Trei locuri in Bucuresti unde te poti destresa



1. Daca ceea ce simti este furie, tensiune, frustrare, manie, neputinta, locul potrivit pentru a descarca tot acest cockteil periculos este breakroom.ro. As fi vrut sa stiu de un asemenea loc cu ani in urma, cand spargeam la nervi orice cana prindeam. Am spart una chiar si la birou, fara sa ma calmez. M-am dus la baie si am dat cu ea de podea. Ceea ce m-a calmat a fost nu spargerea ei, ci efortul de a gasi apoi o matura pentru a strange cioburile…..Sa gasesti o matura intr-o corporatie poate fi o adevarata aventura. Am fost atat de concentrata in cautarile mele, incat abia asta mi-a facut cu adevarat bine! Stiu ca radeti. 
Odata am aruncat cu niste mere intr-un perete, iar altadata cu un castron plin cu salata. Acum, cand povestesc, nu imi vine sa cred ca tot eu eram si atunci! 

Nu am devenit neaparat mai zen in ultimii ani (au trecut totusi destui de cand nu am mai aruncat cu cani ori alte obiecte) , ci pur si simplu am invatat despre mine-stiu care sunt butoanele care ma fac sa explodez si le comunic celorlalti din jur ori am grija sa nu se ajunga acolo, am invatat sa respir constient si sa controlez multe din respiratie (furie, durere, toleranta la frig/cald, agitatie nervoasa etc), folosesc uleiurile esentiale, am gasit si alte modalitati de linistire etc. In plus, copiii sunt mereu in preajma mea si imi trec toate cand mi se cuibaresc in brate sau cand ma trateaza pur si simplu zi de zi cu afectiune si dragoste. Miruna, de exemplu, obisnuieste sa stea pe genunchii mei si sa ma priveasca in ochi minute in sir, e ca o forma de meditatie, ne scaldam in iubire una pe alta, Vladi ma pupa si ma imbratiseaza mult…nicio urma de furie nu rezista la asemenea tratamente. 

Oricum, retineti breakroom.ro si spargeti lucruri cu sete intr-un mediu protejat. Cate cani sa tot cumperi, nu? O galerie cu poze din acest loc gasiti aici.


2. Un loc bun pentru cei ajunsi intr-o fundatura, intr-o zona in care raspunsurile nu sunt clare, inspiratia se lasa asteptata, indecizia consuma timp si aduce anxietate ori pur si simplu pentru cei care simt ca au tras prea mult de ei in ultima vreme si vor un shut down/restart elegant este The Float Room. 
Acesta este un loc in care visez si eu sa ajung intr-o zi: sa plutesc in intuneric o ora, sa nu ma gandesc la nimic ori sa ma bucur de limpezimea mintii, sa ma simt ca plutind prin univers si sa ies odihnita ca dupa un somn adanc…imi imaginez uneori cum va fi si pastrez ideea aceasta pentru momentul potrivit. Inca nu am simtit ca e vremea, dar se apropie ceasul acela in care voi inchide comunicarea cu exteriorul si ma voi abandona. Aici vedeti mai multe imagini si video. 


3. Pentru firile contemplative, care se relaxeaza admirand peisajul, recomand cafeneaua de la MNAC. Nu am mai fost de ceva vreme, obisnuiam sa imi iau laptopul si sa lucrez de acolo. Pana sus la cafenea, poti admira lucrarile expuse in Muzeul de Arta Contemporana-de regula, este liniste si ai sanse mari sa fii singur pe acolo. Pe terasa este simplu si placut, ai vedere spre catedrala in constructie si zona Marriott. Cerul este mai aproape, iar lucrurile din vietile noastre pot parea mai usor de analizat de la inaltime. In plus, nu este un loc usor accesibil neaparat, asa ca eu una aveam si sentimentul ca nu sunt usor de gasit si asta imi dadea confort. De cand ma stiu, am avut astfel de locuri, in care nu te-ai gandi sa ma cauti si in care ma refugiez cand dau de greu. Acum, astfel de locuri sunt pentru mine salile de cinema. Ma duc singura la film, la ore gen 12 ori 13, ziua in amiaza mare, cand nu este mai nimeni in sala si aleg sa vad filme de actiune. Ori ma obosesc maxim, ori ma relaxeaza si ma tin in suspans, nelansandu-ma sa ma gandesc la nimic. La iesire, toate din viata mea sunt din nou suportabile si abordabile. Ultima oara am fost asa singura si incognito la film dupa un curs intens de doua zile-eram inundata de flash-uri din timpul cursului, inca pastram o stare de agitatie si o oboseala mentala greoaie, de care nu stiam cum sa ma debarasez. Am vazut un film de actiune care m-a facut sa si rad din toata inima de cateva ori si mi-a facut tare bine. Abia apoi am putut reveni la viata mea obisnuita. 


Voi cum scapati de stres? 

Poza este facuta in vara anului trecut. no make-up, no filters.
Abia ma trezisem, deci relaxare totala...


Comentarii

cristina a spus…
Eu ma destresez acasa. In perioadele de stres maxim, pun uleiuri esentiale in difuzorul de arome, pun o muzica potrivita de pe youtube si spun rugaciuni. Uneori merge, alteori, daca supararea e prea mare, apelez si la Distonoplant.
In facultate spargeam si eu, dar apoi mi-am luat totul din plastic, caci nu mai aveam bani sa-mi cumpar la loc alte farfurii.
Uneori mai merg cu bicicleta. Alteori ies si smulg buruieni din curte (asta chiar functioneaza bine).
Cu toate astea, consider ca inca am o rezistenta foarte, foarte slaba la stress. Aici as fi vrut sa stiu cum sa lucrez cu mine, ca sa nu-mi mai vina sa mor de cate ori ma ia pe nepregatite cate un eveniment neplacut.
Andreea a spus…

Respiratia lenta, profunda este primul ajutor si cel mai eficient in situatii stresante, apoi gandul ca totul e o joaca, ca toate trec.