Recomandari. Ce am mai descoperit

Fotografia este facuta de Mihaela Noroc.
Pe fetita o cheama Payal, este din India si  mie mi se pare extraordinar de frumoasa.
Am ales aceasta imagine pentru  ce exprima ochii ei-curiozitate, inocenta, frumusete, incredere, inteligenta, deschidere.
Asa sa privim si noi lumea si sa vedem ce mai descoperim bun de aplaudat, admirat, iubit, folosit. 

ApeRider ocupa Bucurestiul. Nu va speriati, este vorba de biciclete plasate cam peste tot prin oras. Vorbesc despre o aplicatie prin intermediul careia poti gasi si utiliza biciclete prin Bucuresti. Imi place foarte mult, desi nu am testat-o inca direct. Cum se procedeaza? Se descarca aplicatia, se cauta o bicicleta disponibila in apropiere, se deblocheaza prin scanare cod QR si antifurtul. O folosesti si o lasi apoi intr-una dintre parcarile virtuale. Ii blochezi antifurtul si asta e. Nu trebuie sa duci grija depozitarii ori parcarii ei in locurile in care trebuie sa ajungi. Costa 1,9 lei 30 minute. 

Citisem ca nu stiu ce futurolog a prezis ca in viitor nu vom mai avea masini personale, ci aplicatii prin care vom putea chema masini electrice fara sofer pe care le vom folosi pentru a ne deplasa. Pare foarte posibil, asa-i? Visez la clipa asta! 
Pana atunci, un mic pas este cel facut de ApeRider, iar un altul cel facut de Pony Car Sharing. 

Serviciul este similar-ai nevoie de telefon, permis auto si bani pe card. Mi-a placut ce am gasit scris pe site-ul lor-am creat PONY pentru ca se poate mai bine. Da, se poate, clar, avem nevoie sa stim si sa folosim. Romanii au simtul proprietatii foarte bine dezvoltat, stiu asta. Eu insa pledez mereu pentru experiente, nu pentru bunuri, asa ca poate incet incet invatam sa nu ne mai complicam vietile cu atatea bunuri materiale, ci sa le folosim punctual si civilizat atunci cand avem nevoie. 

Tot o idee minunata este si ideea celor de la ReStart Romania: AbiliTaxi- servicii de transport dedicat persoanelor cu dizabilitati. Nu sunt sigura insa ca acest servici este functional, pe site-ul lor formularea este la viitor-acesta va pune la dispozitie, vom ajunge, va deveni functional..etc. Daca este asa, in curs de…, le dorim succes grabnic! 


O alta descoperire de care m-am bucurat zilele astea a fost buretele minune. Am curatat cu usurinta multe chestii-incaltari albe sport de-ale copiilor, carioca, pix, creion de pe pereti, plinte la mobila de bucatarie, faianta, intrerupatoare etc. Pe masura ce este folosit, se consuma, devine mai mic. Nu stiu cu ce substanta sunt aceste buretele impregnate, insa curata de minune! Imi trebuie un mic stoc!


Il trec tot la descoperiri recente, desi stiam de el din auzite, insa abia aseara am si ajuns-un roof-top bar/restaurant, vegetarian friendly: Linea-Closer to the Moon. Este frumos acolo sus pe acoperis, apusurile sunt spectaculoase. Se afla pe Calea Victoriei 17, chiar langa magazinul Victoria. Intrarea este discreta, poate fi ratata usor, este asa, pentru cunoscatori :-)


Pasta de dinti Thieves de la Young Living. Deja uleiul Thieves era favoritul meu, asa ca nu a fost greu sa ma hotarasc ce noua pasta de dinti sa incerc. Curata foarte bine si usor, imi lasa dintii albi si respiratia improspatata. Imi place mult. 
puteti comanda pe site-ul https://www.youngliving.com/ro_RO. Oricine dorește să comande uleiuri esențiale cu 24% mai ieftin, poate deveni membru aicifolosind ID-ul meu cu nr 3776678. Înscrierea este gratuită și nu presupune nicio obligație ulterioară. 


Un loc in care mi-am propus de asemenea sa ajung intr-o zi (tot astept genul ala de zi in care sa simt ca imi iau campii, dar nu prea am eu astfel de zile, sunt destul de relaxata si impacata cu toate cele) este The Float Room

Deprivare senzoriala, plutire, intuneric…hm, mi s-ar putea debloca creativitatea. 

Am inceput lucrul la o carte, scriu adesea in minte, uneori notez pe telefon diverse, insa …m-am oprit. Si asta nu ar fi nimic, ca doar nu ma obliga nimeni sa fac ceva, dar am senzatia oribila de... aproape nasc, nu mai suport burta, ceva de genul. E ca un pietroi pe care il car in stomac si cumva trebuie sa gasesc o cale sa imi astern ideile in scris, cu speranta ca voi scapa de senzatia asta de greutate /graviditate/neliniste pe care o car cu mine zi de zi. Terapia cu plutire pare brusc si mai tentanta daca privesc asa lucrurile! Stiu ca la fel de eficient ar fi si scrisul, unul bun, daca se poate, insa pur si simplu nu am momentan disciplina necesara. 


Imi place cafeaua la Paul. Asta e. Am baut cafea in multe locuri, desigur, dar mie imi place cea de la Paul, servita in cani albe. Sa ma opresc acolo pentru o cafea este un mic compromis-au spatii mici, aglomerate, de obicei, si servesc patiserie, ori eu nu sunt fan. Dar cafeaua….oricand :-)


Despre oamenii frumosi cu care am privilegiul sa ma intalnesc povestesc separat. Azi imi scria un prieten ca este dezamagit de oameni. Eu nu ma gandesc prea mult la asta, pentru ca sunt inundata de speranta si bucurie cand intalnesc oameni frumosi, creativi, inteligenti, buni la suflet. Va prezint curand cativa si va asigur ca sunt multi, insa sunt foarte discreti si poate si in asta sta frumusetea lor...

Comentarii

cristina a spus…
Mereu aflu lucruri faine de la tine. Multumesc.