Muzica diminetilor mele

Ii spun de fapt "muzica de descantat cafeaua". Inainte sa incep sa prepar cafeaua mea si micul dejun pentru ceilalti, pun muzica. Dansez in pijamale si antrenez si copiii. 

“Totul în univers are ritm. Totul dansează”. (Maya Angelou)


Corpul nostru este proiectat pentru mișcare. Și totuși, noi facem totul pentru a reduce mișcarea.

Mergem cu mașinile până la intrarea în magazine, alegem scările rulante, lifturile, locuințele aflate în proximitatea stațiilor de metrou sau autobuze.



Nu ne mișcăm, dar ne plângem de nemișcarea vieților noastre, de curgerea ei greoaie, de ritmul ei tumultuos, nebunesc-dar o nebunie imprimată din afară….


Cu cât mințile noastre sunt mai rapide și mai iscoditoare, cu atât trupurile noastre sunt mai înțepenite și deformate de nemișcare.


Dansând zi de zi, ne punem viețile în mișcare. Inițiem comunicarea cu corpul nostru. Îi dam șansa să se exprime. Să se simtă viu, prezent.

Au fost făcute multe studii științifice pentru evaluarea efectelor terapiei prin dans (numită şi terapia prin mișcare) asupra stării fizice și mentale a unei persoane.
Mișcările corpului produc transformări la nivelul stării emoționale, psihice și fizice. Toate benefice. NU există efecte secundare.

Oamenii care dansează au o energie mai aerată. Sunt mai radioși, mai veseli, mai proactivi, mai plini de energie. Prin dans, ne vindecăm și ne exprimăm.
Energia vitală circulă prin corpul nostru animându-ne și energizându-ne.
Când dansam, punem viaţa în mișcare, ii imprimam ritm si curgere. 

      ( text din modulul In miscare, al cursului online Trupul meu, puterea mea)

Las mai jos cateva clipuri cu muzica ascultata in diminetile anului trecut.
Un suc de legume si putin dans dimineata si ziua/viata cu siguranta vor fi mai bune! 



















Comentarii