez singura 100%, sa jonglez cu toate maruntisurile....a fost extraordinar de bine sa stiu ca cineva preia voluntar din micile mele griji. Nu am cuvinte sa ii multumesc pentru ajutor si generozitate!

Au scris frumos, la cald, despre experienta lor la curs Miruna si Valerica

Au fost de asemenea multe mesaje frumoase dupa curs, va las aici doar cateva si va invit la urmatoarea serie la Brasov, pe 30 septembrie

Rezerva-ti si tu locul si hai la Brasov! Locurile se ocupa repede. In plus, cu cat incheiem mai repede rezervarile, cu atat mai multa migala va pot pregati darurile si surprizele. In spatele unui astfel de curs este multa logistica, multe detalii organizatorice. 


💌Draga Andreea,
Iti multumesc pentru tot ce am primit la curs. Ai inceput prin a vorbi despre minte si inima si tot cursul a atins echilibrul dintre informatie si relatii autentice, intre tine si noi, participantele la curs, si intre noi. Suna distant 'participante' la curs pentru ca ai impletit cu mult tact povestile de viata ale fiecareia dintre noi cu obiectivele cursului. Cred ca fara sa ne dam seama ne-ai transformat in co-creatoare, generatoare de continut informational si afectiv. E un lucru pe care nu prea l-am intilnit la cursurile pe care le-am mai facut.
Pentru mine, beneficiul concret a fost kit-ul de resurse-solutii cu care am plecat: contacte, recomandari de lectura, exercitii practice, fise de lucru si notite personale. Nu in ultimul rind, starea mea de spirit. Nu exagerez daca spun ca a fost singurul curs de la care am plecat cu 'inima usoara', cu mai multa acceptare (integrare) de sine si a celorlalti, mai multa eliberare de constructele sociale pe care le-am preluat fara filtrare, 'ca atare'.
Poate ca e nevoie sa creezi un alt cuvant decat 'curs' , pentru ca mi se pare prea rigid si limitativ ca sens pentru ce faci. Eu am simtit toata ziua de ieri ca un exercitiu excelent de relationare cu mine insami si cu ceilalti, cu momente de insight.
Multumesc!


💌Apropo, am fost f impresionata cand am intrat si am vazut cate ne pregătisei, de la mici cadouri la gustări delicioase. Si mi-a plăcut si ca ai mentionat sponsorii si partenerii cu deosebita atentie, în felul ăsta i-am putut aprecia mai mult.

Multumim inca o data sponsorilor evenimentului #sloop, #dacris, #libris, #apiestetic, #amelys. Vor fi alaturi de noi si la Brasov!

💌Foarte multe emoţii, multã rigiditate din partea mea, de care nu eram conştientã. Dar şi foarte multã energie ...femininã, care mi-a fost reamintitã şi pe care am purtat-o cu mine, spre casã. Întâlnire peste aşteptãri cu oameni frumoşi .Multe sincronicitãţi. Am credinţa cã nimic pe lumea asta nu rãmâne nerãsplãtit, Andreea , şi cã din ce în ce mai multe suflete îşi vor focusa atenţia pe inimã, pe simţire, şi de ce nu, spre voi, cei implicaţi, multiplicând ceea ce dãruiţi cu atâta pasiune! Cartea, în cazul meu, a fost binevenitã, am înţeles mai uşor practica şi m-am regãsit în pãţanii scrise cu umor ! Salutãri la toate fetele!

💌Multumesc pentru toate lucrurile pe care le-ai impartasit astazi cu noi! Ai dat dovada inca o data de mult profesionalism, o cultura imensa,o minte agera, perspicace si inteleapta, niste ochi scanteietori, un zambet cald, frumos si incurajator, un chip radios, o prezenta mai mult decat agreabila, frumoasa, feminina si jucausa.....You are a real 3xwoman....un exemplu! Jos palaria, Andreea!

💌Mi-a facut realmente placere si a fost ca o bula de oxigen in aceasta "obezitate informațională", cum interesant ai creionat la curs. Mi-ai reamintit sa imi acord mai multa atentie persoanei mele, sa iubesc corpul asa cum trebuie...Si ca efect sa stii ca lucrurile au mers foarte frumos aseară ... Cred ca efectul cursului!
💌Nu-ti imaginezi cât stralucesc azi! Mulțumesc!

Comentarii

DaddyCool.ro a spus…
Ce frumos! Și câte minunății de cursuri și terapii ai experimentat. Cred că acest curs al tău a fost unul magic, după cum l-au descris unii dintre participanți. :)
Andreea a spus…
Da si inca mai am o lista cu lucruri de experimentat! Nu stiu ce s-a intamplat la cursul acesta, au fost foarte deschisi oamenii, foarte dornici sa incerce ceva nou. Mi-a placut la nebunie. Sper ca si la Brasov sa am asa o grupa entuziasta, calda si deschisa!