Când voi ști că am succes?



Atunci când existența mea face diferența în bine pentru alte suflete. Când, prin ceea ce știu, înțeleg și dau mai departe reușesc să ating și alte vieți, schimbând în bine ceva.

Consider că am succes atunci când sunt bună, deși aș putea fi rea.

Am succes ori de câte ori aleg să fac bine cuiva, fără a îmi trece prin cap vreun beneficiu personal.

Am succes ori de câte ori îmi înving oboseala și propriile dispoziții sufletești și rămân calmă și bună cu copiii mei ori cu soțul meu. 

Am succes atunci când reușesc să îmi urmez fluxul natural al corpului-când îl alimentez corect, cu ce are nevoie atunci, oră de trezire dimineața fără alarmă ceas, când stau liniștită acasă dacă sunt la menstruație și simt disconfort fizic și emoțional ori când fac sport/yoga atunci când energia mă mișcă natural etc. Când îmi permit această libertate de a urma fluxul natural. 

Am succes ori de câte ori am puterea să mă dau un pas în spate ca să văd tabloul mai bine. Să mă văd pe mine, să mă pun în papucii celuilalt și să mă văd cu ochii lui….și astfel să înțeleg că nu există victime nevinovate și realitatea este mereu prezentată dintr-un singur unghi, cel subiectiv și personal….Oricât ai vorbi, ceva lipsește….și acel ceva face diferența.

Am succes ori de câte ori rămân aliniată la valorile mele și nu fac compromisuri. 

Am succes când găsesc zi de zi surse de inspirație și motive de îndrăgostire și recunoștință.

Am succes în toate zilele în care râd și îi fac și pe alții să râdă. 

Am succes ori de câte ori nu judec pe cineva și alegerile sale, conștientă fiind că nu îi cunosc pe deplin istoria, povestea și convingerile. 

Am succes când mă gândesc seara - nu am nicio grijă mâine! Ani de zile m-am culcat măcinată de griji, acum adorm senină. Mâine nu am nicio grijă. Azi nu am nicio grijă. Totul este firesc, rezolvabil, ține de cotidian, de realitatea fiecărei zile. Realitate pe care eu o îmbrățisez și accept cu recunoștință. 

Am succes când îmi contemplu sănătatea. Nu iau medicamente, am fost la spital doar să îmi aduc copiii pe lume. În ziua de azi, când suntem supuși poluării, stresului, alimentației sărăcite în nutrienți și mult prea procesate, când suntem nevoiți să ne petrecem zilele închiși în clădiri și mașini, eu sunt recunoscătoare pentru sănătatea mea. Nu este un dat, am fost conștientă că voi înainta în vârstă și m-am gândit mult în trecut și încă mă gândesc la cât de vie și împăcată cu mine vreau să fiu. Și mobilă și activă. 

Am succes ori de câte ori mai fac un salt în înțelegere și lucrurile mi se dezvăluie într-o lumină nouă. 

Am succes ori de câte ori din inima mea țâșnește spontan o rugăciune pentru prietenele mele.

Voi ști că am succes în ziua în care nicio datorie financiară nu va fi scrisă în dreptul numelui meu. Am închis recent un card de credit, mai am unul. Deja mă simt mult mai ușurată, degrevată de o sursă de stres. Sau, mai bine zis, săracă și curată :) Ce bine este! 

Am succes atunci când aleg un proiect nu pe criterii financiare, ci pe cât de ușor/atractiv/provocator mi se pare în acea clipă. 

Am succes ori de câte ori am încredere în mine. Când nu mă clatin nesigură în interior, când sunt împăcată cu mine, cu cine sunt, cum arăt, ce am, ce știu și ce pot.

Iar noi toți vom avea succes atunci când vom înțelege puterea lui împreună și nu vom mai măsura succesul în ceea ce avem peste un altul. 

Egoismul uman este dorința de a îmbunătăți starea unui om în defavoarea altora – este atitudinea noastră rea față de natura minerală, vegetală și animală și, cel mai important, față de oameni.Egoism este atunci când mă bucur, dar nu de propriile mele realizări, ci de faptul că i-am depășit pe alții, adică nu-mi pasă de binele propriu, ci doresc răul altora. Chiar dacă nu vreau să le fac rău direct, îmi măsor totuși succesul numai în raport cu ceilalți. (extras de aici)

Așa măsor eu succesul. Nu în averi și posesiuni, nu în notorietate, nu în apariții în mass media. 
Ci în libertate, în ușurință, în plăcerea de a trăi fiecare zi și de a mă întreba: ce pot face mai bun și mai frumos pentru cei din jurul meu? Cum aș putea să le fac viața mai ușoară și mai plăcută? 

Comentarii

Andreea a spus…
Multumesc! Este o rochie cumparata recent:

https://www.fashiondays.ro/p/rochie-midi-cu-imprimeu-floral-maya-femei-vero-moda-p1446740-1/