Trei platforme care te ajuta sa iti gestionezi timpul

Maine reincep activitatea, adica ma voi trezi din nou la 5.20 dimineata pentru ca la 8 sa fiu in sala de curs. 
Jonglez cu toate cu destula maiestrie (ceea ce nu ma scuteste de oboseala si chiar epuizare uneori), intelegand prin asta ca reusesc sa fac tot ceea ce imi propun. Cuvantul "toate" se refera la cursuri, la intalniri, la casa, cumparaturi/gatit, activitatile copiilor, timp cu prietenii si timp neplanificat, pentru mine. 

Azi, de exemplu, este o zi de rezolvat maruntisuri (dus niste sandale la reparat-le-am cumparat din Ierusalim, le port de doua veri deja si acum s-a rupt o catarama, iar eu nu sunt pregatita sa renunt la ele), de ajuns la piata, apoi la notar pentru a cere o procura pentru contabila mea, de gatit ceva bun pentru pranzul meu, de terminat cartea Orbi a Petronelei Rotar. Am fost deja, pana la ora 10, la gradi, la banca sa scot cash, apoi la piata, la cizmar si la notar (unde revin azi dupa amiaza pentru ca nu am avut toate actele la mine). 

Imi acord mereu astfel de zile-fara presiune, lejere. Mereu am alternat perioadele. Chiar daca am avut luni foarte incarcate, le-am dus la capat cu bucuria celui care stie ca urmeaza pauza. Timpul pentru mine si pentru copii este esential, nu pot functiona fara. De altfel, dupa ora 17, cand am copiii in preajma, nu prea mai sunt disponibila pentru cei din exterior, pun pe hold, pana ce adorm ei, orice-mail, planificari, lucrat, scris, filme de vazut, lecturi etc. Cand erau mai mici, chiar si masa mea ori dusul de seara erau amanate :-)

Folosesc Google Calendars exclusiv si sharuiesc cu cei implicati activitatile. Duminica obisnuiesc sa alcatuiesc agenda saptamanii care urmeaza, insa de multe ori adaug acolo punctual orice apare, atunci cand apare.  Pentru mine, la nivelul de activitate pe care il gestionez acum, acest calendar este suficient. Setez remindere, notez locatia evenimentului, intervalul orar, planific in avans, trimit infos pe mail celor implicati. Este perfect.

Multi prieteni de-ai mei, cu programe mai incarcate, folosesc aceste trei aplicatii:

1. Asana- este o platforma care te ajuta mai ales daca lucrezi in proiecte colaborative. Nu am folosit-o, asa ca nu pot povesti prea multe despre ea, dar stiu oameni care spun ca fara ea nu ar supravietui, ci ar fi inghititi de task-urile zilnice.

2. Trello este un fel de agenda virtuala, cu trei coloane: to do, doing, done si cu posibilitatea de a adauga alt tip de lista daca doresti. Fiecare proiect poate fi impartit in task-uri mai mici. In dreapta exista un panou cu tot felul de chestii-poti colora in ce culoare vrei notele, poti adauga stickere sau marca stadiul in care esti cu task-ul respectiv-de ex., due in the next day sau marked as complete. Mi-a amintit putin de mindmanager-ul pe care il foloseam eu cu pasiune acum cativa ani. 

3. Timecamp este tot o platforma de time keeping, mai ales pentru cei interesati sa genereze la final de luna rapoarte cu activitatile efectuate. Sunt multe companii care cer angajatilor lor sa scrie intr-un excel tot ceea ce fac si timpul alocat task-ului respectiv. Aceasta platforma poate fi utila in acest sens. 

Foarte utila este informatia grupata aici

Eu raman la pretiosul meu Google Calendar, fara de care as fi pierduta :-). Listele de cumparaturi imi place sa le fac pe post-it-uri adezive (de genul acestora), desi sotul meu s-a straduit sa ma convinga sa folosesc o aplicatie numita Out of Milk. Nu am instalat-o, nu mai am loc pe telefon :-). Lui ii place, isi noteaza acolo ce spun eu ca avem nevoie. 



In alta ordine de idei, acum cercetez cum este cu Revolut-o alternativa bancara digitala. Sotul meu foloseste Revolut la greu, pana si la o nunta a virat banii de dar folosind Revolut. Intra tot la economie de timp, dar si de bani, probabil, de indata ce intelegi cum se foloseste.  Am instalat, insa nu am folosit inca, pentru ca nu am inteles pe deplin (din lipsa de timp) cum functioneaza. Ieri chiar a sosit pe numele sotului meu cardul  fizic Revolut. Eu am doar 3 carduri in portofel, toate la ING -business, personal si unul de credit, la care sper sa renunt candva si sa raman cu doua carduri. In rest, mai am cateva carduri generate de farmacii-Sensiblu, Help Net si Catena ori de clinicile la care merg-Dentestet, de ex., clinica stomatologica la care il ducem pe Vladi (poarta acum un disjunctor si urmeaza aparat dentar). 
Puteti citi mai multe despre Revolut aici si aici 


Comentarii

Unknown a spus…
Tip: instaleaza-ti pe telefon Storecard si nu mai este necesar sa iti pastrezi cardurile de la farmacii sau altele de genu asta pentru reduceri. Le faci poza, le scanezi si ti le pastreaza telefonul in loc de a umple portofelul cu ele. Evident ca nu merge si pentru cardurile bancare. Eu de cand folosesc aplicatia asta am poseta mai usoara.
Andreea a spus…
A, ce idee buna! Multumesc! Auzisem de ea, dar uitasem. Cred ca e timpul sa imi iau un portofel mai micut si mai sic :-) Am avut o tona de carduri, sunt fericita ca le-am inchis (erau de credit) si am scapat de ele.