Poza este salvata de pe net. Fix asa arata si ale mele cand sunt gata. |
Chiftelute din năut cu morcovi
Imi plac mult, sunt sațioase, se fac ușor, nu îngrașă, se pot păstra în frigider o săptămână și sunt bune servite atât calde, cât și reci.
Le prepar cu ajutorul robotului de bucatărie cu lama S. Pun patru morcovi mari curățați și feliați la mărunțit în robot, apoi adaug 3-4 linguri de tahini, sare, piper, turmeric, o cutie de năut scurs și mixez din nou până rezulta o pastă. Scot lama robotului și adaug câteva linguri de făina de năut până când pasta devine modelabilă și mai consistentă. Modelez apoi chifteluțe și le coc în tava cu hârtie de copt la 200 grade, timp de 22 minute. Sunt excelente servite cu o salată mare-baby spanac, ruccola, avocado, ridichi roșii, castraveți.
Să aveți poftă!
Ciuperci cu ricotta si nuci macinate - o reteta invatata de la Andreea Raicu. Combinatia de nuci, ricotta si ciuperci este speciala.
Comentarii