Cărțile care vor veni



Nu cele pe care le voi scrie eu- ma tem ca asa ai putea intelege din titlu, ci lista cu carti pe care vreau sa le comand in viitorul apropiat :-)

1. Cartea mistica de bucate, Denise Linn si Meadow Linn. 
Citesc uimita descrierea cartii:
"Provocatoare și pătrunzătoare, eclectică și frumoasă, această carte te va inspira și-ți va deschide mintea către conexiunea dintre hrană și conștiința spirituală. Fiind plină de învățături străvechi, sfaturi practice, anecdote personale, ceremonii impresionante și feluri de mâncare prezentate în fotografii extraordinare, Cartea mistică de bucate aduce la viață o mulțime de rețete și numeroase experiențe din locuri îndepărtate (Mexic, Italia, Vietnam, Franța, Africa de Nord și India), precum și de pe tărâmuri mistice, legendare și mitice.

Vei descoperi, de asemenea, cum să îmbunătățești energia mâncării pe care o consumi, ajungând la un nivel mai înalt al conștiinței; cum să te folosești de mâncare pentru a-ți deschide chakrele; cum să-ți declanșezi amintiri din viețile anterioare cu ajutorul aromelor; să inviți zâne și îngeri la cină; să călătorești prin timp și spațiu din tihna casei tale; să-ți pregătești festinuri pentru a stârni belșugul, succesul și dragostea… și multe altele! "


2.  Arta subtila a nepasarii, de Mark Manson. Ma pricep, nu zic nu, nu degeaba sunt comparata de prieteni cu pasarea Phoenix care renaste mereu din propria cenusa, dar un refresh din cand in cand este necesar. 

3. Design for how people learn, Julie Dirksen

4. Girlboss, de Sophia Amoruso. Intr-o perioada in care ma simt destul de confuza in ce priveste viata mea profesionala si utilitatea mea pe piata, s-ar putea sa imi prinda bine si sa ma inspire experienta si curajul Sophiei. Pentru ea, succesul este strans legat de increderea in propriile instincte si asta este ceva ce eu am lasat deoparte in ultima vreme, cautand siguranta si caile batatorite urmate de altii. Se pare ca asa am reusit doar sa ma ratacesc. 

5. Cel mai frumos loc din lume e chiar aici, de Francesc Miralles si Care Santos. Nu am citit nimic de Care Santos, insa in cultura si scriitura lui Miralles am deja incredere. In plus, cartea este descrisa ca fiind una care emana gandire pozitiva si poezie. Ce mi-as putea dori mai mult? 

Imi fac curaj si pentru cartile semnate Marius Albert Negut. L-am cunoscut la Brasov, la targul de carte Libris si, de curiozitate, am frunzarit cartile sale pe libris.ro. Mi-a scris apoi: daca fugi de suferinta, nu citi cartile mele. Eu mereu fug de suferinta, chiar definesc uneori fericirea ca absenta necazurilor (asta ca sa pot pretinde apoi ca sunt mereu fericita), asa ca lumile descrise de Marius in cartile lui s-ar putea sa fie opusul cautarilor mele de zi cu zi. Sunt insa usi deschise spre lumi in care nu am acces, sunt realitati care nu m-au lovit si pe care ma bucur sa le descopar doar intre paginile unor carti….O sa respir adanc si o sa citesc, cu incredere in Marius si mesajele lui. 

Comentarii

Neguț Marius a spus…
Mulțumesc, Andreea! :)
Andreea a spus…
Cu drag, Marius! Mi-e teama de cartile tale :-))