Ghimbirata - o bautura excelenta pentru zilele reci


O felie de tarta cu dovleac si o cana mare cu ghimbirata fierbinte - perfecte pentru o dupa amiaza ploioasa si rece de iarna ori pentru un mic dejun satios, sanatos si energizant. 

Pentru ghimbirata aveti nevoie de radacina de ghimbir data pe razatoare, miere, lamaie si apa fierbinte. Eu pun ghimbirul ras in french press, adaug apa fierbinte si in cana pun, dupa gust, miere si lamaie. 

Este o bautura minune, cu multe proprietati terapeutice- excelenta pentru digestie, incalzeste corpul, ajuta in caz de raceli rebele. 

Iubesc gustul acestei bauturi; pe mine ma invioreaza si ma incalzeste. 
Ghimbirul este nelipsit in bucataria mea, la fel si turmericul-pe ambele le pun in multe preparate. 




Comentarii

Mih a spus…
Cred sincer ca bautura asta m-a protejat de raceli intr-un birou cu 10 oameni, adesea raciti. Am baut saptamanal (adesea de 2-3 ori pe saptamana) si am pus de fiecare data in ea si turmeric si un pic de piper proaspat macina, pentru absorbtia turmericului. Absolut delicios si foarte bun pentru protejarea organismului in anotimpul rece!
Andreea a spus…
Ce idee bună cu turmericul și cu piperul! Mulțumesc!