Deschideti ochii



M-am saturat de cate cursuri si terapii promit oamenilor vindecarea Sinelui, eliberarea de emotii, vindecarea copilului interior. 

M-am saturat de salatele de informatii new age, in care tehnici NLP sunt combinate cu sintagme din psihologie si biologie. 

Reprogramarea matricei mentale, eliberare emotionala, copilul interior, afectiuni emotionale, psihologia energiei, vindecarea absoluta a Sinelui, matrix reimprinting, deschiderea ochiului inimii, pregatirea pentru a nu stiu cata dimensiune in care trec doar alesii, bio hacking, tapotarea meridianelor invizibile, dar cert existente si alte aberatii menite doar sa va scoata banii din buzunare. 

As vrea sa existe legislatie care sa reglementeze foarte corect si bine toate aceste infloriri creative ale unor oameni interesati de profit de pe urma naivilor cautatori de raspunsuri si scurtaturi. 


🎈Emotiile nu se elibereaza nicaieri, nu sunt baloane sa le dam drumul in aer. Prin emotii traim si experimentam viata in corp. Tot ceea ce putem face in ce le priveste este sa invatam sa le recunostem, la noi si la ceilalti, sa le intelegem, sa le acceptam si sa le reglam intensitatea, astfel incat sa nu actionam condusi de ele. De eliberat nu se elibereaza in eter, oricat am vrea, ele ne modeleaza permanent. 

"Trupul vorbeste mai multe limbi. Vorbeste prin culoarea, prin temperatura sa, prin ardoarea recunostintei, prin stralucirea iubirii, prin cenusiul durerii, prin caldura entuziasmului sau raceala neincrederii. Vorbeste prin dansul sau usor, leganandu-se ori tremurand, prin freamatul inimii, prin descurajarile sale, prin golul din stomac, prin renasterea sperantei. 
Corpul isi aminteste, oasele si articulatiile isi amintesc, chiar si degetul mic isi aminteste. Amintirile-imagini si sentimente-sunt intiparite adanc in insesi celule noastre. Ca dintr-un burete imbibat cu apa, oriunde este apasata carnea sau doar atinsa usor, tasneste o amintire. 
Sa limitezi frumusetea si valoarea trupului la ceva inferior acestei splendori, inseamna sa obligi trupul sa traiasca fara spiritul sau de drept, fara forma sa legitima, fara dreptul sau la fericire. " (dr. Clarisa Pinkola Estes in cartea sa Femei care alearga cu lupii)

👨‍👧 Cu copilul interior s-au facut si se fac bani frumosi. Exista cursuri dedicate vindecarii acestui copil-care invariabil este traumatizat si bolnav, exista meditatii ghidate si multi specialisti care abia asteapta sa iti oblojeasca aceasta creatura pe care o porti cu tine ingreunandu-ti ascensiunea :-))
Lucrurile nu se opresc stop cadru oameni buni, nu avem un copil inghetat in noi. Dezvoltare nu inseamna ca avem copii inghetati in noi la diverse varste si toti au nevoie de asistenta psihologica. 

Am trait cu totii diverse experiente, unele poate dificile, greu de digerat la varsta respectiva-calea este doar sa invatam sa privim si din alte perspective, sa intelegem ce a fost atunci, sa ne spunem povestea largind putin contextul si cautand beneficiile ulterioare. Eu nu am avut neaparat o copilarie usoara-am fost rapita de doua ori si tinuta in medii izolate multe luni, insa mereu am recunoscut ca fara aceste experiente nu as fi fost cine sunt azi. M-au nuantat, m-au obligat sa gasesc resurse, sa le folosesc. Lucrurile nu mi se intampla mie, ci pentru mine. Va amintiti, da? Toate sunt pentru binele meu. Si cand nu inteleg care e binele meu, atunci zambesc si zic ca am platit pentru cine stie ce bad karma din trecut si cu asta basta. Suntem raniti doar de orgoliile noastre, de drepturile pe care credem ca le avem si altii nu le respecta si vindecarea vine din intelepciune, asumare, acceptare si din intelegerea resorturilor psihologice. Nu din meditatii ghidate in care ii spui copilului interior -esti bine, te iubesc. Bine, daca te ajuta, poti face si asta, dar nu uita sa studiezi putina psihologie ca sa intelegi mai bine. 

Vindecarea Sinelui….asta e cireasa de pe tort. Mereu am vrut sa intreb specialistii ce inteleg ei prin sine. O fi vreo excrescenta prin par de trebuie vindecata. Apai daca si Sinele trebuie vindecat….nu stiu ce sa mai zic. Te=ai astepta ca macar Sinele sa fie intreg si accesibil, dar nu-este divizat, are parti inghetate (din memorie, citez din descrierile unor cursuri despre care am aflat), este deconectat de noi, este adormit si trebuie trezit, este ascuns si trebuie cautat si tot asa.

Nu mai pot. Vreau sa existe o lege care sa reglementeze derularea unor astfel de cursuri fara fundament stiintific, fara dovezi, fara nimic. 

Daca va simtiti mai bine in uma unor astfel de cursuri, este pentru ca in sfarsit va uitati si la voi. Este pentru ca va opriti din orice altceva va tinea ocupati si va distragea atentia. Este pentru ca  sunteti capabili sa invatati, dar alegeti surse demne de incredere de la care sa invatati. Daca este prea frumos sa fie adevarat sa fie adevarat, atunci fugiti mancand pamantul. Ascultati-va corpul, daca mintea va inseala. El spune intotdeauna adevarul, nu degeaba criminalistii conecteaza la detectorul de minciuni  pe cei care ii aburesc. Uitati-va la cine este cel care tine cursul-unde a invatat, cu cine, ce specializare are. Uitati-va la el, la cum arata, la viata lui-se bucura el de succesul pe care ti-l promite tie? De prosperitatea si implinirea tuturor dorintelor? Vrea sa te invete sa accesezi starea alpha in care, daca intri, orice iti poti implini? Pai el ce vise si-a atins avand la indemana starea alpha pe care vrea sa ti-o predea tie ? Pe bani multi? Are silueta mult visata? Are contul doldora ori sta cu chirie ca si tine? Ii citesti bolile pe chip si el te invata nutritie si healthy life? Ce fel de energie emana? Cum te simti in preajma acelei persoane? 

Deschideti ochii. 

Am scris repede, cu copiii in jur, fara sa aprofundez ori sa argumentez cine stie ce. Dar sunt sigura ca ati prins ideea. 

Comentarii