Poezie, ceai și plăcintă cu dovleac


  • Pentru cine este Cabala, mai exact? mă întreba o prietenă ieri. Pentru toți aceia pe care lumea această nu  îi poate satisface pe deplin. Pentru cei care văd că totul este până la urmă deșertăciune și goană după vânt…pentru toți cei care vor mai mult, vor altceva. Ce este acel altceva? Singura calitate pe care nu o avem natural înscrisă în adn-ul nostru, dar pe care Creatorul (Natura, în ghematrie) o are: capacitatea de a dărui. Fără așteptări. Și aici începe munca fiecăruia. Ce să dăruiești? Cum, dacă nu e natural pentru noi? De ce nu ne-a creat cu această calitate? și tot așa. Uite aici un curs


  • Azi nu am avut nimic special de făcut. Huzur pur-ceaiuri cu miere multă, plăcintă cu dovleac, poezie și mers o oră pe jos, fără grabă, prin frunze ruginii. Câteva mail-uri. Ascultat o parte din lecția de kabbalah. Discutat cu grupul meu de zece. 

  • Descoperit o poetă, cumpărat creioane ascuțite și stilou nou copilului școlar
stăm fiecare strânşi, închişi

în solitudinea lui,

cum stă nuca în coajă.
aş vrea ca norii să fim,
mereu migratori unul spre
altul, topindu-ne,
dizolvându-ne unul în
altul, într-o comună
conlucrare, aducătoare de furtuni
şi-apoi dispărând,
fără nici un rest şi regret,
în seninul veşnic neschimbător
ce se iscă în urma lor.

Rodica Braga, în volumul Trupul de fum al zilei

  • Am scris câteva povestiri scurte, pornind de la începuturi oferite de voi. Sunt drăguțe, în ele vei regăsi o parte din mine, dar și o parte din personalitatea celui/celei care mi-a trimis începutul. Le voi publica în format e-book pe amazon. Le va cumpăra cineva oare? Nu este coperta finală, doar o joacă. 

Comentarii